Görüş Bildir
Haberler
Merve Aydın Yazio: Kitap Şimdi Daha İyi Dost!

etiket Merve Aydın Yazio: Kitap Şimdi Daha İyi Dost!

Merve Aydın
25.03.2021 - 21:14 Son Güncelleme: 27.03.2021 - 12:08

İçerisinde bulunduğumuz şu zor günlerin, hiç şüphesiz en iyi dostu kitaplardı. Yıllardır kitapları yoldaş edinen herkes ne kadar doğru yolda olduğunu bu günlerde daha iyi idrak ettiler. Pandemi hepimize kitapların eşlik etmediği bir dünyanın var olamayacağını gösterdi. Duruma iyi tarafından bakmak gerekirse, bu farkındalıklar okuyucuyu tetiklediği gibi insanların içlerinde saklı kalmış yazar ruhunu da ortaya çıkardı. Virüs bizlere sormadan hepimizi evlere kapatırken, elimizde olmadan değişen hayatlarımızın en büyük kurtarıcılarından biri kitaplar ve Webinar platformları oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kitaplar duygusal yönümüzü beslerken, kurgular hayal dünyamızda yeni umutlara açılan kapılar oldu.

Kitaplar duygusal yönümüzü beslerken, kurgular hayal dünyamızda yeni umutlara açılan kapılar oldu.

Tam da bu noktada Webinar platformları hayatımızı kurtararak iş hayatı, sağlık sektörü, yayıncılık artık aklınıza ne gelirse, hepsiyle beraber sosyalleşmemizde acil çıkış kapısı gibiydi. Karanlığı onlarla aydınlatıp, yeni hayata tutunma çabaları verirken, insanlarda gördüğüm en önemli değişim kitaba verilen değerin artmasıydı.

Kimimiz evlerinde duruma isyan ederken, kimimiz adaptasyon süreci olduğunun farkında olup kendini oyalamayı seçti. Eskiden olsa trafiktir, yoldur, zamandır diye dert edip gitmekten vazgeçeceğimiz ne varsa bir tıkla ayağımıza geldi. Hâl böyleyken aklının bir köşesinde hep yazmayı isteyen ama cesaret edemeyenler içlerindeki saklı cevherleri ortaya çıkartmaya karar verip yazarlık eğitimleri almaya başladı. Zaten yazar olanlar ise kitaplarına bir yenisini ekledi.

E-kitaplar, sesli kitaplar her yaşa hitap ederken; kitap kulüpleri ise en keyif veren sosyal ortamlar haline geldi.

E-kitaplar, sesli kitaplar her yaşa hitap ederken; kitap kulüpleri ise en keyif veren sosyal ortamlar haline geldi.

Daha önce kitap kulübü deyince aman aman diyenler şimdilerde yeter ki bir konuda sohbet olsun kafasıyla katılıyorlar. Ee bir yerde iyi oldu hiç ilgisi olmayanlarda aslında kitap okumanın çok keyifli olduğunu keşfettiler. Bir illet sayesinde insanlık, insanlığı yine hayal gücünün kurtaracağını anladı. Eskiden hayalperest bir çocuğa sen sus diyen nesil, şimdi hayal et, kurgula çocuğum, oku, öğren, düşle ki bu illetten kurtulalım diyor. 

Bu kısımda kitaplar ve platformlar süper hap bilgilere dönüşüyor. Bir zamanların sinema film kurgularında yer alan konuları 1 yıldır fragmansız yaşıyoruz. Pandemide bir sürü sektör, yerinde saymaya hatta geri gitmeye başladıysa da, yayıncılık sektörü ileriye gidererek çağın olmazsa olmazı haline geldi. Kitabın geldiği nokta, her zamankinden değerli ve gerekli olması, benim gibi bir kitap perisi için çok mutlu edici.

Her şeye rağmen akışta kalmak için çok sebep var. Bunun için bakmayıp görmek yeterli…

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
11
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Asli celik

Harikasın canım kalemin daim olsun