Görüş Bildir
Haberler
Mersin Aydıncık Alevlere Teslim: 3 Mahalle Boşaltıldı

Mersin Aydıncık Alevlere Teslim: 3 Mahalle Boşaltıldı

Mersin'in Aydıncık ilçesinde çıkan ve dün gece şiddetli rüzgarın da etkisiyle merkeze kadar inen orman yangını devam ediyor. İlçe merkezinde hayatı olumsuz etkileyen yangın nedeniyle 3 mahalle boşaltılırken, yaklaşık 70 ev zarar gördü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mersin'in ikinci gününde olan orman yangınları özellikle Aydıncık ilçesinde hayatı olumsuz etkiledi. Dün akşam saatlerinde rüzgarın da etkisiyle ilçe merkezine doğru ilerleyen yangın nedeniyle ilçe geceyi kabusla geçirdi. 

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in haberine göre 3 mahallenin boşaltıldığı yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ederken, vatandaşlar da çalışmalara destek veriyor. Silifke Boğsak'taki orman yangını kontrol altına alınırken, aynı ilçeye bağlı Yeşilovacık'daki iki mahalledeki yangının hala sürdüğü öğrenildi.

Daha önce de yangın çıkmış, 5 gün sürmüştü

Daha önce de yangın çıkmış, 5 gün sürmüştü

Daha önce de 5 gün süren ve yaklaşık 650 hektar ormanın zarar görmesine yol açan Mersin’in Aydıncık ilçesi Pembecik Mahallesi’nde iki gün önce yeniden başlayan orman yangını ilçeyi adeta sardı. Kuzeyden güneye esen rüzgarla akşam saatlerinde şiddetlenen orman yangını kısa sürede Aydıncık ilçe merkezini esir aldı. Orman yangını, ikinci gününde de devam ediyor. Dün öğleden sonra rüzgarın da etkisiyle kent merkezine doğru inmeye başlayan yangın, akşam saatlerinde yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Aşırı poyraz ile birlikte alevler kısa sürede evlere sıçrarken, vatandaşlar korkulu gözlerle yangını izliyor. Bir taraftan itfaiye ve orman ekipleri, diğer taraftan vatandaşlar yanan evleri söndürmek ve diğer evlere sıçramasını engellemek için seferber olurken, bölgede yangın devam ediyor.

3 mahalle boşaltıldı

3 mahalle boşaltıldı

Aydıncık'ta sabaha kadar süren ve rüzgarın etkisiyle giderek büyüyerek ilçe merkezini eser alan yangın kısa sürede Yenikaş Köyü’nde etkili oldu. Çok sayıda evin yanarak kül olduğu Yenikaş Köyü boşaltılırken, söndürme çalışmaları ise devam ediyor. Aydıncık merkezde bulunan ve devam eden yangın nedeniyle etkilenen Cumhuriyet ve Atatürk Mahalleleri de boşaltılırken, aşırı rüzgar nedeniyle sık sık yön değiştiren yangına müdahalede güçlükler yaşanıyor. Elektrik ve su kesintisinin yaşandığı Aydıncık'taki yangını Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile çevre illerden de bölgeye ulaşan ekipler yangına hem havadan hem de karadan müdahale ederek söndürmeye çalışıyor.

Yangının esir aldığı Silifke ilçesine bağlık cennet koyu ile meşhur Boğsak'taki orman yangını dün akşam saatlerinde ekiplerin yoğun çabasıyla söndürülerek soğutma çalışmalarına devam ediliyor. Yine Silifke ilçesine bağlı Yeşilocacık'ta ise sabaha kadar devam etti. Yangınlar nedeniyle Mersin-Antalya karayolu kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın