Görüş Bildir
Haberler
Mental Hastalıkların Ne Kadar Doğal Olduğunu Cesurca ve Dürüstçe Vurgulayan Ünlü İsimler

etiket Mental Hastalıkların Ne Kadar Doğal Olduğunu Cesurca ve Dürüstçe Vurgulayan Ünlü İsimler

şeyda
27.11.2018 - 18:15 Son Güncelleme: 29.11.2018 - 01:59

Herkesin depresyon ve/veya aksiyete ile savaş verdiği zor zamanları olabilir ancak bu konular hakkında konuşmak öyle kolay değildir. Sizler için kendi zihinsel problemlerini paylaşmış olan 8 ünlüyü bir araya getirdik ve umuyoruz ki bu ünlülerin hikayeleri size ilham kaynağı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Dwayne Johnson

8. Dwayne Johnson

En çok kazanan oyunculardan biri olan Johnson, bir zamanlar çökmüş bir halde olduğunu ve sürekli ağladığını itiraf etmişti ve depresyonunu yaşadığı acı bir olaya bağlıyor oyuncu. Annesi gözlerinin önünde intihara teşebbüs etmiş ve yaşadıkları evi tahliye etmişler. ''Hiçbir şey yapmak ve hiçbir yere gitmek istmemediğim bir noktaya varmıştım. Sürekli ağlıyordum.'' 

Yıllar sonra ise Dwayne Johnson bir sakatlanma yaşamış ve yıllardır hayali olmasına rağmen asla profesyonel bir futbolcu olamayacağını öğrenmiş. Hemen arkasından da kız arkadaşı ondan ayrılmış ve bunun sonucunda da Johnson ciddi bir depresyonun ortasında bulmuş kendini. Başarılı oyuncu şimdilerde annesinin de kendisinin de iyi bir durumda olduklarını söylüyor.

7. Jim Carrey

7. Jim Carrey

Jim Carrey hakkında medyada çokça haber görmüşsünüzdür. Jim Carrey ''derin depresyon''dan muzdarip olmuştu. Kişisel ve mesleki hayatında birçok kötü olayı üst üste yaşayan oyuncu, kız arkadaşının da intihar etmesinin sonucunda, olanları daha fazla kaldıramayacağını düşünmüş.

Verdiği bir röportajda, ''Depresyonu olduğu gibi hissetmiyordum.'' diyor. ''Her şey yolundaymış gibi gidiyor ama çok kötü şeylerin yaşandığının da farkındasın.''

6. Prens Harry

6. Prens Harry

Verdiği bir röportajda, Prens Harry kendisini 20 yıldır dış dünyaya kapatmış gibi hissettiğini söylemişti. ''20 yıldır, annemin öldüğünü düşünmeden bir gün bile geçirmediğim için terapi görüyordum.''

Bu dönemlerde ağabeyi Prens William ona yardım etmek ve profesyonel terapi görmesini sağlamak için çok uğraşmış ve sonunda beraber bu durumu aşmışlar. Prens Harry, artık bu konuları açıkça konuşabilecek cesareti olduğunu söylüyor. Annesinin ölümünün, onun hayatında derin bir etki bıraktığının farkında. Ve zihinsel sağlığın çok önemli olduğunu, sahip olunan problemin kabullenilip, yardım isteyebilmenin çok önemli olduğunu söylüyor.

5. Ryan Reynolds

5. Ryan Reynolds

Bu yakışıklı adama bakınca onun güçlü, sürekli neşeli ve şakalar yapan biri olduğunu düşünüyoruz. Ancak Ryan Reynolds'ın ciddi bulantı atakları, kalabalık önüne çıkarken ciddi gerginlik ve ölüm korkusu yaşadığını bilmiyorduk.

''Anksiyetem var, her zaman vardı.'' diyor Reynolds The New York Times'a verdiği röportajda. Reynolds, sahip olduğu problemleri 20li yaşlarındayken olabildiğince eğlenerek yenmeye çalışmış. Ama kafasındaki problemleri yenmeyi başaramamış. Anksiyete ve gelecek korkusu onu sürekli yenilgiye uğratmış ve Ryan, bu durumla meditasyon sayesinde başa çıkabilmiş.

Şu anda Ryan Reynolds'ın ünlü oyuncu Blake Lively ile mutlu bir evliliği ve 2 çocuğu var. Ryan, anksiyete ile mücadelesinde, oynadığı Deadpool karakterinin ona çok yardımcı olduğunu söylüyor.

4. James Franco

4. James Franco

Halka açık bir yaşam sürdürdüğünüzü göz önüne alırsanız, zihinsel hastalıklar ve bağımlılıklar hakkında konuşmak daha da zordur. James Franco, bu problemleri Edmund White ile yaptığı röportajda paylaştı. Franco gençlik döneminde, tam da oyunculuğa başladığı yıllarda uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele ediyormuş. 10 yıl sonrasında kendisini büyük bir depresyonun içinde bulmuş.

''Hayatımda yeni bir sayfa açtım.  İşkolik olmuştum ve diğer birçok şeye de bağımlıydım. Uzun zaman önce bunların üstesinden geldim,'' diyor yıldız oyuncu aynı röportajda. ''Terapimin bir parçası olarak hayat tarzımı değiştirdim.''

Franco, kendisine en çok yardımı dokunan şeylerin sanat ve spor olduğunu söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Johnny Depp

3. Johnny Depp

Rolling Stone dergisine verdiği röportajda oldukça cesur ve dürüst davranmış Depp, ''Hayatımda düşebileceğim en alçak noktaya düşmüştüm. Kendimi vodkaya verdim ve artık gözyaşlarından sayfayı görmemeye başlayana kadar yazı yazmaya başladım.'' diyor.

Depp, geçtiğimiz aylarda eşi Amber Heard'e şiddet uyguladığı için zorlu bir boşanma sürecinden geçmiş ve menajeri ile de finansal sorunlar yaşamıştı. Depp, duygusal acının üzerinden gelebilmek için önce onu kabullenmek gerektiğini düşünüyor.

2. Michael Phelps

2. Michael Phelps

Phelps, bir süre önce geçmişte dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu yaşadığından bahsetmişti. ''Aynı sınıfta olduğum öğrencilere hocalar, bana davrandıklarından daha farklı davranıyorlardı. Bir öğretmen bana hayatta hiçbir zaman başarılı olamayacağımı ve hiçbir zaman istediğim yere gelemeyeceğimi söylemişti.'' diyor. Michael Phelps, zihinsel hastalıklarla mücadele ederken yardım istemenin önemli olduğunu ve herkesin her zaman iyi hissedemeyebileceğini, bunun normal olduğunu söylüyor.

1. Chris Evans

1. Chris Evans

Röportajlarından birinde, anksiyetenin onu halka açık gala ve kırmızı halı etkinliklerinde vurduğundan bahsetmişti Chris. Kırmızı halıda yürümek ona sıcak bir kömür yığınında yürümek gibi hissettiriyormuş bazen. ''Ailenle arabanın içindesin ve park edip kalabalığın içine dalıyorsun. Güvenlikler ve onca insan orada. Birden bire konforlu bölgenin dışına adım atıyorsun. Bu çok garip bir his.'' diyor Chris. Bu konunun üzerinden gelmek için çok kez terapistle konuşmuş.

Süper kahramanlar televizyonda kusursuz görünebilir ancak gerçek hayatta onların ne kadar kırılgan olabilecekleri sizi şaşırtır. İnsanların önünde konuşmak zor bir durum olabilir ama yaşadığınız sorunlardan utanmamanız gerekli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
297
73
31
7
6
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?