Görüş Bildir
Haberler
Melih Bulu'yu Kendi Yasağı Vurdu: Boğaziçi Üniversitesi'ne Giremeyecek

etiket Melih Bulu'yu Kendi Yasağı Vurdu: Boğaziçi Üniversitesi'ne Giremeyecek

Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alındı. Bulu, kendi getirdiği 'mezunlara giriş yasağı' uygulanmaya devam ederse Boğaziçi Üniversitesi'ne giremeyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2 Ocak 2021 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi'ne, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla kayyım olarak atanan eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu, yine Erdoğan'ın kararıyla görevden alındı.

12 Eylül askeri darbesinden sonra ilk kez Boğaziçi Üniversitesi'ne dışarıdan bir isim atama yoluyla rektör yapıldığı için Melih Bulu, ilk günden itibaren hem öğrenciler hem akademisyenler tarafından çeşitli eylem ve etkinliklerle protesto edildi.

Üniversiteye giremeyecek

Üniversiteye giremeyecek

Cumhuriyet'ten Ökkeş Taşkın'ın haberine göre, protestoların devam etmesi üzerine Boğaziçi mezunlarının kampüse girmesi Melih Bulu tarafından yasaklandı. Bulu, kendi getirdiği bu yasak uygulanırsa Boğaziçi Üniversitesi'ne giremeyecek.

'Mezunlara giriş yasağı' getiren Melih Bulu'nun kampüse giremeyecek olmasını değerlendiren Boğaziçi Üniversitesi İçin Mezunlar Girişimi'nden (BUİM) Nurbanu Pekol, ''Bu sürece gelinmesi direniş sayesinde gerçekleşti. Bulu, görevden alınmasıyla 'Boğaziçi mezunu' statüsüne geldi. Bu yüzden artık kendisi kampüse giremeyecek. Bizlere getirdiği yasak artık kendisine uygulanacak. Bizlerin kampüse alınmaması için MHP'li özel güvenlik getirmişti. Bundan sonraki süreçte bütün üniversitelerde atanmış, kayyım rektör istemiyoruz'' ifadelerini kullandı.

'Görevde kalamazdı'

Bulu'nun görevden alınmasını değerlendiren Pekol, ''Bulu’nun yüksek lisans ve doktora tezlerinde intihal saptadıkları bölümleri raporlaştırdık. Sunduğumuz rapor sonrası YÖK, bu işin başka taraflara doğru gittiğini görüyordu. Bu yüzden Bulu, görevde kalamazdı'' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
396
161
70
9
7
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kullanici216

Bir Melih gider bin Melih gelir sistem değişmediği sürece bu böyle gider

Filter

Burasi Türkiye olunca ikinci bir TRT vakası yaşanıp daha felaketini getirirler diye korkuyorum maalesef. Geldiğimiz noktanın acı tarafı da bu ...Sanki bunu b... Devamını Gör

Halil Değerli

İnsan olamayan canlılar.... .... Nasıl rektör olur.... ..... 🤪😡😠