Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ali Deniz Yazio: Yürümek Bir İşe Yaramaz

etiket Mehmet Ali Deniz Yazio: Yürümek Bir İşe Yaramaz

Mehmet Ali Deniz
08.08.2022 - 21:05

Sağlıklı olmak isteyen kim varsa yürüyor. Bu insanları yürümek için kim gaza getirdiyse hemen çıksın ortaya. Konu bilgiden çıktı şehir efsanesi kıvamına geldi. Bize de bu efsaneyi tarihe gömme işi düştü.

Bakıyorum çoğu kilolu, zayıflamak için yürüyor. Size yürüyerek zayıflayabileceğinizi kim söylüyor bilmiyorum. Ama bunun yanlış olduğunu biliyorum.

Yürümek bilinen en verimsiz insan hareketidir. Enerji açısından o kadar verimsizdir ki tam bir vakit kaybıdır. 

Bilimsel çalışmalar insan atalarının enerji yakmamak için iki ayak üstünde yürümeye başladığını gösteriyor. İki ayak üstünde yürüyen ilk canlı olmayı başaran insan, ilk kez çok az enerji ile uzun mesafeleri yürüyebilir hale geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yani bütün memleket enerji yakmamak için bulunmuş bir yöntemle enerji yakmaya çalışıyor.

Yani bütün memleket enerji yakmamak için bulunmuş bir yöntemle enerji yakmaya çalışıyor.

Bugüne kadar anlamadıysanız size parmak hesabıyla anlatayım.  Bir saat yürüdüğünüzde 250 kalori yakarsınız. Enerji yaktığınız için de zayıflarsınız. Herkeste cahiliye döneminden kalma bu bilgi var. Ama kimse size şunu söylemez.

1 saat yürüdüğünde 250 kalori yakarsın ama 1 saat yürümeyip otursaydın bu kalorinin 200’ünü zaten hayatta kalmak için yakacaktın. Yürümek işte enerji harcama bakımından bu kadar verimsizdir. Fazladan yediğiniz tek bir lokma ile o kaloriyi geri alırsınız.

Hadi şimdi şu cümleyle buraya atlayın. Ama ben yürüyerek zayıfladım diye. Onu da anlatayım.

İnsanlar yürüdüğü için zayıflamaz. Yürümek verimsiz bir aktivite olduğu için uzun sürer. Bu yüzden yürüyen insanlar yürüyüş sırasında uzun süre hiçbir şey yiyemez. Böylece normalde yürümezken aldıkları boş kalorileri almazlar. Aldıkları enerji miktarları düştüğü için zayıflamaya başlarlar. 

Bir de saatlerce yürüyen insanlar harcadığı çaba ve vakitten dolayı yeme içmesine daha çok dikkat ederler.  Bu zayıflamayı da yürüyüş sayesinde yaşadıklarını sanarlar. 

Peki insanlar neden bu hatayı yapıyor? Cevabı çok kolay. Tembellikten. Yürümek en kolay aktivite olduğu için bir şey yapıyorum diye kendilerini avutuyorlar. Peki uzmanlar neden yürümeyi teşvik ediyor? Çünkü başka bir şey yapmaya kimseyi ikna edemiyorlar. Herkes tembel yürümek dışında bir şey yapmıyorlar. Uzmanlar da madem öyle yürü diye teşvik ediyor. Yoksa bir işe yaramadığını herkes biliyor.

İnsanlar sağlıklı olmak ve zayıflamak için yürümek yerine koşu ve bisiklet gibi daha yoğun kardiyoları yapmalıdır. Koşamayacak durumdaki insanlar da direnç egzersizleri yaparak kaslarını geliştirip metabolizmalarını hızlandırmalıdır.

Artık kendinizi kandırmaktan vazgeçin ve gerçek bir şeyler yapın.

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
42
16
12
8
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ftm

Totosundan element uydurmuş gibi geldi daha çok. Kalp sağlığı mental sağlık koordinasyon bb açılardan yürümek faydalı bir aktîvite kim ne derse desin.

tom lee jones

Sevgili Mehmet Ali Deniz,klik almak icin basarili bir girisim,serin ancak yanlis yonlendiren bir hikaye.. Cok kisa gercek bir analiz; ''Walking is a rhythmic... Devamını Gör

grafty arts

bunu nerde demislerde haber olmus. adam yuruyus yapma kos diyor. insan kosmak icin dunyaya mi gelmis bunu da aciklasin. sacma sapan bir icerik. yurumek sagli... Devamını Gör