Görüş Bildir
Haberler
MEB’in Özel Okulları Desteklediğini Gösteren Uygulamaları

MEB’in Özel Okulları Desteklediğini Gösteren Uygulamaları

başarı biziz
28.09.2014 - 17:35 Son Güncelleme: 28.09.2014 - 18:59

Giriş

Bazen Türk eğitim sistemi o kadar yanlış yönetiliyor ki insanlar bunun bilerek yapıldığını düşünmeye başlıyor. İşte bu yazımızda devletin özel okulu desteklediğini gösteren bir ironi olarak yazıyoruz.

Kaynak: http://www.kisiselbasari.com/mebin-oz...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavını eline gözüne bulaştır ki uzak ilçelere giden öğrenci ailesi en yakın özel okula çocuğunu kaydetmek zorunda kalsın.

2.

Okul müdürlerini tam okulların açılmasına yakın bir zamanda görevden alki onlar çalışmayı bıraksınlar, okullarda yönetim boşluğu olsun bunu görev veli çocuğunu özel okula yazdırmak zorunda kalsın.

3.

Öğretmeni il içi veya il dışı rotasyon ile korkut ki öğretmen “boş ver, bu devlet için mi çalışacağım” ile “devlet ne yaparsa yapsın ben çalışmalıyım bu çocukların vebalini alamam”  arasında bir duygu çatışması yaşasın ki mesleki tükenmişliği artsın. Öğretmenin çocuğuyla ilgilenmediğini gören veli çocuğunu özel okula yazdırmak zorunda kalsın.

4.

Okullarda şiddeti önleme ve güvenlik konusunda çok basit yönetmelikleri, uygulamaları maddi ve manevi olarak okulları desteklemeyeceksin ki çocuğunu daha güvenli okulda okutmak isteyen veli çocuğunu özel okula yazdırmak zorunda kalsın.

5.

Her açıklamada “devlet okullarında öğretmenler çalışmıyor”, “özel okulların başarısını yakalayacağız”, “özel okullar başarıyor biz neden yapamıyoruz” gibi açıklamalar yapacaksın ki veli çocuğunu özel okula yazdırmak zorunda kalsın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

Dershaneleri, özel etüt merkezlerini kapatacaksın ki çocuğunu iyi bir üniversiteye ve iyi bir liseye yerleştirmek isteyen veli çocuğunu özel okula yazdırmak zorunda kalsın.

7.

Başarılı öğrencileri üstüne para vererek özel okullarda destekleyeceksin kaynaştırma öğrencilerini ve davranış bozuklukları olan çocukları almaları için özel okullara zorunlu kontenjan koymayacaksın ki devlet okullarında hep problemli çocuklar okuyor diye düşünen veli çocuğunu özel okula yazdırmak zorunda kalsın.

8.

Devlet okullarına yeterli bütçe ayırmayacaksın, özel okullara çocuğunu yazdıran velilere para desteği vereceksin, devlet okulunda okuyan çocuklar için o okula para vermeyeceksin ki  veli çocuğunu özel okula yazdırmak zorunda kalsın.

9.

Devlet okullarını o kadar kötü yöneteceksin ki yönetim zaafiyetini gören veli çocuğunu özel okula yazdırmak zorunda kalsın.

10.

Devletin okullarında okul öncesini sabahçı öğrenci olarak ayıracaksın ki çalışan veli çocuğunu özel okula yazdırmak zorunda kalsın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11.

Okullara çocukları adrese dayalı olarak göndereceksin ki mahallesindeki iyi yönetilmeyen bir okulda çocuğunu okutmak istemeyen veli çocuğunu özel okula yazdırmak zorunda kalsın.

Not:

 Özel okula karşı değiliz hatta destekliyoruz ama burada vatandaşın zihninde dolaşan düşünceler konusunda bir ironi ve beyin fırtınası yapıyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0