Görüş Bildir
Haberler
MEB'in Çocuklara Kaynak Gösterdiği Kitap Meclis Gündeminde: 'Bizi Allah Dünyaya Doktor Olalım Diye Göndermedi'

etiket MEB'in Çocuklara Kaynak Gösterdiği Kitap Meclis Gündeminde: 'Bizi Allah Dünyaya Doktor Olalım Diye Göndermedi'

Yasin Arslan
19.01.2018 - 13:57 Son Güncelleme: 19.01.2018 - 23:15

Milli Eğitim Bakanlığı 11-14 yaşları arasındaki çocuklara önerilen 'Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz' adlı kitabı 'sahih kaynak' diyerek dağıtımına izin verdiği ortaya çıktı. 'Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği' tarafından hazırlanan ve dağıtılan kitapta, günümüz yaşamının 'cehennemlik' sayıldığı belirtiliyor ve 'Bizi Allah doktor olalım diye dünyaya göndermedi' gibi ifadelerin yer aldığı öne sürülüyor. Eğitim Sen, kitabı inceleyerek detayları ortaya çıkarırken CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, konuyu Meclisin gündemine taşıdı. 

Kitap 'Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği' tarafından hazırlandı ve dağıtıldı.

Kitap 'Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği' tarafından hazırlandı ve dağıtıldı.

Cumhuriyet gazetesinden Ozan Çepni'nin haberine göre Eğitim Sen, 'Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği' tarafından hazırlanan ve MEB'in dağıtıma izin verdiği kitaptaki ifadeleri ortaya çıkardı. MEB'in 11-14 yaş çocuklar için dağıtılmasına “sahih kaynak” diyerek izin verdiği kitabın yazarı ise Prof. Dr. M. Es’ad Coşan.

'Hadis-i şerif anayasada olmadığı için müslümanları kandırabilirler'

'Hadis-i şerif anayasada olmadığı için müslümanları kandırabilirler'

'Osmanlıyı yıktılar yerine bir şey ikame olmadı' ifadeleriyle Cumhuriyetin de hedef alındığı kitapta hadislerin anayasada olmadığı için müslümanların kandırılabileceği söyleniyor. Kitapta şu ifadelere yer veriliyor: 

“Avrupalı müsteşrikler, Avrupalı şarkiyatçılar, Avrupalı papaz bozuntuları! Onların işleri güçleri, hadis-i şerifi devreden çıkarmaya çalışmaktır. Hadis-i şerif olmasa rahat edecekler. O zaman Müslümanların hepsini aldatabilirler. Mesela; ‘Kadın erkek beraber oturabilir, içki içer, kumar oynar’ der, herkesi kandırmaya müsait görür. Çünkü anayasada olmadığı için aldatılabilir ama hadis-i şerif Müslümanı Müslüman yapıyor.”

'Alevilik perdesi altında ateist'

'Alevilik perdesi altında ateist'

Kitapta, Alevilere yönelik ifadeler de yer aldı. Kitapta Aleviler hakkında  ''Şeriat din demek. Dindar olan bir insan ona karşı olamaz. Bir Müslüman şeriata karşıyım diyemez. Bir kısım Aleviler Avustralya’da toplantılar yapmış, Sidney radyosundan konuşmuşlar, şeriata vurmuş, aleyhinde konuşmuşlar. Böyle şey olur mu? Demek ki onlar Alevilik perdesi altında ateist” ifadeleri kullanıldı.

Çocukları bilimden uzaklaştıran öğütlerin de yer aldığı kitapta “Tüm Müslümanların hepsinin müşterek tek bir mesleği vardır, o da İslam’ı anlatmak, İslam’a hizmet etmek mesleği... Bizi Allah doktor olalım diye dünyaya göndermedi. Ziraatçi olalım diye de dünyaya göndermedi. Allah hepimizi kendi dinine hizmet etmekle vazifeli kıldı” denildi. Bilim yerine cihada yönlendiren kitapta “Bütün Müslümanların en başta gelen, en kıymetli, en şerefli hizmeti cihattır” ifadeleri kullanıldı.

'Bir Adalar vapuruna bin. Millet çıplak geziyor'

'Bir Adalar vapuruna bin. Millet çıplak geziyor'

Habere göre, insanların yaşam tarzının da hedef alındığı kitapta ''Bir git bakalım Kadıköy tarafına... Bir Adalar vapuruna bin. Millet çıplak geziyor, çıplaklar kulübü var, plajlar var.'' ifadeleri yer alıyor. 

''Yahudilere ve nasranilere benzemeye çalışmayın. Hadi sen benzemeye çalışmıyorsun, hadis-i şerif kültürü almışsın. Bir git bakalım Kadıköy tarafına... Bir Adalar vapuruna bin. Millet çıplak geziyor, çıplaklar kulübü var, plajlar var. Şimdi bizim içimizden al bir İngilizi koy karşına, al bir Fransızı koy karşına. Bil bakalım hangisi Türk? Anlamak mümkün değil. Saç aynı, zibidi pantolon aynı, tavır aynı, yüz aynı, her şey aynı”

Aynı kitap serisi daha önce gündeme gelmişti👇

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer aynı derneğin ilkokul düzeyinde dağıttığı ‘Peygamberimizden Dini Hikâyeler’ adlı kitabındaki skandal ifadeleri TBMM gündemine taşıdı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer aynı derneğin ilkokul düzeyinde dağıttığı ‘Peygamberimizden Dini Hikâyeler’ adlı kitabındaki skandal ifadeleri TBMM gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde Çakırözer, “Bu kitabın yazılmasına ve basımının yapılmasına nasıl izin verilmiştir? Bu kitabın okullarda dağıtımı kimlerin bilgisi dahilinde ve talimatı ile gerçekleşmiştir?” diye sordu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onay verilen kitaba sosyal medya kullanıcıları da tepki gösterdi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
849
312
123
63
29
22
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çapulcu Kayra

amipler doktor olamaz zaten.

esen-miray-yilmaz

Tamam siz doktor olmayın ama doktora da gitmeyin; penisilin, antibiyotik falan da almayın 40'ınızı göremeden ölünde kurtulalım yobaxlardan artık! Dünya şöyle... Devamını Gör

Türk Kızı

Gitmeyin lan o zaman doktora! Gitmeyin eczanelere! 2 dua okuyun iyileşmeyi dileyin. Şu dünyaya şu ülkeye tek bir yararınız yok kodumun saman beyinli yobazlar... Devamını Gör