Görüş Bildir
Haberler
LGS
MEB 8. Sınıf Öğrencileri İçin Açıkladı! Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 2022 Ne Zaman, Hangi Ay Yapılacak?

MEB 8. Sınıf Öğrencileri İçin Açıkladı! Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 2022 Ne Zaman, Hangi Ay Yapılacak?

2021-2022 eğitim öğretim yılı, ilk dönemini tamamlamaya çok yaklaştı. Binlerce ortaokul 8. sınıf öğrencisi 2022 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Sınav adayları ve velileri tarafından, büyük bir merakla LGS ne zaman yapılacak sorusunun cevabını arıyor. Sayısal ve sözel olarak iki otumda gerçekleşecek LGS hakkında beklenen açıklamalar geldi. Peki liseye geçiş yapacak olan 8. sınıf öğrencileri tarafından heyecanla beklenen 2022 LGS ne zaman, hangi ayda yapılacak? LGS  nedir? İşte LGS tarihleri ve detayları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her yıl binlerce 8. sınıf öğrencisinin hazırlandığı LGS' nin bu sene zaman yapılacağı büyük bir merak konusu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 LGS' nin tarihiyle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte 2022 LGS ile ilgili bilgiler...

LGS 2022 Ne Zaman?

LGS 2022 Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir programın canlı yayınındada Liselere Geçiş Sınavı için tarih verdi. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin gireceği 2022 LGS 5 Haziran 2022 tarihinde yapılacak.

LGS Soru Dağılımı Nasıl?

LGS Soru Dağılımı Nasıl?

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS sınavını iki oturum şeklinde yapacak. 

Sayısal bölümde;

  • Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden 20’şer soru

Sözel bölümde;

  • Türkçe ve İnkılap ve Atatürkçülük dersinden 20, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden 10’ar soru soruluyor. 

Toplam 40 soru sorulan sayısal bölüm sınavı 80 dakika, sözel bölüm sınavı ise 75 dakika olarak uygulanıyor.

LGS Başvuruları Nasıl Yapılır?

LGS Başvuruları Nasıl Yapılır?

MEB, LGS başvurularıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Geçtiğimiz sene öğrenciler LGS başvurularını pandemi koşulu yüzünden elektronik ortamda yapmışlardı. Bu yıl da benzer şekilde yapılması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
25
22
21
18
13
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın