Görüş Bildir
Haberler
Masumiyet Müzesi'ni Tavsiye Eden Öğretmene Kınama Cezası: 'Ahlaklı Bireyler Yetiştirmek İlkesine Aykırı'

etiket Masumiyet Müzesi'ni Tavsiye Eden Öğretmene Kınama Cezası: 'Ahlaklı Bireyler Yetiştirmek İlkesine Aykırı'

Yüksel Venedik
08.11.2018 - 00:27 Son Güncelleme: 08.11.2018 - 08:39

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un kitabını öğrencilerine öneren öğretmene 'kınama cezası' verildi. Kitabı inceleyen bilirkişi, raporunda Masumiyet Müzesi'nin 'Türk örf ve adetlerine' uygun olmadığını ifade etti.

İstanbul'da bir lisede, Masumiyet Müzesi kitabını öneren öğretmen hakkında soruşturma açılmıştı 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, öğrencilere daha önce Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi kitabını önerdiği gerekçesi ile hakkında soruşturma açılan öğretmen ile ilgili karar açıklandı.

Soruşturmanın sonucunda kitabın, ahlaklı bireyler yetiştirme ilkesine aykırı olduğu ve Türk örf ve adetlerine uymadığı belirtilerek öğretmene kınama cezası verildi.

Bilirkişi raporundan: 'Okuma alışkanlığı kazandıracak nitelikte değil'

Bilirkişi raporundan: 'Okuma alışkanlığı kazandıracak nitelikte değil'

Bilirkişi raporunda, kitap için 'cinsellik unsurları barındırması nedeniyle, kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için tavsiye edilebilecek türde olmadığı' ifadeleri yer aldı. 

Kitabı incelemek için atanan bilirkişinin, ceza vermeye niyetli olduğunu belirten Eğitim-Sen yöneticisi Mustafa Cüstan, 'Karara itiraz edeceğiz ancak öğretmenimize ceza vermekte ısrarcı davranıyorlar. Atanan bilirkişi imam hatip öğretmeni. Bu bile bunu gösteriyor.' dedi.

'Rakı ve sigara tüketilmesi, evlilik dışı birlikteliğin vurgulanması...'

'Rakı ve sigara tüketilmesi, evlilik dışı birlikteliğin vurgulanması...'

Bilirkişi raporundan dikkat çeken diğer ayrıntılar ise şu şekilde:

1-Milli Eğitim Temel Kanunu’nun Temel amaçlarından Ahlaklı bireyler yetiştirmek ilkesine, Türk Dili ve Edebiyatı dersinin amaçlarına aykırı olduğu görülmüştür. Sayfalarda rakı ve sigara tüketilmesinin ve evlilik dışı birlikteliğin vurgulanması Türk örf ve adetlerine aykırı olduğu görülmüştür.

2-Romanın bolca ve ayrıntılarıyla teşvik edici bir üslupla anlatılan cinsellik unsurları barındırması sebebiyle lise öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla tavsiye edilebilecek tarzda bir roman olmadığı görülmüştür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
234
117
39
11
7
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vedat Kaplan

SİZİN ÖRF VE ADETLERİNİZ YASA MI NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN AMK

Pickle Rick

Bunda hiç sakınca yok tabi: "Amcamın güzel kızı vardı. Onu herkesten çok seviyordum. Ona yaklaşmak istedim. Ama bana yüz vermedi. Bir süre sonra kıtlık oldu.... Devamını Gör

esocan

e haklılar tabii. Sonuçta cinsellik iki tarafın rızası ile yapılan bir şey değil bizim toplumumuzda. Bizde genelde tecavüz kabul görülüyor. İçkiyi karşı tara... Devamını Gör