Görüş Bildir
Haberler
Marvel Evreninin Demir Adamı Robert Downey Jr.'ın Gençlik Yıllarında Rol Aldığı Birbirinden Muhteşem Filmler

Marvel Evreninin Demir Adamı Robert Downey Jr.'ın Gençlik Yıllarında Rol Aldığı Birbirinden Muhteşem Filmler

Sueda İlkyaz
26.09.2022 - 10:16

Bir çoğumuz onu 'Iron Man' ya da 'Sherlock Holmes' rolleriyle tanısak da 57 yaşındaki Robert Downey Jr.'ın oyunculuk kariyeri yıllar öncesine dayanıyor. 80'li yıllarda özellikle babasının yönettiği birçok yapımda rol alan oyuncu gençlik döneminde hangi filmlerde rol almış gelin bir bakalım.

Kaynak: https://fictionhorizon.com/all-robert...
İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Rented Lips (1987)

16. Rented Lips (1987)

IMDb: 3.8

Özet: Bir belgesel yapımcısının eline hayalini gerçekleştirebilmek için büyük bir fırsat geçer. İstediği belgeseli çekmeye başlar ancak bu filmin konsepti önce bir porno filmine daha sonra da müzikale dönüşür.

Yönetmen: Robert Downey Sr.

Oyuncular: Martin Mull, Dick Shawn, Jennifer Tilly

15. America (1986)

15. America (1986)

IMDb: 4.6

Özet: Son derece değişik bir film olan America filminde bir haber programının hikayesi anlatılmaktadır. Kablolu yayında faaliyet gösteren bu haber programının renkli spikeri Terrence Hackley'dir ve bavulunda bir etek ile eşine yakalandığında işler daha da karmaşıklaşır.

Yönetmen: Robert Downey Sr.

Oyuncular: Zack Norman,Tammy Grimes, Michael J. Pollard

14. Johnny Be Good (1988)

14. Johnny Be Good (1988)

IMDb: 4.6

Özet: Johnny lisenin en gözde futbolcusudur ve birçok kolej onu bünyesinde barındırmak istemektedir. Genç bir delikanlının isteyebileceği her şeyi teklif ederler ancak arkadaşı Leo en iyi teklifi beklemesini tavsiye eder. Kız arkadaşı ise onunla devlet üniversitesine gitmesini ister ancak devlet üniversitesinin Johnny'e vaadettiği hiçbir şey yoktur.

Yönetmen: Bud S. Smith

Oyuncular: Anthony Michael Hall, Robert Downey Jr. Paul Gleason

13. That’s Adequate (1989)

13. That’s Adequate (1989)

IMDb: 4.7

Özet: Bir anlatıcı sahibi olduğu kurgusal bir film stüdyosu olan Adequate Pictures'ın tarihini anlatmaktadır.

Yönetmen: Harry Hurwitz

Oyuncular: Tony Randall,James Coco, Jerry Stiller

12. Up the Academy (1980)

12. Up the Academy (1980)

IMDb: 4.7

Özet:  Çeşitli nedenlerle 4 genç Wienberg Askeri Akademisi' ne gönderilir. Bu gençlerin  zorlu askeri yönetime  ve disipline alışmaları gerekmektedir. Öte yandan Weinberg Askeri Akademisi'nin savaş aşığı komutanı, bu gençlerle baş etmekte zorlanır.

Yönetmen: Robert Downey Sr.

Oyuncular: Ron Leibman, Wendell Brown, Ralph Macchio

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Pick-Up Artist (1987)

11. The Pick-Up Artist (1987)

IMDb: 5.3

Özet: Son derece çapkın bir genç adam olan Jack, gün içinde bile defalarca aşık olabilir. Hiçbir kadından gelen teklifi reddetmez ve onlarla vakit geçirmek en çok keyif aldığı şeydir. Bu çapkınlığı hayatının aşkıyla karşılancıya kadar sürer. Ne var ki gönlünü kaptırdığı kadın bir gangsterin kızıdır.

Yönetmen: James Toback

Oyunucular: Molly Ringwald, Robert Downey Jr.,Dennis Hopper

10. 1969 (1988)

10. 1969 (1988)

IMDb: 5.7

Özet: Ralph ve Scott Vietnam Savaşı'nı onaylamadıklarını söylemekten çekinmeyen iki gençtir. Bu karşıt görüşü yüzünden Scott babasıyla zıtlaşır ve evden ayrılarak Ralph ile özgürlüğün tadını çıkarmaya karar verir. Ancak Ralph üniversiteden atıldığında ve askere gitmesi gerektiğinde işler değişir.

Yönetmen: Ernest Thompson

Oyuncular: Robert Downey Jr., Kiefer Sutherland, Bruce Dern

9. Girls Just Want to Have Fun (1985)

9. Girls Just Want to Have Fun (1985)

IMDb: 5.9

Özet: Janey ve Lynne en sevdikleri dans şovu olan Dance Tv'nin seçmeler için başvuruların başladığını duyunca tereddüt etmeden şova başvururlar. Ama önlerinde bir problem vardır, Janey'nin babası kızının bu hayalini desteklememektedir.

Yönetmen: Alan Metter

Oyuncular: Biff Yeager, Kristi Somers,Richard Blade

8. Tuff Turf (1985)

8. Tuff Turf (1985)

IMDb: 6.0

Özet: Morgan ailesiyle Connecticut'taki zengin bir hayat yaşıyorken, San Fernando Vadisi'nde ufak bir daireye taşınır. Şehrin yeni çocuğu olması yetmiyormuş gibi bir de Frankie adında bir kıza aşık olur. Frankie ise o esnada yerel bir çete lideriyle birliktedir.

Yönetmen: Fritz Kiersch

Oyuncular: James Spader, Kim Richards, Paul Mones

7. Firstborn (1984)

7. Firstborn (1984)

IMDb: 6.2

Özet: Ebeveynleri boşanmış olan Jake annesi ile yaşamaktadır. 16 yaşındaki be genç babası olmadığından evin erkeği rolünü üstlenmiştir. Yaşam tarzları tamamen ters olan alkol ve uyuşturucu bağımlısı Sam hayatlarına girdiğinde annesi de yavaş yavaş bu adama benzemeye başlar.

Yönetmen: Michael Apted

Oyuncular: Teri Garr, Peter Weller, Christopher Collet

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Baby It’s You (1983)

6. Baby It’s You (1983)

IMDb: 6.4

Özet: Jill Rosen, gizemli yeni bir öğrencinin ilgisini tatminsiz bir lise öğrencisidir. 'Sheik' olarak bilinen bu gizemli genç yalnızca arabasına, Frank Sinatra^ya ve şimdi de Jill ile ilgilenen İtalyan bir çocuktur. Bu ikili bir ilişkiye başlarlar, ancak birçok gerekçe nedeniyle hayatları tamamen farklı yollara girer. 

Yönetmen: John Sayles

Oyuncular: Rosanna Arquette, Vincent Spano, Joanna Merlin

5. Chances Are (1989)

5. Chances Are (1989)

IMDb: 6.4

Özet: Louie'nin hayatı mükemmel ilerlemektedir. Çok sevdiği eşiyle ilk yıl dönümlerinde ise bir araba kazası sonucu hayatını kaybeder. 20 yıl sonra Louie, Alex Finch olarak reenkarne olur. Hayat onu eşi Corinne'den olan kızıyla karşılaştırır. Önceki hayatını hatırlamakta zorlanan Louie kendi öz kızına ilgi duymaya başlar.

Yönetmen: Emile Ardolino

Oyuncular: Cybill Shepherd, Robert Downey Jr.,Ryan O'Neal

4. Less Than Zero (1987)

4. Less Than Zero (1987)

IMDb: 6.4

Özet: Princeton'da üniversitenin ilk döneminden sonra Noel tatilini ailesiyle geçirmek için Los Angeles'a dönen 18 yaşındaki Clay, eski kız arkadaşı Blair'in  en yakın arkadaşı Julian ile birlikte olduğunu öğrenir. Blair Claye'e Julian'ın uyuşturucu problemi olduğunu ve büyük borçları olduğunu anlatır. Clay kendini birçok olayın içinde bulur.

Yönetmen: Marek Kanievska

Oyuncular: Andrew McCarthy, Jami Gertz, Robert Downey Jr.

3. Back to School (1986)

3. Back to School (1986)

IMDb: 6.6

Özet: Thornton Melon, oğlunun üniversiteye gitmeme kararıyla karşı karşıya kalan varlıklı bir iş adamıdır. Son derece hayal kırıklığına uğramış olan Thornton, oğlunu kolejin kendisi için en iyi yer olduğuna ikna etmek için mümkün olan her yolu denemeye kararlıdır. Son derece kararlı olan Thornton okula bile kaydolur.

Yönetmen: Alan Metter

Oyuncular: Rodney Dangerfield, Sally Kellerman, Burt Young

2. Weird Science (1985)

2. Weird Science (1985)

IMDb: 6.6

Özet: Gary ve Wyatt akranları tarafından bir türlü kabul edilmemektedir. Bu iki genç itibarlaını düzeltmek için bilgisayarlarını kullanarak yapay bir kadın oluştururlar. Adı Lisa olan bu kadın, iki gence nerde nasıl davranmaları gerektiğini gösterir.

Yönetmen: John Hughes

Oyuncular: Anthony Michael Hall, Ilan Mitchell-Smith, Kelly LeBrock

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. True Believer (1989)

1. True Believer (1989)

IMDb: 6.7

Özet: Eddie Dodd sivil haklar avukatı olarak çalışmaktan sıkılınca  uyuşturucu satıcılarını savunma konusunda uzmanlaşır. Roger Baron ise, Eddie'ye her zaman hayranlık duyan ve şimdi onunla çalışmak isteyen yeni bir mezundur. Roger Eddie'yi  işlemediği iddia edilen bir suç için 8 yıl hapis yatmış genç bir Koreli adamın davasını almaya ikna eder.

Yönetmen: Joseph Ruben

Oyuncular: James Woods, Robert Downey Jr., Margaret Colin

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın