Görüş Bildir
Haberler
Mars'ta Hayat mı Varmış Diye Düşündürecek, Kızıl Gezegenden Çekilmiş 11 Fotoğraf

Mars'ta Hayat mı Varmış Diye Düşündürecek, Kızıl Gezegenden Çekilmiş 11 Fotoğraf

Nefî Kâfî
03.12.2015 - 16:25

1. Marstaki Yüz:

1. Marstaki Yüz:

Gelmiş geçmiş en klasik Mars fotoğrafı. Viking isimli uzay aracı tarafından 1976 yılında çekildi. O zamandan beri birçok filmde ve dizide gösterildi. Ancak 1998'de yeni uzay aracı Mars'a gidip de yeni fotoğraflar çekince sadece bir tepe olduğu anlaşılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Bir anda ortaya çıkan "doughnut":

2. Bir anda ortaya çıkan "doughnut":

Tatlı bir çörek çeşidi olan donutlar, Mars'a da iz bıraktı. Ocak 2014'te bu fotoğraf çekildiğinde herkes o donut'ın nerden geldiğini merak etti. Nasa'ya göre ise fotoğrafları çeken araç, bu cismi beraberinde sürüklemiş.

3. İguana:

3. İguana:

Nasa'nın Meraklı Gezginci adı verdiği aracı tarafından 2013 yılında çekilen bu fotoğraftaki cisim tıpatıp bir iguana. Ancak kuyruğuyla, vücuduyla, gözleriyle iguanaya çok benzese de aslında sıradan bir kaya.

4. Parmak:

4. Parmak:

Aynı araç 2012'de de bir parmak fotoğraflamıştı. Önce herkesi alarma geçiren bu fotoğraf kısa bi sürede sadece bir taş olduğu anlaşılınca herkesi hayal kırıklığına uğratmıştı.

5. Kadın:

5. Kadın:

Ruh isimli gezgin araç ise bir kadına benzeyen bir fotoğraf yakalamıştı 2007'de. Uzay meraklıları bunun kızıl gezegende hayat olabileceğine dair bir işaret olduğunu düşünmek istedi ancak bilim adamlarının tespiti belliydi: Sadece kaya.

6. Fare:

6. Fare:

Meraklı Gezgin 2012'de bir de fare bulmuştu Mars'ta. Bu fotoğraf 2012'de Amerika'da çok konuşuldu. Hatta fare için sosyal medya hesapları bile açıldı. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi bu da bir kayaydı yalnızca.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte yıllardır hayat aradığınız Mars'ta bula bula beni buldunuz diyen Mars faresi

7. Uyluk Kemiği:

7. Uyluk Kemiği:

Bu yıl ise bu uyluk kemiğine benzeyen bir cisim fotoğraflandı. Artık az çok tahmin edersiniz. Bu da bir KAYA.

8. Kafatası:

8. Kafatası:

'Ruh' isimli uzay aracı bu fotoğrafı 2006 yılında çekmişti. Kafatasına çok benzeyen bu cisimle vahşi batı havası yakalanmıştı ama Mars'taki her şey gibi bu da bir taş idi.

9. Kask:

9. Kask:

Marsta bir savaş olduğuna dair şüpheler yaratan bu ilginç kask fotoğrafı ise 2013'te çekilenlerden.

10. Kapı Kolu:

10. Kapı Kolu:

2013'te çekilen bu gizemli, metalimsi kapı koluna benzeyen cisim ise Nasa tarafından 'sadece rüzgar tarafından parlatılan bir kaya' olarak tanımlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çiçek:

11. Çiçek:

2012'de çekilen bu fotoğraf ise gezegen bilimcisi Aileen Yingst tarafından kesinlikle biyolojik bir şey değil ancak ne olduğu hakkında kesin bir yargıya varmaya da çekiniyorum' şeklinde yorumlandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
104
50
29
24
20
2