Görüş Bildir
Haberler
Mardin ve Kars'ta 3 Asker Şehit

Mardin ve Kars'ta 3 Asker Şehit

ATKN
16.05.2016 - 13:04 Son Güncelleme: 16.05.2016 - 15:53

PKK'ya yönelik operasyonların devam ettiği Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden bugün de şehit haberleri geldi. Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerin saldırısında 2 asker şehit olurken, Kars Kağızman'da da operasyon sırasında kayalıklardan düşen 1 asker kurtarılamayarak şehit oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nusaybin'de PKK'lı teröristlere yönelik operasyon sürüyor.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre operasyon kapsamında bugün öğlen saatlerinde Abdülkadirpaşa Mahallesi'nde çıkan çatışmada ağır yaralanan bir Uzman Çavuş kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Genelkurmay, ağır yaralanan askerin saat 11:00'de şehit olduğunu belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'16 Mayıs 2016 Pazartesi günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız saat 11.00’de şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.'

Nusaybin'den bir acı haber daha 

İlçedeki operasyonlarda akşam saatlerinde de Yenişehir Mahallesi'nde PKK'lılarla çatışma çıktı. 

Çatışma sırasında PKK'lıların roketatarla düzenlediği saldırıda 4 asker yaralandı. 

Yaralı askerler Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır olan 1 uzman çavuş doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Kağızman kırsalında kayalıklardan düşen Uzman Çavuş kurtarılamadı

Kağızman kırsalında kayalıklardan düşen Uzman Çavuş kurtarılamadı

Erzurum Dumlu Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı'nda görevli 3 yaşında ikiz çocuk babası ve 25 yaşındaki Uzman Çavuş Kazım Ay, geçici görevli gittiği Kars'ın Kağızman İlçesi kırsalındaki operasyonda 10 mayısta yaklaşık 400 metre yükseklikteki kayalıklardan düştü. Ağır yaralanan Ay, Erzurum Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Uzman Çavuş Ay, 6 gün süren yaşam mücadelesi sonucu yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün şehit düştü.

Şehit Ay'ın cenazesi bugün akşam saatlerinde Aksaray'a getirilecek ve yarın öğle namazının ardından Yeşiltepe Beldesi'nde toprağa verilecek.

Şehit Kazım Ay

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay'ın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama şöyle:

'10 Mayıs 2016 Salı günü Kars ili Kağızman ilçesi kırsalında icra edilen operasyonlar esnasında ağır yaralanan kahraman bir silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 16 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 08.15'de şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.'

DHA ve TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Cepik

"Bir uzman cavus" daha sehid olmus. Allah rahmet eylesin... Ailesine de herhalde sümeyye'nin dügün pastasindan gönderirler...Az kaldi oglum, zikkimlandiginiz... Devamını Gör

albay taner

Komutanım, delirdim görünce. Şehit vermişiz genel kurmay başkanı, sümeyye diye vasıfsızın tekinin düğününde şahitlik yapıyor. Nasıl bir iş bu.

birbenvardı

Allah ardında kalan ailesine sabır versin, göz yuman şerefsizlerin yatcak yeri yok başta tayyar ağa.

Mehmet Cepik

"Kayaliklardan düserek yasam mücadelesini kaybeden" uzmanimin resmine iyi bakin!!! 3 yasinda ikiz cocuk babasi... Hayalleri vardi, gelecek icin... Simdi kend... Devamını Gör