Görüş Bildir
Haberler
Manisa'da Skandal: 1.046 Asker Zehirlendi, 1 Asker Hayatını Kaybetti

Manisa'da Skandal: 1.046 Asker Zehirlendi, 1 Asker Hayatını Kaybetti

Batuhan
26.05.2017 - 15:43 Son Güncelleme: 26.05.2017 - 18:08

Manisa’da 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’ndaki geçtiğimiz salı gecesi meydana gelen gıda zehirlenmesinden etkilenen asker sayısı 1.046’yı buldu. Zehirlenen bir asker kurtarılamadı ve ilk incelemede ölüm nedenine ilişkin bir sonuca varılamadı, detaylı otopsi yapılacak... 

DHA'da yer alan habere göre, Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda (Batı Kışla) geçen salı gecesi gıda zehirlenmesi şüphesiyle bazı askerler hastanelere kaldırılmaya başlandı. Tedavisi tamamlananlar taburcu edilirken, başka rahatsızlananlar da oldu. Batı Kışla’da başlayan rahatsızlıklar, Doğu Kışla’da da görüldü.

Tedavi edilen askerlerin sayısı toplam 1046’ya ulaştı

Tedavi edilen askerlerin sayısı toplam 1046’ya ulaştı

Bakteriyel enfeksiyon nedeniyle meydana geldiği sanılan olayda, valiliğin açıklamasına göre bulantı, kusma ve ishal şikayetiyle tedavi edilen askerlerin sayısı toplam 1046’ya ulaştı. Sayı daha önce valilik tarafından 350 olarak açıklanmıştı.

Şu an tedavisi devam eden ikisi yoğun bakımda 217 asker var

Asker Hüsnü Özel'e detaylı otopsi yapılacak.

Asker Hüsnü Özel'e detaylı otopsi yapılacak.

Hüsnü Özel’in cenazesine ise İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. İlk incelemede ölüm nedenine ilişkin bir sonuca varılamazken, ayrıntılı otopsi için kan ve doku örnekleri alındı.

Ölüm nedeninin yapılacak detaylı otopsi ile anlaşılabileceği belirtildi.

Acı haberi yemin töreni için gittiklerinde aldılar

Acı haberi yemin töreni için gittiklerinde aldılar

Piyade Er Hüsnü Özel’in ailesi acı haberi yemin töreni için gittiği Manisa’da öğrendi. Özel'in Kırşehir Mucur nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilirken, bir kız kardeşi bulunduğu ve babası Recep Özel’in 3 yıl önce pankreas kanserinden vefat ettiği, askerin annesi Gülhan Özel ile birlikte yaşadığı öğrenildi.

'Rahatsızlanan askerlerimiz peyderpey yemin edecek'

'Rahatsızlanan askerlerimiz peyderpey yemin edecek'

Manisa Valisi Hakan Güvençer, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki gıda zehirlenmesi olayıyla ilgili açıklama yaptı. Olaydan etkilenen asker sayısının 1046 olduğunu, 211 askerin hastanelerde tedavi gördüğünü açıklayan Güvençer, 2 askerin yoğun bakımda olduğunu ayrıca 194 askerin bugün taburcu edileceğini bildirdi.

'Örnekler alından laboratuvarlara gönderildi'

'Örnekler alından laboratuvarlara gönderildi'

Güvençer, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'Sağlık Bakanlığı 15.00'ten itibaren Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığımızdan uzman bir ekibi ilimize gönderdi. Bugün Halk Sağlığı Kurumu Başkanı da Manisa'da. Sebep olabilecek tüm kaynaklara ilişkin örnekler alındı. Birden fazla laboratuvara gönderildi. Ön bilgi, bulgular alındı. Bizim ön değerlendirmelerimiz var. Ancak sebebe ilişkin kesin açıklamayı, netleşecek sonuçlara bağlı. Şu anda yaşanan hadisenin tam anlamıyla, bakteriyle bağırsak enfeksiyonu salgını olduğunu söyleyebiliyoruz. Halk sağlığı uzmanları bu bakterinin ve yarattığı rahatsızlığın mahiyeti gereği, ikinci 48 saat içinde, hatta önümüzdeki 5-6 gün içinde bu bakteri ile muhatap olan kişilerin bağışıklık sistemlerinin vereceği tepkilere bağlı olarak yeni küçük vakaların yaşanabileceğini söylüyorlar. Ama ikinci 48'inci saatin başlarında artık stabilite sağlandı.

Sosyal medya ve Ekşi Sözlük'ten tepkiler...

Sosyal medya ve Ekşi Sözlük'ten tepkiler...
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hemen yakininda kyk kurdundayiz bizim yurtta da baya zehirlenen var 30 kisi kadar. Gencler kac gundur serum yiyo acilde. Teror olmasa ihmalden ölüyoruz aga. ... Devamını Gör

mesahor

bu nasıl bi başlık! sanki bütün askerlerimizi katbettik hissi uyandırıyo. Anlık kalp krizi...

Alptuğ Ertekin

Askere "hayatını kaybetti" yerine "şehit oldu" demek çok mu zor?

Andronova

Doğru bir bizde var ölenleri avutmak. Ne ala askere gidip ölünce şehit oldu. Öldü işte kardeşim öldü. Geri getirilemez, ailesini şehit oldu diye mi avutaca... Devamını Gör