Görüş Bildir
Haberler
Kaza Değil Cinayet: Kamyonetin Açık Kasasında Taşınan Mevsimlik İşçiler Can Verdi

Kaza Değil Cinayet: Kamyonetin Açık Kasasında Taşınan Mevsimlik İşçiler Can Verdi

FreiGeist
06.07.2015 - 08:05 Son Güncelleme: 06.07.2015 - 12:33

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde açık kasasında tarım işçisi taşıyan kamyonet, süt tankeri ile çarpıştı. Asma yaprağı toplamaya giden 13'ü kadın, biri çocuk 15 mevsimlik işçi can verdi. 

Kaza bugün saat 05.30'da Gölmarmara'ya bağlı Hacıveliler Köyü yakınlarında meydana geldi. Bir süt tankeri ile bağa asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıdığı belirtilen kamyonet çarpıştı. 

Tankerin şerit ihlali yapması nedeniyle meydana geldiği ileri sürülen kazada, büyük bölümü kadın olan kamyonetin kasasında bulunan tarım işçisi 15 kişi yaşamını yitirdi,

Kazada, 15 kişi hayatını kaybederken, 2 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, NTV yayınına bağlanarak kazayı anlattı: Öz bağlantı sırasında gözyaşlarını tutamadı: 

'Kaza saat 5.30 sıralarında oldu. Çökelek mahallesinden, sahurda kalkarak bağ yaprağı toplamak için yola çıkıyorlar. Açık kasa kamyonetteler ve karşı taraftan gelen süt kamyonu biçiyor. Galiba kamyonun şoförü uyumuş. 15 kişi o anda ölüyor, 2 yaralı var ve  hepsi genç...

'Ölüm yolu'

Kaymakam ve belediye başkanı oradaydı, yol tek taraflı olarak trafiğe açıldı. Bu yol dar ve problemlidir. Yıllardır sıkıntı yaşıyoruz ve inşaat halen devam ediyor. Yılan hikayesine döndü bu iş. Devlet büyüklerinden bir an önce bu inşaatın bitirilmesini istiyoruz. 1 yıl içinde 10 - 15 kaza oldu ve 20'nin üzerinde kayıp var. Bu yol ölüm yolu olmuştur...

Bu yolda trafik yoğunluğu oldukça çok fazla, 24 saatin içinde 10 binin üzeirnde araç geçiyor. Yıllardır söylüyoruz yolun bitirilmesininama geç kalınıyor. Çok üzgünüm. O insanların bağırışlarını, çığlıklarını duydum. Allah yardımcısı olsun geride kalanların, mekanları cennet olsun... Sabahın bir vakti çıkıp da yaprak toplamaya giden, günde 40-50 liraya geçinen insanlar bunlar. Yeni geldim olay yerinden ve bağırışları, çığlıkları duydum, üzüldüm.

'Hayatını kaybeden işçilerden 13'ü kadın'

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, şöyle konuştu:

'Orası kazayı sebebiyet verecek sıkıntılı bir yol değil. Aldığımız bilgiye göre, tanker şoförünün karşı şeride geçerek asma yaprağı toplamak için giden ve içinde 15 işçi bulunan kamyonete çarpıyor. Kazada 13'ü kadın olmak üzere 15 işçi kaybımız var. Savcı olayla ilgili gerekli soruşturmayı başlattı. Vefat eden işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum' dedi.

Tanker şoförü gözaltında

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, tarım işçilerini taşıyan kamyonetle çarpışan tankerin hafif yaralanan ve uyukladığı sanılan şoförü E.İ., tedavisinin ardından gözaltına alındı. Süt tankerinin Balıkesir'den süt toplamak için bölgeye geldiği ve Salihli yönüne gittiği ortaya çıktı. Kaza yerinde fren izinin olmadığı, tankerin şeridine geçtiği kamyoneti yaklaşık 50 metre sürükleyip, yol kenarına sıkıştırdığı anlaşıldı.

E.İ, jandarmadaki işlemlerinin ardından güvenlik önlemleri altında Akhisar Adliyesi'ne sevk edildi.

Hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde süt tankeri ile karşılıklı çarpışan kamyonetteki ölen tarım işçilerinin sürücü Seyde Aydın (52), karısı Ayşe Aydın (47), Nesrin Aydın (27), Kezban Uysal (67), Fadime Orhan (48), Zeynep Uysal (32), Ummuhan Uysal (30), Nurdane Kaya (40), Burak Kaya (15), Ümmü Demirkol (38), Zeynep Zengin (35), Azize Kars (52), Ayşe Yaşar (40), Zekiye Çetin (54) ve Yıldız Öztürk (41) olduğu öğrenildi. Ağır yaralanan Güldane Kılınç'ın ise Salihli Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaşamını yitiren 15 kişinin cenazeleri, Salihli ilçesine bağlı Çökelek Mahallesi'nde gözyaşları içinde toprağa verildi. 

DHA ve NTV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0