Görüş Bildir
Haberler
Makarna Severlere Müjde! Mide ve Bulaşık Dostu Tek Tencerede 11 Makarna Tarifi Sizler İçin Seçilerek Derlendi

Makarna Severlere Müjde! Mide ve Bulaşık Dostu Tek Tencerede 11 Makarna Tarifi Sizler İçin Seçilerek Derlendi

Onedio Yemek
03.11.2018 - 16:00

Hem karnınızı doyurup hem de bulaşık çıkarmayacak tarifler biraz hayal ürünü değil mi? Merak etmeyin bu hayalinizi de gerçekleştirdik! Enfes lezzetteki bu makarnalar sadece tek bir tencere kirletiyor!

Hem karnınızı doyurup hem de bulaşık çıkarmayacak tarifler biraz hayal ürünü değil mi? Merak etmeyin bu hayalinizi de gerçekleştirdik! Enfes lezzetteki bu makarnalar sadece tek bir tencere kirletiyor! #onedio #onediocom #onediovideo #onedioyemek

HAMBURGER MAKARNA

1 YK zeytinyağı

500 gr kıyma

Tuz

Karabiber

300 gr mantar

1 YK domates salçası

1 YK un

3 SB et suyu

1 paket makarna

1/4 SB yoğurt

1 TK hardal

2 YK maydanoz

Domates

Tencereye yağı alıp ısıtın ve kıymayı 3-5 dk kavurun tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Sonrasında içerisine mantarları ilave edin ve 3-4 dk pişirin. Üzerine salçayı ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. İçerisine et suyu ve makarnayı ekleyin 10-12 dk pişirin. Sonrasında içine hardal ve yoğurt ilave edip karıştırın. Domates ve maydanoz ile servis edin.

AKDENİZ USULÜ MAKARNA

1 paket kalem makarna

1/2 soğan

2 adet patlıcan

4 diş sarımsak

1 SB domates rendesi

7-8 adet kiraz domates

3 YK zeytinyağı

1/3 SB zeytin

1 tutam sebzeli çeşni

Tuz

Karabiber

Tulum peyniri

1/4 demet maydanoz

Domatesleri rendeleyin. Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayıp kızartın. Büyük boy bir tencere içinde doğranmış soğanı ve sarımsakları soteleyin. Üzerine domates rendesini ve makarnayı ilave edin. Baharatlarını ekledikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak suyu dökün. Kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra kiraz domates, kızarmış patlıcanı ve zeytini ekleyip karıştırın. İnce kıyılmış maydanoz ve tulum peyniri ile servis edin.

KÖFTELİ MAKARNA

500 gr kıyma

1/2 SB ekmek kırıntısı

1/2 soğan

1 TK tuz

1 TK karabiber

1 yumurta

2 YK sıvı yağ

2 SB et suyu

2 SB süt

1 TK tuz

1 TK karabiber

4 SB makarna

1 SB eski kaşar

1/2 SB maydanoz

Kıyma, soğan, tuz, karabiber, yumurta, ekmek kırıntısını yoğurun ve minik köfteler yapın. Sonrasında sıvı yağ koyduğunuz tavada köfteleri 2 dk kadar kızartın. Kızaran köftelerin üzerine et suyu, tuz, karabiber ve sütü ilave edin ve kaynatın. Sonrasında makarnaları ekleyip 6-7 dk kadar pişirin. Son olarak eski kaşar ve maydanoz ilave edip iyice karıştırıp servis edin.

KARİDESLİ MAKARNA

1/2 paket makarna

3 YK zeytinyağı

2 diş sarımsak

1 YK pul biber

300 gram karides

Tuz

Karabiber

1/2 YK kekik

1 SB ıspanak

1 YK limon suyu

1/2 YK limon kabuğu

4 YK parmesan

2 YK maydanoz

Tencerede suyu kaynatın ve makarnayı haşlayıp süzün. Aynı tencerede zeytinyağını ve tereyağını eritin. Sarımsağı soteleyin ve pul biberi ilave edin. Daha sonra temizlenmiş karidesi dökün ve tuz, karabiber ile lezzetlendirip pişirin. Üzerine kekik ve ıspanağı ilave edip 2 dakika soteleyin. süzülmüş makarna, limon kabuğu rendesi, limon suyu, tereyağını ve parmesanı döküp karıştırın. İnce kıyılmış maydanoz ile servis edin.

TAVUK STROGONOFF MAKARNA

2 YK zeytinyağı

500 gr tavuk göğsü

1 TK sarımsak tozu

1 TK soğan tozu

1/2 TK toz kırmızı biber

1/4 TK pul biber

1 TK tuz

1 TK karabiber

2 SB mantar

1 dal taze soğan

1 kuru soğan

3 diş sarımsak

2 YK sirke

4 YK tereyağı

1 paket makarna

4 YK un

2 SB tavuk suyu

1/2 TK kekik

1/3 SB krema

Maydanoz

Bir tavaya zeytinyağını alın. Bir kapta tavukları soğan tozu, sarımsak tozu, pul biber, toz biber, tuz ve karabiber ile karıştırın. Sonrasında tavukları tavada 2-5 dk soteleyin. Tavadan bir tabağa alın. Sonrasında tavaya tekrar yağ ekleyin ve mantarları soteleyin. Sonrasında taze ve kuru soğanı ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edin. Sirkeyi ekleyip 1-2 dk pişirin. Sonrasında un ve tereyağını ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin. Üzerine tavuk suyunu ilave edin. Pürüzsüz bir sos olana kadar karıştırın. Karışım koyulaşınca kekik, tuz ve karabiberi ilave edin. Sonrasında tavukları ilave edip 5-8 dk daha pişirin. Sonrasında içerisine haşlanmış makarnayı ve kremayı ilave edip 2 dk daha pişirip maydanoz ile servis edin. 

KÖRİLİ TAVUKLU MAKARNA

2 SB burgu makarna 

300 gram tavuk göğüsü

2 TK Köri baharatı

2 YK zeytinyağı

2 SB su

1 SB Süt

1 SB Krema

1/2 SB kaşar peyniri

Tuz

Karabiber

Toz kırmızı biber

Tavuk göğüsünü julyen doğrayın ve yağda soteleyin. Üzerine köri, tuz, karabiber ve toz kırmızı biber baharatlarını serpip sotelemeye devam edin. Sıvı malzemeleri ve makarnayı ekleyip sıvı karışım kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, pişirmeye devam edin. Makarna sıvı karışımı çektikten sonra kaşar peyniri ilave edin ve sıcak servis edin.

MAC & CHEESE

1/2 paket delikli makarna(çarliston)

2 SB süt

2 SB su

Toz kırmızı biber

1/2 SB çedar peyniri

1/2 SB mozzarella peyniri

Tuz

Karabiber

Ekmek kırıntısı

Peynir haricindeki bütün malzemeleri tencereye dökün.Sıvı karışım kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, pişirmeye devam edin. Makarna sıvı karışımı çektikten sonra peynirleri ve ekmek kırıntısını ilave edin. Eriyene kadar karıştırın. Sıcak servis edin, afiyet olsun.

PİZZA TADINDA MAKARNA

¼ paket sucuk 

1/3 su bardağı sosis 

1 su bardağı kaşar 

1 adet domates, kabuğu soyulmuş 

1 adet biber, halka halka kesilmiş 

1 adet kırmızı biber, halka halka kesilmiş 

3 diş sarımsak 

3 yemek kaşığı tereyağı 

2 yemek kaşığı zeytinyağı 

1 yemek kaşığı salça 

1 paket makarna 

Tuz 

Kırmızı pul biber 

Karabiber 

Kekik 

5 su bardağı su 

Yapılışı: 

Fırına girebilen bir tencerenin içerisine tereyağı ve zeytinyağını döküp ısıtın. Yağın içerisinde ilk olarak sarımsakları soteleyin. Sonrasında domates salçasını sarımsaklarla karıştırıp kokusu çıkana kadar kavurun. Halka halka dilimlediğiniz biberleri ve küp küp doğradığınız domatesleri de ilave edip 3-4 dakika pişirin. Domatesler hafif suyunu saldıktan sonra üzerine şarküteri ürünlerini de ekleyip çok az pişirin. Sonrasında karışımın üzerine suyu döküp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca baharatları ve makarnayı ilave edin ve aralıklarla karıştırarak 10-13 dakika pişirin. Üzerine kaşar peyniri ve şarküteri ürünleri dizin. Peynirler eriyip kızarana kadar fırının ızgara modunda pişirin.

BEĞENDİLİ ERİŞTE

1 büyük közlenmiş patlıcan 

2YK un

2 SB soğuk süt

1 SB rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

Karabiber

Sıvı yağ

1 SB krema

2 diş sarımsak

1 SB et suyu

1 paket erişte

Tencereye yağı alın ve unu kavurun. Sonrasında patlıcanları unun içine alıp kavurmaya devam edin. Üzerine süt, et suyu, krema, tuz karabiber ve erişteleri ekleyip karıştırın. Piştikten sonra kaşar peyniri ile servis edin.

MEKSİKALI MAKARNA

500 gr kıyma

2 YK taco baharatı

1 soğan

1 diş sarımsak

1,75 SB domates

1,75 SB domates püresi

 1,75 SB mısır

2 SB makarna

1/2 SB cheddar peyniri

 1 SB kaşar peyniri 

Kıymayı kavurun sonrasında içerisine soğan ve sarımsakları ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine domates, domates püresi, mısır, taco baharatı ve suyu ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca içerisine makarna, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın ve 10-15 dk pişirin. Üzerine peynir karışımını döküp sıcaklıkta erimesini bekleyin ve servis edin.

ŞEHRİYELİ TAVUK

4 adet tavuk kalça

2 TK zeytinyağı

1 soğan

2 diş sarımsak

1/2 SB közlenmiş biber

1 SB arpa şehriye

1,5 SB haşlanmış nohut

3 SB tavuk suyu

3/4 SB çekirdeksiz siyah zeytin

2 dal taze kekik

Tuz

Karabiber

Fırını 190 dereceye ayarlayın. Tencereye zeytinyağını koyun ve tuz ve karabiber ile lezzetlendirdiğiniz tavukları 5-6 dk kızartın. Sonrasında tencereden alın. Tencereye soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Sonrasında şehriyeyi, biberleri, kekiği, zeytinleri ve nohutları ekleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Sonrasında tavukları ve tavuk suyunu ilave edin kaynadıktan sonra üzerini kapatıp 35 dk fırında pişirin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
12
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Asm Sarıaltın

Biz makarnayı yanlış pişiyiyomuşuz....