Görüş Bildir
Haberler
Mahkeme, Mirzabeyoğlu Hakkında 'İnfazın Devamı'na Karar Verdi

Mahkeme, Mirzabeyoğlu Hakkında 'İnfazın Devamı'na Karar Verdi

adem kara
09.09.2014 - 11:58 Son Güncelleme: 09.09.2014 - 15:10

Salih Mirzabeyoğlu hakkında Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Hükümlü ve Tutukluların Ayaklanması, Kasten Yangın Çıkartma Suçu'yla ilgili tekrar 'infazın devamı'na kararı verildi. Mirzabeyoğlu'nun 16 yıl cezaevinde yattığı dava ile ilgisi olmayan yeni kararda istenilen mahkumiyet süresi 3 buçuk yıl.

Kamuoyunda Salih Mirzabeyoğlu olarak bilinen yazar Salih İzzet Erdiş hakkında Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Hükümlü ve Tutukluların Ayaklanması, Kasten Yangın Çıkartma Suçu'yla ilgili görülmekte olan davada, daha önce 'infazın durdurulması' kararı alan mahkeme, tekrar 'infazın devamı'na karar verdi.

KARAR FARKLI BİR DAVADAN ÇIKTI

Mirzabeyoğlu hakkında çıkan yeni karar, 28 Şubat sürecindeki suçlamalardan farklı olarak cezaevinde yattığı sırada çıkan olaylarla ilgili verildi. Metris Cezaevi'nde yaşanan olaylar hakkında 'Hükümlü ve Tutukluların Ayaklanması, Kasten Yangın Çıkartma Suçu' davasında verilen 'infazın devamı' kararında Mirzabeyoğlu'nun 3 buçuk yıl hapis yatması isteniyor. Fakat Mirzabeyoğlu'nun avukatları bu davadaki 3 buçuk yıllık hapis isteminin düşmesi için itirazda bulunacak. Avukatlar, Mirzabeyoğlu'nun 16 yıl cezaevinde yatmasının göz önünde bulundurulmasını isteyecek.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

'Bakırköy 3 ağır ceza mahkemesi Noel Baba operasyonu-isyan davasında 'durdurulmuş infazın devamına' kararı vermiştir. İnfazı durdurulan hükümlülerin kalan cezalarının infazını teminen Cumhuriyet Savcılığı'na 8.9.2014 öğleden sonra müzekkere yazılmıştır.'

Kaynak: Yeni Şafak

Kaynak: http://www.yenisafak.com.tr/gundem/mi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0