Görüş Bildir
Haberler
Maaşının Tamamını Bitcoin Olarak Alacak İlk Politikacı Oldu! Miami Belediye Başkanı Francis Suarez Gündemde

etiket Maaşının Tamamını Bitcoin Olarak Alacak İlk Politikacı Oldu! Miami Belediye Başkanı Francis Suarez Gündemde

Ali Aydemir
04.11.2021 - 15:00

Her şey atılan bir tweet ile başladı, Miami Belediye başkanı maaşını Bitcoin ile alan ilk politikacı olacak. İşte detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Twitter'da bir kullanıcının attığı tweet ile challenge başlamıştı!

@Apompliao isimli Bitcoin girişimcisi ve yatırımcı Anthony Pompliano'nun tweeti ise şöyle: Vakit geldi. Maaşlarını bitcoin olarak kabul eden ilk Amerikalı politikacı kim olacak?

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez ise alıntılayıp şöyle dedi;

Yine gündeminde kripto var!

Yine gündeminde kripto var!

Başkan Suarez, Bitcoin'in ABD'deki en önemli savunucularından biri ve Miami'yi Amerika'nın Bitcoin şehri yapmak için büyük çaba sarf ediyor. Suarez, bir kripto girişimcisi ve yatırımcısı olan Anthony Pompliano'nun 'Maaşlarını bitcoin olarak kabul eden ilk Amerikalı politikacı kim olacak?' sorusunu soran bir tweet'e verdiği yanıtla azımsanamayacak miktarda etkileşim alarak kripto gündeminde yeni bir habere daha konu oldu. Etkileşim, Suarez'in kripto konusundaki yükselişinin ve Miami'yi dijital inovasyon için bir merkez haline getirme konusundaki kararlılığının bir başka göstergesiydi. Suarez, ekim ayında Miami'nin şehir çalışanlarına Bitcoin olarak ödeme yapma planını genişleteceğini söylemişti.

Tüzükler belediyelerin Bitcoin varlığı almasına engel oluyor.

Tüzükler belediyelerin Bitcoin varlığı almasına engel oluyor.

Hareket, Miami sakinlerinin Bitcoin cinsinden ücret ödemelerine ve hatta hükümet tarafından izin verilirse potansiyel olarak vergi ödemelerine izin verileceğini söyledi. Suarez, ayrıca Florida eyaletinin Miami'nin bilançosunda Bitcoin tutmasına izin vermesini de istiyor. Eyalet ve federal düzeylerdeki tüzükler ise şu anda kripto para birimlerinin belediyelere ait olmasına henüz izin vermiyor.

Vergi ödemek zorunda kalınmayacak!

Geçtiğimiz aylarda Suarez, yakın zamanda başlatılan yeni bir kripto projesi olan MiamiCoin'in bir gün, vatandaşların vergileri olmadan şehri destekleyebilecek güce ulaşacağını umduğunu dile getirdi. Çünkü satın alındığında veya çıkarıldığında, madeni paralar ödüllerinin %30'unu şehre tahsis eder. Aynı zamanda Suarez, Haziran ayında Bitcoin 2021 Konvansiyonu'nda konuştu, etkinliğin tarihin en büyük Bitcoin etkinliği olduğu söyleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Politikacılar kriptoyu göz ardı etmiyor.

Politikacılar kriptoyu göz ardı etmiyor.

Miami ayrıca, Bitcoin blok zincirinin üzerine inşa edilen Miami Coin adlı kendi yerel kripto para birimine sahip olan ilk şehir olmuştu. Miami kripto paralarının çıkarılmasından elde edilen fonlar ise şehrin refahı için kullanılıyor. Kripto para birimleri daha yaygın hale geldikçe, politikacılar ve yerel yönetimler, kripto şehri olmak maksadıyla mevcut finansal sistemlerinde kriptoya yer vermeye sıcak bakıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın