Görüş Bildir
Haberler
Liseliler Bilmez! Hatırlayanların Okuduğu Anda Derin Bir Ah Çekeceği Efsane Serie A Futbolcuları

Liseliler Bilmez! Hatırlayanların Okuduğu Anda Derin Bir Ah Çekeceği Efsane Serie A Futbolcuları

1990'lı yıllardan bugüne İtalya Serie A' yı kasıp kavuran futbolcular derlemesi ile karşınızdayım. Hatırlayanların ekran karşısında izlerken zevk aldığı bilinen bir gerçektir. Aynı zamanda birçok kişinin de PC ve PlayStation futbol oyunlarında bu futbolcular için alınan takımları ve keyifli zamanların geçtiği o günleri hatırlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gianluigi Buffon (Gigi)

1. Gianluigi Buffon (Gigi)

İtalya Serie A'nın yaşayan efsanesi olarak da bilinen 42 yaşında olan Buffon, hala Juventus kulübünün formasını giymektedir. Futbol hayatını başarılar ile dolduran ve Pele'nin yaşayan en iyi 125 oyuncu listesinde yer bulan Buffon, kariyerine 1995 yılında Parma da başlamıştır. 2001 yılında Juventus'a transfer edilen ve hala burada kalecilik yapan Buffon kariyerine milli takım ile 2006 yılında bir Dünya Kupası Şampiyonluğu eklemiştir.

2. Roberto Baggio

2. Roberto Baggio

İtalyan uyruklu olan Roberto Baggio, İtalya'da 1990'lı yılların en başarılı ofansif orta saha ve forvet oyuncularından birisi olarak kabul edilir. İtalya Serie A'da FC Inter, Juventus ve Milan gibi kulüplerde forma giyen Baggio, başarılarla dolu kariyerinde çoğu kez bulunduğu takımı adeta tek başına sırtlardı dedirten karşılaşmalar çıkardığı dönemde kendisi ve İtalya Milli takımı adına 1994 yılında dramatik bir anın başrolünde bulunmuştur. 1994 yılında ABD' de düzenlenen Dünya Kupası'nda Brezilya ile finalde karşılaşmış ve penaltılara giden karşılaşmada penaltı atışını dışarı atan Roberto Baggio unutulmaz ve hüzün dolu anlardan birini yaşamış ve yaşatmıştır. Futbol hayatı dışında çeşitli filmlerde de rol alan Baggio, 2004 yılında Brescia kulübünde futbol hayatını sonlandırmıştır. Bazı kaynaklar Netflix'in de Roberto Baggio' nun belgeselini yapacağını söylemektedir.

3. Alvaro Recoba

3. Alvaro Recoba

Uruguaylı futbolcu Alvaro Recoba, futbol hayatına 1986yılında FC Montevideo kulübünde başlamıştır. 1997 yılına kadar çok fazla bilinmeyen Recoba, 1997 yılında Serie A'da kendini bulmuş ve İnter kulübü ile sözleşme imzalamıştır. Alvaro Recoba'yı izlerken, Serie A da 1997 yılından 2007 yılına kadar duran topların başında görmek istediğimiz nadir futbolculardan olmasıdır. Usta bir sol ayağa sahip olan futbolcunun lakabının El Chino olmasının sebebi Uruguaylı olup çekik gözlü olmasıdır. 2008 yılında futbol kariyerine ülkesine dönerek devam eden ve en son Nacional Montevideo takımında forma giydikten sonra futbolu bırakmıştır.

4. Nelson Dida

4. Nelson Dida

O dönemde Serie A'yı kasıp kavuran Brezilyalı futbolcular arasında Brezilyalı oyuncular arasında kaleci olan Dida, AC Milan'da forma giydiği dönemde 2 kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşamıştır. Ayrıca Milli takımda 1 kez Dünya Kupası Şampiyonluğu da yaşayan Dida, Taffarel ile birlikte milli takım tarihinin en iyi kalecilerindendir. Kariyeriyle adını tarihe yazdıran ve aldığı ödüllerden bildiğimiz Dida, 1999 yılında Brezilya'da Altın Üç Adam adlı ödülü almıştır. 2010 yılında futbolu bıraktığını açıklayan ama 2012 yılında tekrar Portuogesa takımında futbola dönen nadir kalecilerdendir.

5. Cafu

5. Cafu

Brezilyalı sağ bek oyuncusu ve adını dünyanın en iyi sağ bekleri arasında üst sıralara yazdıran Cafu, futbol kariyerine 1988 yılında Sao Paulo kulübünde başlamıştır. Sao Paulo'da 5 sezona 3 Libertadores Kupası sığdıran futbolcu kariyerini ilerleyen yıllarda Serie A ile tanışmış ve 1997 yılında Roma'ya transfer olmuştur. 2003 yılında Milan ile devam eden kariyerine kaptanı olduğu Brezilya milli takımı ile de 2 Dünya Kupası Şampiyonluğu sığdırmıştır. Pele tarafından 2004 açıklanan Dünya'nın Yaşayan En İyi 125 Oyuncusu listesinde yer almıştır. Cafu, 16 Mayıs 2006 yılında Udinese maçından sonra profesyonel kariyerini sonlandırmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Filippo Inzaghi

6. Filippo Inzaghi

Serie A'da fileleri havalandırdıktan sonra adını çok duyduğumuz Inzaghi'nin kariyer dönüm noktası 1995 de sezon bittikten sonra  Atalanta'ya transfer olunca kendini göstermiş ve 24 gol atarak Serie A'da gol kralı olmuştur. Daha sonrasında Juventus'un izlemeye aldığı Inzaghi bu kulüpte de oynayıp AC Milan'a transfer olmuştur. 10 Kasım 2010 da Palermo maçında sakatlandıktan sonra işler yolunda gitmemiş ve 2012'de futbolu bırakmıştır. Meslektaş olduğu Simone Inzaghi adında bir kardeşi vardır. Teknik Direktör olarak devam ettiği spor hayatına 2019'dan beri Benevento Calcio takımını çalıştırmaktadır.

7. Gennaro Ivan Gattuso

7. Gennaro Ivan Gattuso

Gattuso futbol hayatına şu an Serie B'de bulunan Perugia takımında başladı. 19 yaşında Rangers'a transfer oldu. On ay sonra AC Milan'a transfer oldu. Orada kendini geliştiren Gattuso takımınla bütünleşmiş bir oyuncu haline geldi. Kaptan Maldini'nin olmadığı zamanlarda takım kaptanlığı da yapan defansif orta saha pozisyonda futbol oynamıştır. Kolay sinirlenen ve hakeme çok itiraz etmesine, agresif tarzına rağmen çoğu zaman saha içerisinde kalıp takımını yalnız bırakmayan şanslı bir futbolcudur. 2019 yılı itibariyle Napoli futbol kulübünün teknik direktörlüğünü yapmaktadır.

8. Gabriel Omar Batistuta

8. Gabriel Omar Batistuta

Gabriel Omar Batistuta, Arjantinli efsane futbolcudur. FIFA tarafından yaşayan en iyi 125 futbolcu arasına seçilmiştir. Serie A'da 1991-2003 yılları arasında oynadığı 318 maçta attığı 184 gol ile ligin kurulduğu tarihten bu yana en fazla gol atan 8. futbolcu unvanına sahiptir.

9. Francesco Totti

9. Francesco Totti

Roma futbol kulübünün altyapısından yetişen Totti, 1993 yılında Roma formasıyla Brescia karşısında ilk resmi maçına çıktı. Sarı-kırmızı formayla Serie A'da kadar çıktığı 604 karşılaşmada 250 gol kaydeden efsan futbolcu, İtalya ligi tarihinin en skorerler listesine girmeyi başarmıştır. Serie A tarihinde Silvio Piola'nın ardından 2. sırada yer almaktadır.

10. Paolo Maldini

10. Paolo Maldini

Kariyerini başladığı takımda bitiren nadir oyunculardan olan Maldini, Milan formasıyla 887 maça çıkmış ve kulübün tarihinde başarılara imza atmış özel futbolculardan biridir. AC Milan ve İtalya Milli takımının efsanelerinden biri olarak adlandırılmaktadır. Milli takımda 127 maça çıkarak forma giyme rekorunu kıran futbolcudur. AC Milan forması ile 8 Avrupa Kupası Şampiyonası görme rekorunu da kırmış ve Şampiyonlar liginde en çok forma giyen 10 futbolcu arasındadır. 25 yıl AC Milan forması giydikten sonra kariyerini bu kulüpte sonlandırmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Marco Materrazi

11. Marco Materrazi

Marco Materrazzi ile kariyeri boyunca akıllara kazınan Milli takım karşılaşmasında ünlü Fransız futbolcu Zinedine Zidane'nın kafa atmasıyla yere yığılan ve Zlatan ibrahimovic'in hastanelik etmek için 4 yıl beklediği futbolcudur.

12. Javier Zanetti

12. Javier Zanetti

Kelimenin tam anlamıyla İtalya Serie A'nın en centilmen oyuncularından olan Zanetti, aynı zamanda Inter ve Arjantin Milli takımı tarihinin en iyi sağ bekleri arasında gösterilmektedir.

13. Esteban Cambiasso

13. Esteban Cambiasso

Arjantinli oyuncu 2004 yılında Inter'e transfer olmuş ve 2009-10 sezonunda Inter ile birlikte Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştır.

14. Francesco Toldo

14. Francesco Toldo

Dünyanın gelmiş geçmiş 15 kalecisi arasında gösterilir. Euro 2000'de Buffon'un sakatlanmasının ardından İtalya milli takımının finale çıkmasında önemli bir rol oynamıştır. Finalde Fransa ile karşılaşmış ve uzatmalarda kaybetmişlerdir.

15. David Trezeguet

15. David Trezeguet

2000-2010 yılları arasında Juventus forması giyen Trezeguet, 2000 yılında Fransa milli takımına Avrupa Şampiyonluğunu getiren altın golü uzatmalarda atmıştır. Juventus ile 3 kez Serie A Lig Şampiyonluğu yaşamıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
15
5
2
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın