Görüş Bildir
Haberler
Limon Nasıl Sulanır? Limon Güneş Sever mi?

Limon Nasıl Sulanır? Limon Güneş Sever mi?

Müge Kakşi
04.02.2022 - 11:15

C vitamini denilince hemen hemen herkesin aklına limon gelir. Mutfakların baş köşesinde yer alan limon kullanım açısından da birçok sektörde tercih edilir. Sağlıktan kozmetiğe ve doğal temizlik ürünlerine kadar bir çok sektör limondan faydalanmaktadır. Limon genelde asya kökenli bir bitkidir. Limonun ağacı çok sık olmasa da ara ara pembe renkli çiçekler açar. Limon ağaçları bulundukları ortamı severse yılın hemen her ayı meyvesini vermekte gayet cömert davranacaktır. Çok fazla çeşidi bulunan limon ağaçlarının en bilindikleri arasında; Mersin Erdemli bölgesinde yetiştirilen lamas limonu, aynı zamanda Mersin ve Hatay'da yetiştirilen kütdiken limon ağaçları bulunmaktadır. Bunlarındışında Türkiye'nin birçok yerinde bunlardan farklı türlerde yetiştirilen limon cinsleri de bulunmaktadır. Limon nasıl sulanır? Limon güneşi sever mi? gibi merak edilen soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Limon ağaçları genelde bakımları en kolay ağaçlar içinde yer alırlar. Evlerinizin balkonların da bile rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Ege ve Akdeniz'de oldukça fazla yetiştirilen limon ağaçları senede altı ile on arasında hasat yapılabilmektedir. Yeni limon ağaçlarının ürün vermesi biraz zaman alabiliyor. İlk verilen meyvenin ardından diğer sezon limon meyveleri çok daha çabuk çıkabiliyor. Limon yetiştirmek isteyenler ise limonun bakımına dair bazı detayları merak ediyor. Limonun nasıl sulandığına ve limonun güneşi sevip sevmediğine dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Limon Nasıl Sulanır? Limon Güneş Sever mi?

Limon Nasıl Sulanır? Limon Güneş Sever mi?

Limon ağaçları suyu çok fazla sevmezler genellikle sulama zamanları kış ayları içerisinde çok nadir yapılmaktadır. Bahar ve yaz aylarında ise bu süreç biraz daha farklı yapılmaktadır. Daha çok on beş yada yirmi gün aralarında orta kararda bir sulama şekli ile sulama yapılmalıdır. Yani ne çok az ne çok fazla olmamak kaydıyla en uygun sulama yapılmış olacaktır. Diyelim ki limonunuzu evinizde balkonda saksı içerisinde yetiştirmek istediniz o zamanda sulama işleminiz on günde bir yeterli olacaktır.

Bilindiği üzere limon ağaçları uzun ömürlü ağaçlar gurubunda yer almaktadır. Tüm narenciye ağaçları gibi limon ağaçları da sıcak bölgeleri severler. Bu yüzdendir ki meyveleri bol sulu ve lezzetli olurlar. Şayet hava sıcaklığı eksi sekiz derecelerin altına düşüyorsa buralarda limon yetiştirmeniz mümkün değildir. En maksimum dayana bileceği sıcaklık ortalaması da kırk beş derece civarındadır. Limon ağacının gelişiminde bile derecenin önemi büyüktür minimum on iki ile yirmi dört derece arasında gelişimini tamamlar. Yazdıklarımızdan da anlayacağınız üzere limon ağaçları güneşi ve sıcağı seven ağaç gurupları içerisinde yer almaktadır. 

Ne kadar güneş o kadar sulu ve lezzetli limon demektir. Unutmayın limon sağlık açısından içeriğinde ki bol c vitamini ve diğer birçok vitamin bakımından evlerimizden asla eksik etmememiz gerekli bir meyve çeşididir bağışıklık sisteminize vermiş olduğu faydası ise bu işin cabası. Lütfen doğal ve doğada yetişen vitaminlerle kendimize iyilik yapalım. Maksimum fayda minimum zarar ilkesiyle sağlıkla kalın.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın