Görüş Bildir
Haberler
Liderlerden Yeni Yıl Mesajları

Liderlerden Yeni Yıl Mesajları

Deniz Gök
31.12.2015 - 17:37 Son Güncelleme: 31.12.2015 - 19:14

Yeni yıla girmeye az bir zaman kala siyasi parti liderlerinden yeni yıl mesajları geldi. Başbakan Davutoğlu mesajında yeni anayasa ve terörle mücadele vurgusu yaparken, Kılıçdaroğlu yeni yıla ilişkin demokrasi ve özgürlük beklentilerini dile getirdi, 'Geleceğe umutla bakıyoruz' dedi. MHP lideri Bahçeli'nin mesajında terörle mücadele ve dış politika eleştirileri ön plana çıkarken HDP'nin yeni yıl mesajının başlığı '2016 yılında insanlık değerlerimize sahip çıkalım' oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Daha fazla hukuk, daha fazla adalet"

"Daha fazla hukuk, daha fazla adalet"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni yıl mesajında yeni Anayasa, Avrupa Birliği’yle müzakereler, PKK ile mücadele konuları yer aldı.

“Son 12 yılda olduğu gibi, 2015 yılında da sosyal politikalardan bölgesel yatırımlara, ekonomiden dış politikaya kadar hemen her alanda başarılı bir yılı geride bıraktık” ifadesini kullanan Davutoğlu, bu yılki iki genel seçimde de demokrasinin tüm kurum, kural ve teamülleriyle işlediğini söyledi.  “Türkiye istikrar zeminine kavuştu” ifadesini kullandı.

Davutoğlu’nun mesajından satırbaşları şunlar:

'Daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk, daha fazla adalet, daha fazla refah ve daha adil bir bölüşüm için çaba ve gayretlerimiz sürecek. Şiarımız adalettir. İlkemiz insan onurunu yükseltmektir.'

‘Sivil bir Anayasa’

“İlk kez sivil bir Anayasa yapmanın şerefli görevine de talibiz. Türkiye’nin ve Meclis’in en büyük siyasi partisi ve görevinin başındaki Hükümet olarak, 2002 yılından bu yana devam eden başarılarımızı İnşallah Yeni Anayasa ile taçlandıracağız.

Geniş çerçeveli bir uzlaşı anlayışı ve katkılara açık bir çalışma pratiğiyle hazırlayacağımız Yeni Anayasa, Türkiye’yi tam manasıyla ileri demokrasi normlarına taşıyacak, her vatandaşımızın iftihar edeceği, her vatandaşımızın sahipleneceği bir siyasi sözleşme olacak.”

AB süreci

“Yine aynı çerçevede Avrupa Birliği sürecindeki olumlu gelişmeler de,  demokrasi vizyonumuza yeni yılda yeni katkılar yapacak. Türkiye-AB Zirvesi sonrasında yeniden ivme kazanan AB süreci, müzakerelere açılan 17 Numaralı Ekonomik ve Parasal Politika Faslıyla somut bir ilerleme de kaydetti.

Önümüzdeki süreçte AB perspektifimizi daha ileri noktalara taşıyacak ve ileri adımlar atacağız.”

Şiddet sarmalına son vereceğiz’

“Güzel ülkemiz 2016 yılına, pek çok olumlu gelişme ve büyük umutlarla girerken, maalesef hala terörden medet uman bir kesim ise nafile çabalarını sürdürüyor.

Hendek Siyasetiyle insanlarımıza acı çektiren bu şiddet sarmalına son vereceğiz. Siyaseti terörize eden, devlet ile milletin arasına girmek isteyen, şiddet ve nefretle vatandaşlarımızı taciz eden tezgâhları, tuzakları bertaraf edeceğiz.

Biz sonsuza kadar hukuk ve adaletin meşalesini taşıyacağız. Bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isterim ki; huzurumuzu, kardeşliğimizi kimse bozamayacak.

İçeride ve dışarıda ülkemiz üzerinde operasyon düşünenler Türkiye’yi zaafa uğratamayacak.”

"Aşamayacağımız bir engel yok"

"Aşamayacağımız bir engel yok"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni yıl mesajında şu ifadeler yer aldı: 

'Yeni yıl yepyeni umutlar, yeni hayaller ve yepyeni bir başlangıç demek. Önümüzde bizlerin, ailelerimizin, ülkemizin ve insanlığın geleceğini belirleyecek yepyeni günler var. Bizi yeni hedeflere taşıyacak yeni bir yolculuk başlıyor. 2016 yılına girerken birçok zorluk önümüzde dursa da büyük bir umutla geleceğe bakıyoruz. Çünkü biz imkansız denilenlerin mümkün, hayal denilenlerin gerçek olduğunu gösteren bir tarihe sahibiz.

En karanlık anlardan büyük bir azim ve kararlılıkla çıkarak mucizeler yaratan halkımız bugün de sorunları aşabilecek güce sahip. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Hep birlikte, özgür bir şekilde yaşamak isteyen ve 'Önce Türkiye' diyen dürüst insanlarımız ile aşamayacağımız hiçbir engel yok. Demokrasi, özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelesini hep birlikte verdiğimiz sürece, ülkemizi hak ettiği çağdaş uygarlık seviyesinin bile ötesine çıkarmak, Türkiye'yi birinci sınıf bir demokrasi ile taçlandırmak mümkün. 

Umudumuzu koruyacağız, hep birlikte büyük bir özgüven ve yepyeni bir heyecanla çalışacağız, 2016'yı ülkemiz ve bölgemiz için her zaman hatırlanacak bir yıla çevireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyor, 2016 yılının ülkemize, bölgemize ve tüm insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Demokrasi en ciddi darbesini 2015 yılında aldı"

"Demokrasi en ciddi darbesini 2015 yılında aldı"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise yeni yıl mesajını Twitter'dan verdi. 

Terörle mücadele ve dış politika ile ilgili eleştirilerini sıralayan Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

2015 pek çok açıdan yaygın sorunlara gömülen bir yıl oldu. Hani bir daha tekerrürünü istemediğiniz bir yıl olur ya, 2015 de öyleydi.

Terörizm 2015’de altın yılını yaşadı!Dağdan şehirlere inen,üniversitelere yuvalanan,hendekler kazan militanlar insanımıza hayatı zehir etti. Çözüm süreciyle biteceği söylenen terör, tam tersine korkunç boyutlara ulaştı. Bahar havası gelecek diyorlardı, hâlbuki gelen kara kış oldu.

Özellikle 20 Temmuz’dan itibaren her gün şehit verdik.Türk milleti acı ve ağıtlara boğuldu.Özyönetim ihaneti dillendirildi, Türkiye sıkıştı. Kardeşlik hissiyatı üzerine ambargo koymaya çalışan, birlik ve dirliğimize gölge düşürmeye çabalayan hain odaklar şiddeti seferber ettiler.Teröristler Türkiye’yi sırtından hançerledi. Adım adım gelindi bugünlere, çirkinlikler seyredildi, iktidar sahnenin dışında, ihanet sahnedeydi.

A.H.Tanpınar’ın Sahnenin Dışındakiler isimli romanında; “Orada mücadele var. Mukadderatımız orada halledilecek” sözünü bir kez daha düşünün!

2015’de Türkiye sahipsiz kaldı, aziz milletimiz üzüldü,kırıldı,her rezalete maruz kaldı.Fakat iktidar bana mısın demedi, bozguna devam etti.

Demokrasi en ciddi darbesini 2015 yılında aldı. Millet iradesine şerh düşüldü, sandık sonuçları beğenilmedi, seçim tekrarına gidildi. Türkiye yönetilemeyen, kamu düzeni istikrara kavuşmamış bir ülke görüntüsü verdi.Her tarafımız hasar aldı, her politik hamle sonuçsuz kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2015’de dış politika tam bir batağa saplandı, yetmedi bilye dağıttı. Etrafımız ateş çemberiyken, Türkmenler bile bile yalnız bırakıldı. Allah’tan niyazım bir daha 2015’deki hazin ve hüsran verici hadiselerin yeniden yaşanmaması, huzur ve esenliğin 2016’da vücut bulmasıdır. Yeni yılın özlemini çektiğimiz, samimiyetle beklediğimiz sükûnet ve sakinliğe vesile olmasını candan ümit ediyorum.

Aziz milletimin, Türk-İslam dünyasının ve siz değerli takipçilerimin yeni yılını kutluyor, içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yeni yıl yeni bir başlangıca, yepyeni bir dirilişe kaynaklık etsin. Yeni yıl ayak bağlarından, kamburlardan, yüklerden kurtuluş dönemi olsun.

2016 öyle bir yıl olsun ki, umut cevheri, heyecan dalgası ufkumuzun önündeki kalın perdeyi bütünüyle aralasın.

"İnsanlık değerlerimize sahip çıkalım"

"İnsanlık değerlerimize sahip çıkalım"

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ yeni yıl mesajlarında şu ifadelere yer verdi:

'2016 yılında insanlık değerlerimize sahip çıkalım. 2015 yılının son 6 ayı, özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonrası, Türkiye halkları için yeniden acıların yaşandığı, adalet, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi açısından son derece vahim gelişmelerin ardı ardına görüldüğü bir yıl oldu. Ne yazık ki, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin kazanılması doğrultusunda demokratik siyaset olanaklarının daraldığı bir dönem yaşandı. 2016'ya 3 ilçemizde sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği, yüzlerce insanımızın öldüğü, 16 Belediye Eşbaşkanımızın, gazetecilerin ve binlerce siyasi tutuklunun cezaevlerinde olduğu koşullarda giriyoruz. 2015 yılında kaybettiklerimizi hafızalarımızda, kalplerimizde yaşatacağız.

'Umutluyuz, kararlıyız'

Tüm olumsuzluklara rağmen demokrasi, özgürlük, barış ve adalet, eşitlik alanlarında, Saray ve AKP iktidarının ağır saldırılarına ve zulmüne rağmen mücadelenin ve direnişin sürdüğü bir yılı geride bırakıyoruz. Umutluyuz, kararlıyız. 2016'yı insanlık değerleri, evrensel ve tarihsel haklar, eşitlik, demokrasi ve özgürlük mücadelesi için başarılı adımlar atılacağı bir yıl yapacağız. Daha fazla demokrasi ve özgürlük elde etmek, iktidar blokunun her gün yaşattığı hukuksuzlukları önlemek, çözüm ve barış mücadelesini geliştirmek, eşitlik ve emekten yana güçlü bir mücadeleyi sürdürmek için HDP'nin ve tüm kurumlarının örgütlülüğünü artırmak gerektiğini biliyoruz. 

2016 yılının, demokrasi, barış, emek, özgürlük ve eşitlik güçlerinin birlikteliğinin gelişeceği; halkların adalet taleplerine ulaşılacağı bir yıl olması için hep birlikte mücadele edelim. Bu duygularla 2016 yılının tüm halklar ve inançlar, emekçiler, ezilenler, emekliler, kadınlar ve gençler için sağlıklı, başarılı ve toplumsal adalet yönünde kazanımların elde edileceği umut dolu bir yıl olmasını diliyoruz.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
12
2
2
1
1
0