Görüş Bildir
Haberler
Led Zeppelin 'Stairway to Heaven' İçin Hâkim Karşısında

Led Zeppelin 'Stairway to Heaven' İçin Hâkim Karşısında

Onedio Medya
13.06.2016 - 19:15 Son Güncelleme: 14.06.2016 - 14:03

Led Zeppelin üyeleri Jimmy Page ve Robert Plant, efsane şarkıları ‘Stairway to Heaven’ın introsunu başka bir şarkıdan çaldıkları iddiasıyla açılan davada yarın hakim karşısına çıkacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Robert Plant & Jimmy Page

Jimmy Page ve Robert Plant, Stairway to Heaven’ın giriş bölümünün bir başka ABD grubu olan Spirit’in bir şarkısından çalındığı iddialarıyla ilgili ifade verecek.

Taurus’un Stairway to Heaven’dan 3 yıl önce yani 1967’de yazıldığını belirten Spirit üyelerinin açtığı dava uzun süredir müzik dünyasının gündemindeydi.

Spirit grubu, şarkının girişinin Taurus isimli enstrümantal şarkının girişiyle aynı olduğunu savunuyordu..

“İki şarkıyı birden dinleyin ve kendi kararınızı verin"

“İki şarkıyı birden dinleyin ve kendi kararınızı verin"

Spirit grubunun gitaristi Randy Wolfe ise konuyla ilgili herhangi bir yasal işlem gerçekleştirilmeden 1997’de hayatını kaybetmişti. Dava ile Randy Wolfe’ın vasisi Michael Skidmore ve avukatları ilgileniyor. 

Wolfe, ölmeden önce California’da bir gazeteye verdiği röportajda “İki şarkıyı birden dinleyin ve kendi kararınızı verin. Ben buna kandırmak derim. Ve bu beyler şarkıyla milyon dolarlar kazandı. Bir kere bile teşekkür etmediler ya da bunun için ödeme yapabilir miyiz demediler. ” demişti.

Led Zeppelin - Stairway to Heaven

İçeriğin Devamı Aşağıda

Led Zeppelin, 26 Aralık 1968’de Denver’da ilk Amerika konserlerini verirken Spirit grubundan önce sahne almıştı. Ancak Led Zeppelin üyeleri verdikleri ifadede, Spirit ile herhangi bir iletişimlerinin olmadığını ve müziklerini hiç dinlemediklerini söylediler.

Spirit - Taurus

Dosyada 16 şarkı daha var

Dava dosyasında Lez Zeppelin’e yönelik tarihi blues ve diğer şarkıcıların eserlerinden alıntılar yaptığı ve bunun için telif ödemediği iddiaları da yer aldı.  Ayrıca, iddialar kapsamında grubun 16 şarkısı delil olarak sunuldu. Bu listede grubun klasiklerinden Whole Lotta Love ve Babe I’m Gonna Leave You şarkıları yer alıyor.

Kültür Servisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
178
92
33
17
16
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nietzieche Dereli

stairway to heaven'ın riffleri klasik rifflerdir fazla bilmeyen bir kişi bile rahatlıkla melodiyi bulabilir aynı riffleri deep purple soldier of fortune da g... Devamını Gör

Ece Sandikci

Her neyse bu haberden sonra yine Led Zepplelin dinliyeceğim ve hiçbir şey değişmeyecek.

Burcu Gokesme

Led Zeppelin'i yedirmem!