Görüş Bildir
Haberler
League Of Legends'in Yeni Sistemi

League Of Legends'in Yeni Sistemi

Pchocasi
24.07.2014 - 13:40 Son Güncelleme: 24.07.2014 - 13:41

League Of Legends'in Yeni Sistemi

Dünyanın en çok oynanan oyunlarından birisi haline gelen League Of Legends’de büyük değişimler başlıyor.

League Of Legends’e başladığınız günden beri özellikle Türk serverlerinde şikayet edilen en önemli sorunlar feeder, küfür ve yapılan kötü müstehcen içeriklerdi.

Online arenada kendinizi göstererek oyunculara kanıtlama amacı güden ve karşılığında kümeler atlayarak rütbe sahibi olduğunuz LoL artık çok değişiyor.

SIKIYORSA KÜFÜR ET, FEEDLE

Geçtiğimiz günlerde League Of Legends ‘in yeni haritası ve gelecek içerikler hakkında detaylı bilgi vermiştik. Oyun içerisinde değişecek olan haritalar, şampiyonlar ve içeriklerin yanı sıra oyun esnasında feedleyen, küfür, tehdit, ölüm mesajları veya ırkçı sözlerde bulunanlar artık yandı.

Oyun içerisinde genel olarak çocuk sayılabilecek bir kitleye sahip olan League Of Legends ‘in en çok eleştirilen yanlarından birisi de buydu. Yeni gelecek harita ile birlikte oyuncular artık oyundan daha çok keyif almaya başlayacaklar. Zira oyun içerisinde mutlu başlayan serüven sonradan akrabalara hakaret, sinir krizleri ve dilinin kemiği olmayan küçük kardeşlerimizin cahilce etmiş olduğu küfürler ne yazık ki oyunu bu durumlara getirdi. Çünkü oyun içerisinde küfür etmek, ecdada sövmek gibi kötü ırkçı içerikler bu küçük kardeşlerimize göre normal sayılıyor.

DAHA KEYİFLİ BİR LoL PLATFORMU İÇİN

Riot, kötü giden bu duruma bir dur diyerek konuya el atma kararı aldı. Artık oyun içerisinde yeni sistem geldikten sonra kim bir takım arkadaşına ya da rakibe küfür, rahatsız edici sözler söylecek olursa direkt olarak ligden konuşma kayıtları ile birlikte diskalifiye edilecek.

Bu amaç ile birlikte Riot ekibi, küfür eden, oyunun gidişatını bozan ve huzur vermeyen bu kullanıcılara “ makine bazlı öğrenme ” tekniğini uygulayarak tabiri caizse “ eşşek ” gibi törpüleyecek.

CEZA UYGULANACAK DURUMLAR

League Of Legends için yeni gelecek sistemde toplamda 9 kusurlu hareket listesi bulunuyor. Bu listede bulunan hareketlerin birisini bile yapan oyuncular kalıcı olarak oyundan banlanacaklar.İşte o kurallar: 

Oyun içerisinde rakip takıma destek ( feedleme ) 

Oyundan ayrılma ( AFK ) 

Irkçı sözler sarf etme 

Homofobi 

Ölüm tehditleri 

Din, dil ve ırka hakaret 

Oyundan başka içerikler ile ilgilenmek 

Sürekli olarak konuşarak takım arkadaşları ve rakipleri rahatsız etmek 

Müstehcen içeriklerde davranmak

Yukarıda belirtilen maddelerde herhangi bir içerik yüzünden yaptırım uyguladığınız taktirde, şuan için test aşamasında olan canlı sistem kullanıma alındığında artık oyunlar canlı olarak takip edilebilecek.

Küfür veya diğer kural dışı hareketleri yapıp sonra Riot ekibine “ ben bir şey yapmadım ki ben hayatta küfür etmem ” diye ağlamanın anlamı olmayacak. Çünkü Riot artık tüm oyunların içeriklerini ve oyun içi konuşmalarını kaydedecek.

KÜFÜR EDERKEN ŞİMDİ BİR DAHA DÜŞÜN !

Riot ekibi tarafından hazırlanan bu sistem oyunun geleceği açısından çok faydalı olacağı kanaatindeyiz. Ayrıca haksız yere ceza aldığını iddia eden kullanıcılar ile, ilgili cezaya sebep olan konuşmalar paylaşma yoluna gidecek.

Böylece kim haklı kim haksız ortaya çıkmış olacak. Bu şekilde gerçekleştirilen önemli adımların Riot ekibine ve LoL’e büyük faydaları olacağı kanaatindeyiz. İlerleyen zamanlarda gelecek güncellemede tüm detaylar ortaya çıkacak.

Kaynak: http://www.pchocasi.com/league-of-leg...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

yersen...