Görüş Bildir
Haberler
KYK Borçlularının Gözü Bu Toplantıda: Hangi Seçenekler Konuşuluyor?

KYK Borçlularının Gözü Bu Toplantıda: Hangi Seçenekler Konuşuluyor?

Milyonlarca Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlusunun gözü bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısı'na çevrildi. Toplantı sonrası KYK kredi borçlarına ilişkin düzenlemenin duyurulması bekleniyor.

KYK borçlarına ilişkin üç formül üzerinde durulduğu da basına yansıyan bilgiler arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz'da Saraçhane'de yaptığı konuşmada, 'KYK borçlarıyla ilgili açıklamayı ilk Kabine toplantısından sonra yapacağız, gençlerimizi faize kurban etmeyiz' demişti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da 16 Temmuz'daki CNN Türk yayınında 'Her şey hazır, Kabine toplantısı sonrası gençlerimizle ilgili müjdeleri Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Gençlerimizi fırsatçılığın malzemesi haline getirmeyiz. Gençlerimizin ve ailelerin mutluluğu önemli' demişti.

Kabine, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 14.00'te toplanacak. Toplantı sonrası Erdoğan'ın kredi düzenlemesinin detaylarını açıklaması bekleniyor.

Basına yansıyan haberlere göre düzenlemeye ilişkin üç formül üzerinde duruluyor.  

  • Bunlardan ilki, Üretici Fiyat Endeksi’nden (ÜFE) kaynaklı faizlerin silinmesi/indirim yapılması.

  • İkincisi, anapara üzerinden alınacak faize yeni sabit oran getirilmesi.

  • Üçüncüsü ise ödemelerde daha kolay/uzun vadeli takvimlendirmeye gidilmesi.

Konu nasıl gündeme geldi?

Konu nasıl gündeme geldi?

KYK borçları ve fahiş faiz konusu, son günlerde bazı gençlerin sosyal medyada yürüttükleri kampanyalarla birlikte kamuoyunun gündemine girmişti.

KYK borçlusu mezunlar, ödeyecekleri fahiş tutarları sosyal medyada paylaşarak isyan etmişti. 👇

Kılıçdaroğlu “Ödemeyin” demişti

Kılıçdaroğlu “Ödemeyin” demişti

Twitter hesabından KYK mağduru gençlere seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda” paylaşımında bulunmuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de aynı gün konuyla ilgili Twitter'dan paylaştığı mesajda, 'Alınan paranın kat kat fazlasıyla borçlanmanın bitmesine de, KYK borçlarının, sosyal sorumluluk projeleriyle geri ödenmesine de çok az kaldı!' diye yazmıştı.

👇

👇

KYK borçlularının sayısının 5 milyonu aştığı, bunlardan 400 bininin icralık olduğu da basına yansımıştı. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mavibiyik

6 sene önce mezun oldum. Mezun olduktan 1 sene sonra taksitle ödedi babam (sağolsun - ödemeyedebilirdi. ) Benim zamanımda faiz uygulaması yoktu tabii. Kılıçt... Devamını Gör

diegosuzfrida

biz bu dünyaya uzaktan bakmaya gelmışiz yurtdışını bırakın yan komşu şehrimize bıle gidemez olduk kendı ülkenizi gezemıyoruz kaldı ki yurtdışı ;( ;(

cemaras

Kılıçdaroğlu Ne Derse Arkasından Bunlar Yapıyor. Sonra Okumuş Cahiller İse Aaa Akp Ne Çok Gençleri Düşünüyor Diye Sağa Sola Laf Söylüyor.

mertens

Allah Kılıçdaroğlundan razı olsun, söylemese süründüre süründüre faizleri ödetecektiniz. Dile getirince gençleri faize ezdirmem 😁😁