Görüş Bildir
Haberler
Küt Saç Kestirme Perileri Aklınıza Girmeden Önce Düşünmeniz Gereken 4 Şey

Küt Saç Kestirme Perileri Aklınıza Girmeden Önce Düşünmeniz Gereken 4 Şey

esma çetin
04.05.2022 - 08:45

Saç kesme perileri geldiğinde çevrenizdeki insanlara mutlaka 'Küt saç bana yakışır mı?' diye soruyorsunuzdur. Küt saçın size yakışıp yakışmayacağını anlamak için izlemeniz gereken adımları sizler için derledik. Hadi buyurun!

Kaynak: https://girlstyle.com/sg/article/4078...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yüz şeklinizi bulun.

1. Yüz şeklinizi bulun.

Oval yüz şekliniz varsa neredeyse her saç stili size yakışacaktır. Yuvarlak yüzlere kısa saçın yakışmadığını duymuşsunuzdur. Yuvarlak yüzlüyüm ama yine de saçlarımı kestirmek istiyorum derseniz de çene ve omuz hizanızda kestirebilirsiniz. 

Eğer kare ve dikdörtgen yüz şekline sahipseniz yüzünüz köşeli gözükeceği için saçlarınızı küt kestirmek size pek yakışmayacaktır. İlle de kısa kestirmek istiyorum diyorsanız katlı kesimler ve perçemler yüz hatlarınızı daha yumuşak göstereceği için bu kesimleri tercih edebilirsiniz.

2. Saçınızın dokusunu göz önünde bulundurun.

2. Saçınızın dokusunu göz önünde bulundurun.

Saçlarınız çok kıvırcık ise küt saç kullanmak sizin için biraz zor olabilir. Yapı olarak ince telli saçlarınız varsa küt saç, sizin için biçilmiş kaftan. İnce telli saçlar kısa kesildiğinde daha hacimli görünecektir. Kalın telli saçlarınız varsa küt kestirirseniz saçlarınız dışa doğru kabarıp üçgen şeklinde gözükebilir.

3. Küt saç testini deneyin.

3. Küt saç testini deneyin.

Bu testi yapmak için ihtiyacınız olan şeyler; ayna, cetvel ve kalem. Yapmanız gereken şey yan profilinizi görebileceğiniz bir aynanın karşısına geçmek. Daha sonra bir kalem alıp çene hizanızda yatay olarak tutun. Kulağınızla kalem arasında kalan mesafeyi cetvelle ölçün. Ölçtüğünüz mesafe 5.7 santimetrenin daha azsa küt saç size çok yakışacaktır. Mesafe 5.7 santimetreden büyükse küt saç sevdanızdan vazgeçmenizi öneririz.

4. Ve son olarak, günlük alışkanlıklarınızı ve tercihlerinizi düşünün.

4. Ve son olarak, günlük alışkanlıklarınızı ve tercihlerinizi düşünün.

Küt saç sizde çok güzel duruyor olsa bile sizin yaşam tarzınıza uygun olmayabilir. Kısa saç kullanmak kolay gibi gözükse de aynı uzunluğu ve tarzı korumak için sık sık kuaföre gitmeniz gerekir. Ev topuzumdan ve at kuyruğumdan vazgeçemem diyorsanız kısa saç sizin için uygun bir tercih olmayacaktır.

Eee kızlar, kesiyor muyuz saçları?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
8
8
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berra Er

Saçım düz yüzüm yuvarlak ama kiloluyken daha belli ama herşekilde yüzüm yuvarlak ve küt saç bana çok yakışıyor çünkü yüzüm küçük duruyor onedio'ya inanan var... Devamını Gör