Görüş Bildir
Haberler
Saçlarınızın İncelmesine Sebep Olan Alışkanlıklarınızı Duyunca Saçlarınızı Süpürge Etmeye Son Vereceksiniz!

Saçlarınızın İncelmesine Sebep Olan Alışkanlıklarınızı Duyunca Saçlarınızı Süpürge Etmeye Son Vereceksiniz!

esma çetin
12.02.2022 - 07:45

Her gün yaklaşık 100 tel saç döktüğümüzü biliyor muydunuz? Peki 100 binden fazla saç kökümüz olduğunu? Hepimizin rüzgarda salınan sağlıklı ve gür saçları olması için sizler için 10 öneri derledik. Önerilerimize uyarsanız saç dökülmenizin gözle görülür oranda azalacağını görebilirsiniz. Hadi buyrun 👇

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kahvaltı öğününü atlamayın.

1. Kahvaltı öğününü atlamayın.

Günlük yeterli miktarda kalori almadığınız zaman, vücudunuz aldığı enerjiyi kalp ve beyin gibi hayati işlevlere harcayacaktır. Bu da saçlarınız için yeterli enerjinin kalmaması anlamına geliyor. Aynı şekilde, diyet yapmak da saçlarınızın incelmesine ve dökülmesine sebep olabilir. 

Peki ne yapabiliriz? Protein ve yağ bakımından dengeli bir beslenme düzeni edinmelisiniz. Saçlarımız proteinden (keratinden) oluşur. Eğer yeteri kadar protein almazsak saçlarımız kırılmaya ve dökülmeye meyilli olur.

2. Aman güneşe dikkat!

2. Aman güneşe dikkat!

Çok fazla güneşe maruz kalmanın cildimize ne kadar kötü geldiğini biliyoruz. UV güneş ışınları saçlarımızın da esnekliğini azaltıyor. Güneş ışınlarına maruz kalmak saç ve saç derimizi kurutur. Kuru saçlarımız da kırılgan hale gelir ve dökülmeye yatkındır. Açık renkli saçlar koyu renkli saçlara göre güneşte daha çok zarar görür.

Ne yapabiliriz? Dışarı çıkarken şapka takmayı deneyebilirsiniz. İçerisinde güneş koruması içeren ürünler kullanabilirsiniz. Saç maskeleri kullanarak saçlarınıza nem takviyesi yapabilirsiniz.

3. Saçlarınızı sıkı bağlamayın.

3. Saçlarınızı sıkı bağlamayın.

Örgüler, topuzlar ve at kuyruğu modelleri köke yakın saç foleküllerine gerilim uygular. Bu da saçlarınızın incelmesine neden olur. Traksiyonel alopesi denilen germeye ve çekmeye bağlı olarak oluşan saç dökülmelerine bile sebep olabilir. 

Ne yapabiliriz? Saçlarınızı açın. Özellikle uyurken saçlarınızın bağlı olmamasına özen gösterin. Çok sıkı lastik tokalar kullanmayın. Yüzünüz geriliyorsa saçlarınızı çok sıkı bağlıyorsunuz demektir, daha gevşek bağlamaya özen gösterin.

4. Düzenli olarak saçlarınızı yıkayın.

4. Düzenli olarak saçlarınızı yıkayın.

Saçlarınızı yıkamayı aksatmayın. Şampuan, saç spreyi gibi ürünlerin artıklarının, yağ ve kirin saç diplerinizde birikmesi saçınızın uzamasına engel olacaktır. Bu duruma çözüm bulmadıkça da saçlarınız incelir ve dökülür.

Nasıl bir çözüm bulabiliriz? Düzenli olarak saçlarınızı yıkamalısınız. Saç tipinize göre haftada birkaç kez mutlaka yıkamalısınız. Ayrıca, sülfatsız şampuanlar kullanırsanız saçlarınız kurumayacaktır.

5. Saçlarınızı düzenli olarak kestirin.

5. Saçlarınızı düzenli olarak kestirin.

Belirli aralıklarla saçlarınızı kestirmek ve kırıklarınızı aldırmak saçlarınızın sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Düzenli olarak saçlarınızı kestirirseniz kuru, yıpranmış ve kırık saç uçlarından kurtulursunuz. Bu sayede saçlarınız eskisi kadar çok dökülmeyecektir. 12 haftada bir saçlarınızı kestirmenizi öneririz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sıcak suyla duş almayın.

6. Sıcak suyla duş almayın.

Sıcak suyla duş almak saç diplerinizin nemini alarak saçlarınızı kurutur. Kuru saçlar da dökülmeye yatkın hale gelir. Ayrıca, sıcak suyla duş almak kafanızdaki bakteri ve mikrop oranını da arttırır. Yıkandığınız suyun sıcaklığını düşürmeyi deneyebilirsiniz. Saçlarınızı duruladığınız suyun mümkün olduğunca düşük sıcaklıkta olması sağ sağlığınız için çok önemli.

7. Saç diplerinizi kaşımayın.

7. Saç diplerinizi kaşımayın.
bioxcin.com.tr

Alerji, mantar veya enfeksiyondan dolayı saç derisinde kaşıntı olabilir. bütün bu saydıklarımız saçlarımızı kötü etkiler ve incelmesine sebep olur. Saç diplerini kaşımak da saç köklerine zarar verir ve dökülmeye sebep olur. 

Peki ne yapabiliriz? A, D ve E vitaminleri bakımından zengin sağlıklı bir beslenme düzeni benimseyebilirsiniz. Kaşımak yerine saç diplerinize masaj yapabilirsiniz. İçerisinde selenyum ve zinc içeren şampuanlar kullanmayı tercih edebilirsiniz.

8. Saç şekillendirme aletlerine dikkat!

8. Saç şekillendirme aletlerine dikkat!

Saç düzleştiricileri, maşalar ve kurutma makineleri saçlarımıza zarar veriyor. Saçlarımızı yüksek sıcaklığa maruz bırakmak saçlarımızın yağ ve nem dengesini bozarak kırılma ve incelmelere sebep oluyor. Kuruyan ve gücünü kaybeden saçlar da dökülmeye yatkın oluyor. 

Bu aletlerini haftada 2 veya 3 kez kullanın. Isı ayarını düşürerek kullanmayı da düşünebilirsiniz. Saçlarınızın termal bariyerini güçlendirmek için de ısı koruyucu ürünler kullanın.

9. Saçlarınızla oynamayın.

9. Saçlarınızla oynamayın.

Sürekli olarak saçlarınızla oynamak saçlarınızın kırılmasına, güçsüzleşmesine ve dökülmesine neden oluyor. Ayrıca ellerinizin ne kadar temiz olduğunu düşünseniz de ellerinizden ter, yağ ve kiri saçlarınıza bulaşıyor. Bu yüzden mümkün olduğu kadar saçlarınızla oynamamanızı tavsiye ediyoruz.

10. Saçlarınıza sert hareketler yapmaktan kaçının.

10. Saçlarınıza sert hareketler yapmaktan kaçının.

Saçlarımızın en zayıf ve kırılmaya meyilli olduğu zamanlar ıslak olduğu anlar. Duşta saç taramak ve duştan sonra saçları sert hareketlerle havluyla kurutmak saçlarımıza zarar veriyor. Saçlarınız kökten uca tamamen ıslanmadan önce taramayı deneyebilirsiniz. Duştan sonra da fazla suyu saçlarınızdan sıkıp yumuşak mikrofiber bir havluyla veya pamuklu kullanmadığınız bir tişörtle durulayabilirsiniz.

Saçlarınızın güçlü ve parlak görünmesini sağlayacak saç bakım ürünleri burada.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
6
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın