Görüş Bildir
Haberler
Küresel Çapta İnternetin Çökmesi, Bir Kullanıcının Ayar Değiştirmesinden Kaynaklanmış

Küresel Çapta İnternetin Çökmesi, Bir Kullanıcının Ayar Değiştirmesinden Kaynaklanmış

Onlarca uluslararası kuruluşun internet sitelerinde dün eş zamanlı yaşanan çökmenin sebebi belli oldu. Fastly, bir kullanıcısının kişisel ayarları değiştirmesinin bir hatayı tetiklediğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre, uluslararası medya kuruluşları, sosyal medya platformları, Amazon ve İngiliz hükümetinin internet sitelerinde dün yaşanan çökmenin, içerik dağıtım ağı Fastly'nin bir kullanıcısının ayarlarını değiştirmesinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Buna göre, dünyanın stratejik noktalarındaki sunucular sayesinde müşterilerinin içeriklerini depolayan Fastly'nin bir kullanıcısı, ayarlarını değiştirdi. Ancak bu karar, Fastly'nin mayıstaki güncellemesinden kaynaklanan bir sorunu (bug) tetikledi ve müşterilerin yüzde 85'inin internet siteleri eş zamanlı olarak çöktü.

Fastly özür diledi

Fastly özür diledi

Fastly'den yapılan açıklamada müşterilerden özür dilenirken, mühendislerin sorunu 40 dakika içinde tespit ettiği ve 49 dakika içinde de çöken sitelerin yüzde 95'inin hayata döndüğü bilgisi verildi. Fastly, bu sorunun niçin daha önce tespit edilmediğinin ve test süreçlerinin inceleneceğini de açıkladı.

Söz konusu kesintiden, dünyanın önde gelen medya kuruluşları ile popüler sosyal medya uygulamaları etkilenmişti. The Guardian, New York Times, BBC, Independent, Bloomberg News, Financial Times ve Danimarka televizyonu TV2'nin yanı sıra Reddit, Spotify, Twitch, Stack Overflow ve GitHub gibi sosyal medya platformlarında kullanıcılar '503 hatası' ile karşılaşmıştı. İngiltere hükümetinin gov.uk uzantılı sitesi ile Amazon'a erişimde de sorun yaşanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Efe burak türker

Hiç inandırıcı değil yani koca şirket Bi kişisel ayar ile mi çöker tek bir şekilde çökebilir oda o bölüm ile ilgilenen IT ciler açıklı yapmış (yani bilerek g... Devamını Gör