Görüş Bildir
Haberler
Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Faiz Ne Kadar Olacak? Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Hangi Bankalarda Açılacak?

Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Faiz Ne Kadar Olacak? Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Hangi Bankalarda Açılacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dün akşam Kabine toplantısının ardından açıklanan mevduat hesaplarındaki yeni düzenlemenin detaylarını duyurdu. Vatandaşlar artık, birikimlerini TL olarak vadeli mevduat hesaplarında tutarak, kur farkından oluşacak zararlarını da karşılayabilecek. Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı, 3, 6, 9 ve 12 ay vadelerle açılabilecek. Peki, Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı hangi bankalarda açılabilecek, sistem nasıl işleyecek? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün açıklanan yeni mevduat hesabı ile dolar Türk Lirası karşısında hızla değer kaybetmişti. Yeni mevduat hesabının detayları bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Türk Lirasına olan geçişi hızlandırmak isteyen hükümet, TL mevduatlarına da dolar kurunda oluşacak farkı yansıtacak. İşte Kur Korumalı TL Mevduat hesabının detayları…

Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Faiz Oranı Kaç Olacak?

Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Faiz Oranı Kaç Olacak?

Bakanlığın yayınladığı son bilgiye göre; gerçek kişilerin TL vadeli hesapları üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak, yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandırılacak. Bu mevduat ürününe stopaj uygulanmayacak.

Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı faiz, Merkez Bankası’nın açıkladığı politika faizi üzerinden hesaplanacak.

Kur farkı hesaplamaları için ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası her gün saat 11:00'de USD döviz alış kuru yayınlayacaktır. Vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması halinde oluşabilecek fark müşteri hesabına TL olarak yansıtılacak.

Hesaplar 3, 6, 9 ve 12 ay vadeler ile açılabilecek olup; minimum faiz oranı TCMB Politika Faiz Oranı olarak uygulanacak.

Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Hangi Bankalarda Olacak?

Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Hangi Bankalarda Olacak?

Sisteme isteyen her banka katılabilecek. Katılım bankalarının ise sisteme entegre olması için çalışmalar devam ediyor.

Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda ise hesap vadesiz hesaba dönüşecek, faiz hakkı ortadan kalkacak. Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecek.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın