Görüş Bildir
Haberler
Kredi Kartı Gider İstatistikleri: Tüketiciler Hangi Kategorilerde Daha Fazla Para Harcıyor?

etiket Kredi Kartı Gider İstatistikleri: Tüketiciler Hangi Kategorilerde Daha Fazla Para Harcıyor?

Aslı Sarıtaş
23.05.2023 - 14:02 Son Güncelleme: 02.11.2023 - 16:26

Kredi kartı harcamaları, tüketicilerin günlük yaşamının önemli bir parçası olmaya devam ediyor. Neredeyse çoğu tüketicinin cüzdanında bir veya iki kredi kartı mutlaka bulunuyor. Biz bu içeriğimizde, tüketicilerin en çok para harcadığı kategorileri inceledik. İşte, tüketicilerin en çok para harcadığı popüler kategoriler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Seyahat

www.google.com

Seyahat masrafları, pandemiden sonra ülkelerin sınırlarının açılmasıyla beraber arttı. Tüketiciler; uçuş, tatil rezervasyonu ve araba kiralama için kredi kartlarını kullandı. 2022 yılında harcamalarda seyahat acenteleri yüzde 190,6 ve havayolları yüzde 132,1 oranında artış yaşadı.

2. Giyim

www.google.com

Giyim harcamaları, tüketicilerin en çok kredi kartı kullandığı kategoriler arasında yer alıyor. 2023 yılında da tüketiciler giyime harcama yapmaya devam ediyor. Uzmanlar, giyim kategorisindeki kredi kartı harcamalarının artmaya devam edeceğini düşünüyor.

3. Yiyecek ve içecek

www.google.com

Yiyecek ve içecek kategorisindeki kredi kartı harcamaları yıldan yıla artmaya devam ediyor. Çünkü bazı bankalar yiyecek ve içecek harcamaları için bonuslar verebiliyor. Bu da tüketicilerin indirimler ve ödüller kazanmasını sağlayabiliyor.

4. Sağlık ve zindelik

4. Sağlık ve zindelik

İnsanlar sağlık konusunda daha bilinçli hale geldi. Yani tüketiciler sağlık ve zindelik için daha fazla para harcamaya başladı. Ancak sağlık maliyetleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu nedenle, birçok kişi sağlık harcamalarını cebinden ödemeyi zor bulur. Kredi kartları tüketicilerin acil durumlardaki sağlık harcamalarını kolaylaştırır.

5. Eğitim

Çevrimiçi öğrenmenin artmasıyla birlikte, daha fazla insan eğitim ve beceri geliştirme fırsatlarına yatırım yapıyor. Çevrimiçi kursları ve sertifika giderlerini karşılamak için kredi kartı kullanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Barınma

www.google.com

Kredi kartı şirketlerinin sunduğu kolaylıklar ve ödül programları ile tüketiciler hayallerini gerçekleştirebiliyor. Konut için kredi kartları ile yapılan tüketici harcamaları, günümüz dünyasında giderek yaygınlaşan bir trend haline geliyor. Özellikle mali durumunu iyi yöneten kişiler için konut harcamalarında kredi kartı kullanmak birçok avantaj sunabiliyor.

7. Eğlence

www.google.com

Canlı etkinliklere olan talep eğlence harcamalarını arttırmayı başardı. Haziran ayında tüm kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerin %5,3'ünü eğlence oluşturuyordu.

8. Abonelik hizmetleri

www.google.com

Tüketiciler, film izlemek ve müzik dinlemek için de kredi kartı harcaması yapıyor. Bazı bankalar abonelik hizmetlerinde çeşitli avantajlar sunabiliyor. Bu sebeple, bankanızın avantajlarını yakından takip etmeniz tavsiye edilir.

9. Petrol

www.google.com

Petrol harcamaları için kredi kartı kullanmak, tüketicilere birçok yönden avantaj sunar. Örneğin, petrol ödemeleri için %3 geri ödeme sunan bir kredi kartı kullandığınızı varsayalım. Yakıta harcadığınız her 1000 TL için 30 TL kazanabilirsiniz. Dolayısıyla tüketicilerin yakıtta kredi kartı kullanmasına şaşmamak gerekiyor.

10. Elektronik eşyalar

www.google.com

Bankaların en fazla bonus sağladığı kategorilerden birisi de elektronik eşyadır. Çünkü elektronik eşyalar genellikle yüksek fiyatlı olur. Kredi kartları tüketicilerin satın alma maliyetlerini zamana yaymasını sağlar. Bu nedenle, birçok kişi elektronik eşya alımında kredi kartı kullanıyor. Ayrıca kredi kartları tüketicilere alışverişlerinde güven sunuyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın