Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs Vakaları Artıyor: 'Limitler Dolmak Üzere, Düğün ve Taziyeleri Yasaklayabiliriz'

Koronavirüs Vakaları Artıyor: 'Limitler Dolmak Üzere, Düğün ve Taziyeleri Yasaklayabiliriz'

Vaka sayılarının yeniden artışa geçmesinin ardından, bugün 81 ilde 'Sağlık İçin Hepimiz İçin' sloganıyla koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimler yapıldı. Denetimlere katılan vali ve diğer idarecilerden önemli açıklamalar geldi. 'Limitlerimiz dolmak üzere, alarm zilleri yüksek seviyede çalıyor' diyen Kastamonu Valisi, gerekirse düğün ve taziyeleri yasaklayacaklarını açıkladı. Vakalardaki artış hızına dikkati çeken Çorum Valisi de sağlık sisteminin zorlanabileceği uyarısında bulundu. Şehirlerarası hareketlilikten yakınan Zonguldak Vali Vekili, kente akraba ziyaretine gelenlerin hastalanıp gittiğini söyledi. 'Bu işin şakası yok' diyen Adıyaman Belediye Başkanı ise bir video paylaşarak kentteki hastane ve yoğun bakımların dolduğunu belirtti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs vakalarının yeniden artış eğilimi göstermesi 'ikinci dalga' endişelerine neden oldu. Türkiye'de 1000 bandının altına düşen günlük vaka sayısı yeniden 1100'ün üzerine çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, sosyal medyadan yaptığı uyarıları son günlerde bir hayli sıklaştırdı 👇

"Alarm zilleri yüksek seviyede çalıyor"

"Alarm zilleri yüksek seviyede çalıyor"

Kastamonu Valisi Avni Çakır, kent merkezindeki denetim sırasında şunları söyledi:

'Kastamonu olarak Kovid-19 ile mücadelede çok başarılı çalışmalar verdik. Sağlık merkezlerimizdeki tedavi kotamızda bir sıkıntı yoktu ama şu an limitlerimiz dolmak üzere. O yüzden alarm zillerimiz yüksek seviyede çalmaya başladı. Halkımızın, esnafımızın, vatandaşımızın dikkatini en yüksek seviyeye çıkartılması noktasında böyle bir harekete ihtiyacımız vardı. Gerekiyorsa düğünlerin, taziyelerin yasaklanmasında ve çok ciddi sınırlamaların getirilmesi noktasında kararlar alabiliriz.' dedi.

"İstanbul'dan, Ankara'dan gelip, hasta olup gidiyor"

"İstanbul'dan, Ankara'dan gelip, hasta olup gidiyor"

Zonguldak Vali Vekili Nevzat Taşdan da kentte yapılan denetimler sırasında bu tür denetimlerin daha fazla olacağını belirttikten sonra, son zamanlarda vakaların artmaya başladığını vurguladı.

“İnşallah korktuğumuz başımıza gelmez. Sonuçta bu hafta göreceğiz” diyen Taşdan, kente yapılan ziyaretlere de dikkat çekerek, “İnsanlar İstanbul'dan, Antalya'dan, Ankara'dan babasını, annesini ziyaret etmeye geliyor. Maalesef hasta olup gidiyor” ifadelerini kullandı.

"Sağlık sisteminin sınırlarını zorlayacak"

"Sağlık sisteminin sınırlarını zorlayacak"

Kentteki denetinlere katılan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi de, Çorum'da son 10 günde 4 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiğini belirterek 'Vaka artış hızı bu şekilde devam ederse bir müddet sonra sağlık sistemi tedavi etme sınırlarını zorlamış olacak' dedi.

Vali, kentte  korona teşhise kunulan 1052 kişinin bulunduğu bilgisini de verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Hastaneler ve yoğun bakımlar doldu"

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç da Twitter hesabından paylaştığı videoyla vatandaşları uyardı. 

Mesajında 'Bu işin şakası yok.' diyen Kılınç, 'Hastaneler ve yoğun bakımlar doldu. Çok sayıda karantinaya alınan yerler mekanlar mevcut. Maske mesafe ve hijyene uyalım. Herkesin fahri müfettiş olmasını istiyoruz. Özellikle maskesi olmayanları uygun bir dille uyarmalarını istiyoruz.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
12
9
6
5
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Şİmdi akıl var mantık var , sen günlük 47 vaka var iken yasakları getirdin ve vakalar birkaç ay içinde günlük 5000 lere dayandı. Şimdi günlük vaka 900 lerde ... Devamını Gör

Mr Logical

Açıkçası ben de en başında düzgün bir karantinanın bir çok şeyi çözeceğini düşünüyorum ama bu işte en büyük başarıyı gösteren Güney Kore'de bile biraz gevşet... Devamını Gör

Halil Değerli

Geri zekalılar.... Niçin serbest bıraktınız .... Bu durumu öngöremediniz mi... Biz Türkiye de yaşıyoruz.... Siz nerede yaşıyorsunuz....

Pasif Kullanıcı

Düğün önemli. Bugün biz takarız yarın onlar bize takar. Yoksa o kadar yaptığımız masrafı nasıl ödeyeceğiz? Taziye ise çokomelli. Falancanın cenazesi bizimkin... Devamını Gör