Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs Aşı Randevusu Nereden yapılır? MHRS'den Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Koronavirüs Aşı Randevusu Nereden yapılır? MHRS'den Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Sunay Korkmaz
13.01.2021 - 10:14

Türkiye'nin Çin'den sipariş ettiği 3 milyon dozluk ilk parti Sinovac koronavirüs aşısı gelmişti. Aşıların test süreçleri devam ederken sağlık çalışanlarına randevu sistemi açıldı. Peki, Koronavirüs aşı randevusu nereden yapılır? MHRS'den aşı randevusu nasıl alınır? Merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin'den 30 Aralık 2020'de Türkiye'ye getirilen ve Ankara Esenboğa Havaalanı'ndan, tüm sıcaklık kontrol sistemi, jeneratör ve yedek sistemler bulunan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposu'na nakledilen aşıların kabulü, sıcaklık kaydedici cihazlarla kontrolü ve uygunluğunun teyidinin ardından yapıldı.

Aşılama Perşembe veya Cuma Günü Başlayacak

Aşılama Perşembe veya Cuma Günü Başlayacak

Aşılardan rastgele alınan numuneler, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) laboratuvarlarına sevk edilerek, en az 14 gün sürecek olan analiz süreci başlatıldı. Aşılamanın ise perşembe veya cuma günü başlaması bekleniyor.

Koronavirüs Aşı Randevusu Nereden yapılır?

Koronavirüs Aşı Randevusu Nereden yapılır?

3 milyon dozluk CoronaVac aşısının Türkiye'ye gelmesinin ardından test süreci başlarken, bugün koronavirüs aşısı için sağlık çalışanlarına randevu sistemi açıldı. Aşı randevusu Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182'den alınabilecek.

MHRS'den Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

MHRS'den Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

MHRS Web’den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Corona virüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra “Hastane randevusu al” seçeneği üzerinden “Genel Arama” ardından “Covid-19 aşı” seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.

Aşağıdaki Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın