Görüş Bildir
Haberler
Korhan Berzeg'in Kayboluşunun Üzerinden 100 Gün Geçti: Valilik Açıklama Yaptı

Korhan Berzeg'in Kayboluşunun Üzerinden 100 Gün Geçti: Valilik Açıklama Yaptı

Bahadır
02.10.2023 - 08:26

Korhan Berzeg, Balıkesir'in Gönen ilçesindeki yazlık evinde tatil yaparken 'Tina' adındaki köpeğiyle birlikte evden ayrıldı ve o günden bu yana kendisinden bir haber alınamadı. Arama çalışmaları 100. gününe girdi. Bu süre zarfında 310 kilometrekarelik bir bölge yedi kez taranmasına rağmen, Berzeg ile ilgili herhangi bir iz bulunamadı. Arama ekibi 40 kişiye düşürüldü ve gelen ihbarlar da durdu. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu da açıklamalarda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17 Haziran'dan bu yana kayıp

17 Haziran'dan bu yana kayıp

Geçmişte Dünya Bankası'nda Asya Direktörü olarak görev yapan ve emeklilik sonrası İstanbul Büyükada'da yaşamını sürdüren Korhan Berzeg, İngiliz eşi Angela Berzeg ile birlikte mayıs ayında Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi'ndeki yazlık evlerine taşındı.17 Haziran'da, Doberman cinsi köpeği Tina ile birlikte yürüyüşe çıkan Berzeg, yanında kimlik ve banka kartları olmaksızın evden ayrıldı ve bir daha geri dönmedi. Eşi Angela'nın kayıp ihbarı üzerine, bölgede AFAD, Jandarma Arama Kurtarma, Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı ve gönüllü arama kurtarma ekipleri, iz takip ve kadavra köpeklerinin de yardımıyla arama çalışmalarına başladı.

Hiçbir iz bulunamadı

Hiçbir iz bulunamadı

Berzeg ve köpeğinin izini sürmek için dron ve İHA'larla 250 kilometrekarelik bir bölge, havadan ve karadan olmak üzere tam beş defa didik didik arandı. Ancak ne yazık ki, herhangi bir iz bulunamadı. Gönen Cumhuriyet Savcılığı'nın yönlendirmesiyle, Berzeg'in Armutlu Mahallesi ve İstanbul Büyükada'daki konutlarında detaylı aramalar yapıldı ve bilgisayarlarına el konuldu. Bu süreçte 20 kişi şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Olayın yaşandığı gün ve öncesi, Armutlu Mahallesi'nden geçmiş olan araçların plakaları tespit edildi ve 40 araç sürücüsü sorguya alındı. Ancak tüm bu çabalar sonucunda, hiçbir somut iz elde edilemedi.

Tina geri döndükten sonra arama çalışmaları tekrar yoğunlaşmıştı

Tina geri döndükten sonra arama çalışmaları tekrar yoğunlaşmıştı

Berzeg'in köpeği 'Tina' ise kaybolduktan 74 gün sonra, 29 Ağustos sabahı, Armutlu Mahallesi'ndeki eve geldi. Evde kimseyi bulamayan köpek, 500 metre ileride, komşularının evinin olduğu bölgeye gitti. 'Tina'nın geri dönmesinin ardından, ekip sayısı arttırıldı, arama çalışmaları 120 kişi ile yeniden başlatıldı. Ekipler, daha önce 5 kez aranan 250 kilometrekarelik alanı genişletti. 310 kilometrekareye çıkartılan alan bölgelere ayrılarak 7 kez sil baştan arandı ancak çalışmalar sonuç vermedi.

Vali, açıklamalarda bulundu

Vali, açıklamalarda bulundu

Trabzon'dan, Balıkesir Valiliği'ne atanan İsmail Ustaoğlu da Gönen'e gelip, Kaymakam Arslan Yurt'tan, brifing aldı. DHA muhabirinin sorularını telefon ile yanıtlayan Vali Ustaoğlu, 'Maalesef hiçbir gelişme yok. Resmi ve sivil ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Berzeg'e ulaşmak için kendimize yeni bir strateji belirleyeceğiz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
12
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adem Özel

Muhtemelen ölmüştür-Cesedide biyerde çürümüş toprak olmuştur, çünkü yanında Para ve Banka Kartı olmadığına göre öldürelecek hali yok ama Yaşlılıktan dolayı b... Devamını Gör

alper yaman

100 gün ney aq O gittiğinden beri kayıbım...

Yönetici Bilal

"hiçbir şey apaçık ortada görünen kadar aldatıcı değildir" aslında adam eve döndü, karısı öldürdü, köpeği de çok uzak bir yere bıraktılar ama o da eve döndü.

mamamia

Akıllı ailesi o kadar yaşı ilerlemiş bı adamı telefonsuz göndermiş,(alzheimer başlangıcı olduğunu yalanladılar) bari koluna bı akıllı saat falan takın o kada... Devamını Gör