Görüş Bildir
Haberler
Kışın Tadını Doya Doya Çıkartacağınız En Güzel 13 Destinasyon

etiket Kışın Tadını Doya Doya Çıkartacağınız En Güzel 13 Destinasyon

İlkbahar, yaz, sonbahar, kış. Kimileri soğuğu çok sevmese de, her mevsimin yeri ayrı, hepsinin tadı ayrı ayrı çıkartılmalı. 

Bizler de soğukların yavaş yavaş kapımızı çalmaya başladığı şu günlerde bu kış gidip görebileceğiniz 13 farklı ülkeden 13 farklı şehri sizler için derledik.

Keyifli okumalar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Danimarka - Kopenhag

Danimarka’nın en büyük adasında yer alan, dünyanın en yaşanabilir 3. Şehri Kopenhag, ünlü masal yazarlarından Hans Christian Andersen’in de yaşadığı şehir olarak biliniyor.

Tivoli Bahçeleri, Amelienborg ve Christianborg Sarayları, Rosenborg Kalesi, Frederik Kilisesi, müzeleri ve tarihi yapıları ile Kopenhag tam bir turist şehri.

Eğer bu güzel şehri şubat ayında ziyaret etmek isterseniz daha da şanslısınız, zira geleneksel kış festivali Wintercool bu ayda yapılıyor ve her köşede bir konser, sergi ya da tiyatro oyunuyla karşılaşabiliyorsunuz.

2. İskoçya - Edinburgh

Müthiş sokaklar, muazzam kaleler ve en güzel Avrupa saraylarıyla Edinburgh adeta bir masal şehri. Kış aylarında Prince Street Gardens bölgesinin bir kış lunaparkına dönmesiyse bu masalsı şehri daha da çekici kılıyor.

Edinburgh’un Highlands bölgesine gitme şansınız da olursa kendinizi Game of Thrones ya da Lord of the Rings setinde hissedebilirsiniz, zira bu bölge epik filmlerin doğal setini andıran ender bölgelerden biri.

3. Çek Cumhuriyeti - Prag

Ve karşınızda dünyanın en romantik şehirlerinden biri. Karla kaplı çatıları, Arnavut kaldırımı sokakları ve o harika sokakları aydınlatan gaz lambalarıyla Prag adeta bir masal şehri.

Charles Köprüsü’nde yürüyüp sokak müzisyenlerini dinlemek, Petrin Tepesi’nden şehri izlemek, Choco Cafe’de bir bardak sıcak çikolata içmek ve Avrupa’nın en görülmesi gereken yerlerinden biri olan Prag Kalesi’ni gezmek sizlere eşsiz bir deneyim yaşatacak.

Prag’a gitmişken yolunuzu muhakkak Cesky Krumlov’a da düşürün ve kendi masalınızı yaşayın.

4. Avusturya - Innsbruck

Alpler’in eteğinde Inn Vadisi’nde yer alan, adı Inn Köprüsü anlamına gelen Innsbruck tam bir kış şehri. Dünyanın önemli kayak ve snowboard merkezlerinden olan kent, 2 kez kış olimpiyatlarına 2 kez de Kış Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapmış.

Çeşitli zorluk seviyelerindeki pistlerde kayıp, sıcak şarapla kendinizi şımarttıktan sonra biraz da şehirde gezmeye vakit ayırmak gerek zira Old Town Bölgesi’nde Orta Çağ'dan kalma birçok yapı var. 

Dünyaca ünlü Swarovski kristallerinin de merkezi olan şehir sadece kış sporları ve tarih meraklıları için değil, takı ve moda ile ilgilenenler için de güzel bir alternatif.

5. Belçika - Brugge

Orta Çağ’dan kalma mimarisi, sandal turuna çıkılan kanalları, çikolataları, biraları ve dantelleriyle Brugge, Avrupa’nın en çok turist çeken şehirlerinden biri.

Kış ayları sert geçse de eşsiz mimarisini görmek, birçok müze ve kiliseyi ziyaret etmek, Markt’ta sokak lezzetlerini tatmak, Concertgebouw’da düzenlenen etkinliklere katılmak için değer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İtalya - Venedik

Kanallar Şehri, Sular Şehri ya da Maskeler Şehri; Venedik’i istenilen şekilde adlandırmak mümkün. 117 adası ve 400 köprüsü bulunan bu muazzam şehirde kanallarda düzenlenen bir sandal turuna katılıp, 1 kadeh şarap eşliğinde şehrin eşssiz mimarisinin tadını çıkartabilirsiniz.

Kış aylarında düzenlenen ünlü Venedik Karnavalı’na katılmak da bir diğer alternatif. Festival sırasında kontes ya da dük kıyafeti kiralayabilir ya da sokak satıcılarında satılan bir maskeyi alıp kendinizi bir peri masalında hissedebilirsiniz.

7. İsveç - Abisko

‘En sevdiğim mevsim kış ve soğuklar beni hiç etkilemez’ diyorsanız Abisko tam size göre, zira diğer yerlere göre daha soğuk ve kış aylarında haftalarca güneş de çıkmıyor.

Bu sevimli İsveç kasabasında kayak ya da göllerin donmasıyla oluşan doğal buz pateni pistlerinde buz pateni yapabilir, kurtların çektiği kızaklarla gezebilirsiniz. Ama özellikle yapmanız gereken doğa harikası kuzey ışıklarını izlemek; zira Abisko, Aurora Borealis adı verilen kuzey ışıklarının en güzel gözlemlendiği yerlerden biri.

Vakti çok olanlar komşusu Kiruna’ya gidip dünyaca ünlü Ice Hotel’de konaklayıp buz üstünde uyuma deneyimini de yaşayabilirler.

8. Almanya – Bavyera

Almanya’nın en büyük ve en eski eyaleti olan Bavyera, 1000 yılı aşkın kültürel mirasıyla kesinlikle görülmesi gereken yerlerden. Her ne kadar Kuzeyli Almanlar tarafından kırsal halk olarak nitelendirilseler de Bavyera aslında Almanya’nın en zengin ve refah düzeyi en yüksek eyaleti.

Harika bir manzaraya sahip Linderhof Sarayı, tarifsiz güzelliğiyle Neuschweinstein Şatosu, Avrupa’nın en büyük buzul gölleri arasında bulunan Konstanz Gölü ve Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Rapunzel, Hansel ve Gretel gibi birçok Grimm masalının hayat bulduğu Kara Orman ziyaret etmeniz gereken yerler arasında.

9. İspanya - Granada

İspanya’nın Endülüs Bölgesi’nde yer alan Granada, ‘yürümek ve düş kurmak için yaratılmış bir şehir’ olarak anılıyor. Sanat ve estetiğin zirveye ulaştığı El Hamra Sarayı, lezzetli tapasları, flamenco şovları ve yüzyıllar öncesine dayanan tarihi mimari eserleriyle de bu ünvanı fazlasıyla hak ediyor.

Ilıman bir iklimi, daha uygun ve hesaplı olması nedeniyle diğer Avrupa şehirlerinden ayrılan şehirde Sierra Nevada’daki kayak merkezinde eşsiz bir kayak deneyimi yaşayabilir, peyzaja çok önem verilen sokaklarında gezip keyifli anlar yaşabilirsiniz.

10. Romanya - Transilvanya

Transilvanya, Orta Çağ atmosferini yaşayabileceğiniz küçük kasabalar, irili ufaklı kaleler, vitray işçilikleriyle süslü göz alıcı katedrallerle kendinizi tarihte bir gezintiye çıkmış gibi hissedeceğiniz bir şehir.

Burada bulunan ve turistlerin uğrak yeri olan Drakula’nın Şatosu’ysa dünyanın en meşhur vampirinin yaşadığı yer olarak anılıyor ve aslında hikaye gerçek olay ve kişilere dayanıyor. 1400’lü yıllarda yaşayan Romanya Prensi Vlad Tepeş – ki biz kendisini Kazıklı Voyvoda olarak tanıyoruz – hükümdarlığı süresince yaptıkları nedeniyle vampir olarak düşünülmüş.

Devler, cadılar, periler ve hayaletlerle süslenmiş hikayeleriyle de meşhur bu Gotik şehri gezerken bu büyülü atmosfere kendinizi kaptırmamanız imkansız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Finlandiya - Saariselka

Saariselka, Finlandiya’nın en kuzey bölgesinde bulunan Lapland’da sadece 300 kişinin yaşadığı bir kasaba. Kış aylarında tüm göl ve nehirlerin buz tuttuğu, nerenin kara, nerenin nehir olduğunu anlayamadığınız, bembeyaz karlarla örtülmüş bu kasabanın tadını ister yürüyerek, ister Ren geyikleriyle ya da Husky’lerin çektiği kızaklarla gezerek çıkartabilirsiniz.

Şanslıysanız tıpkı Abisko’da da olduğu gibi kuzey ışıklarını da görmeniz olası.

12. İzlanda - Reykjavik

İzlanda’nın başkenti Reykjavik kış sporları, müzeleri ve gurme lezzetleriyle ön plana çıkıyor ve her ne kadar diğer Avrupa ülkelerine göre daha uzak ve soğuk olsa da Avrupa’nın kışı karşılama partileri arasında yeri çok ayrı olan Winter Lights Festival nedeniyle şubat aylarında rezervasyon yapılması en zor olan şehirlerden biri haline geliyor.

Avrupa’da az sayıda bulunan jeotermal havuzların 6 tanesinin Reykjavik'de bulunması da bu şehri çekici kılan bir diğer özellik. Donma noktasının birkaç derece altındaki havada, sıcacık bir havuzun içinde, elinizde bir kadeh şarapla oturmak kesinlikle hayat boyu unutulmayacak bir an.

13. Slovenya - Bled

Bled, çam ağaçlarının arasındaki doğal güzellikleri, huzur kaynağı atmosferiyle klasik Avrupa rotalarının dışında bir seçenek.

Burada geçireceğiniz birkaç günün sonunda soluduğunuz şifa veren orman havası, dinlendiğiniz doğal kaynak suları sayesinde kendinizi tamamiyle yenilenmiş hissedeceksiniz.

‘Bu kadar sakinlik bana fazla gelir’ diyenlerse trekking parkurlarında yürüyüşe çıkabilir, kayak ve buz pateni alanlarında vakit geçirebilir ve 500 yılı aşkın süredir ayakta duran Bled Kalesi’ni gezerek tarihe tanıklık edebilir.

Bonus: Türkiye - Kars

Böyle bir listede ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Kars olmazsa olmazdı. 

Donmuş Çıldır Gölü'nde buzda balık avlamak, Sarıkamış'ta kayak ve snowboard yapmak, ata sporumuz Cirit Festivali'ni izlemek, 7 yüzyıl boyunca insan yaşadığı düşünülen Ani Harabeleri'nde tarihi soluklamak ve Baltık Mimarisi'nin en güzel örneklerini görmek Kars'ta yapabileceklerinizin arasından sadece birkaçı.

Kars'a gitmek için Doğu Ekspresi'ni tercih edenlerse, yol boyu görecekleri manzaralarla bambaşka bir deneyim yaşayabilirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
245
128
23
18
15
14
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sugar_boy

‘Winterın tasteini bol bol enjoy edebilceğiniz thirteen destinasyon’ deseydiniz keşke. Yeterince Türkçe katliamı yapmamışsınız.

Aşkito muyum ben

yabancı dil öğretmeni olmama rağmen günlük kullanım diline yabancı dil karıştırıp konuşanlara AYAR OLUYORUM!

Aşkito muyum ben

destination kelimesi yazılışı aynı olup ingilizce 'destineyşın', fransızca olarak 'déstination' diye yazıldığında 'destinasyon' diye okunuyor. Bu arkadaş ing... Devamını Gör

Serenat Athena

Bırakın kelime tartışmayı. Şu görüntülerin güzelliğine bakın... Kış,sen ne büyülü,ne güzel bir şeysin.