Görüş Bildir
Haberler
Kişilik Testi: Anlık Zevklerin İnsanı mısın?

Kişilik Testi: Anlık Zevklerin İnsanı mısın?

Zevkler ve renkler tartışılmaz diye bi' söz vardır; kimi buna katılır kimi katılmaz. Ama bir zevkin süresinin ne kadar olduğu belki tartışılabilir. Sonuçta 'anlık zevkler' çok da hoş karşılanan bir anlayış değildir. Peki sen anlık zevklerin insanı mısın?

Merak ediyorsan hemen teste geçelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini öğrenelim.

2. Peki kaç yaşındasın?

3. Senin için hayattaki en önemli şey mutlu olmak mıdır?

4. Dünyanın çok zengin insanlarından biri olsan paranı nasıl harcarsın?

5. Kariyerinde bir yükselme arzusu içindesin diyelim; ŞU AN bunun için nelerden vazgeçersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Daha önce hiç senin sevdiğin bir filmi, yemeği, şehri ya da müziği sevmedi diye başkasını azarladın mı?

7. Romantik ilişkilerinde karşı taraf senin zevklerinin süresi hakkında ne düşünüyor?

8. Sırf zevk almak için kendine/başka birine/bir nesneye zarar verdiğin oldu mu?

9. Çevrendeki insanlar zevklerin konusunda seni en çok hangi sözlerle eleştiriyor?

10. Son olarak "haz" kelimesi senin için ne ifade ediyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen Anlık Zevklerin İçin Yaşıyorsun!

Verdiğin cevaplara göre karşımızda hayattan sadece zevk almak için yaşayan bir insan görüyoruz. Yaptığın her işte ve her aktivitede zevk hissini ön plana koyan bir karaktere sahipsin. Evet, kişisel zevklerin harika ve herkes tarafından oldukça takdir ediliyor ancak burada tartıştılan konu senin zevklerinin süresinin az olması. Yani zevkli bir insansın ama zevk aldığın şeyler hemen birden değişiveriyor. Bugün bir insandan hoşlanıp yarın ondan kolayca nefret edebiliyorsun, bugün sevdiğin renk yarın görmek dahi istemeyeceğin şey oluyor, dün yapmaktan hoşlandığın iş bugün sana eziyet gibi geliyor. Bu biraz tutarsız olmakla ya da hayattan ne istediğini, nelerden hoşlandığını bilememekle ilgili bir şey olsa gerek. Zira söz yine dönüp dolaşıp insanın kendini ne kadar iyi tanıyıp tanımadığına geliyor. Sanırız ki sende de durum biraz böyle. Eğer bu hayattan beklentilerini netleştirip kendini keşfetmek için çaba harcarsan zevklerin de yerli yerine oturur bizce!

Hayatı Anlık Zevklere Göre Yaşamak Senlik Değil!

Ve evet işte geldik sıra sana. Verdiğin cevaplara göre sen bu aralar mı diyeyim yoksa her zaman mı sert ve tutucu bir karaktere sahipsin. Senin için hayatın anlamları arasında bu hayattan zevk almak diye bir anlayış yok. Bunun yerine hayatın sanki bir yarış pisti gibi desek yeridir. Durup düşünmek, yaptığın bir aktiviteden zevk almak için pek de çaba harcamıyorsun. Hayatın akışı içerisinde aslında zevk ve haz alabileceğin pek çok iş, insan, olay karşına çıkıyor ama sen bunları yaşamaktan kasten kaçınıyorsun. Oysa hayat sadece nefes almaktan ibaret değildir. Yaşamak bir yandan sorumluluk, bir yandan irade ve bir yandan da zevk içerir. İşte sen de o zevk denen olguyu hayatına dahil edersen neden güzel şeyler olmasın ki?

Haz Veren Candan Modundasın!

Verdiğin cevaplara göre sen hayatı dozunda yaşamayı prensip haline getirmiş bir insansın. Bir yandan hayatındaki bütün sorumlulukları yerine getirmek için çabalarken diğer yandan da hayattan zevk almayı asla bırakmıyorsun. Gündelik hayatın ile kendi kişisel hayatın daima bir denge içerisinde. İnsanlar sana dışarıdan bakınca özverili, ağırbaşlı, otokontrolü yüksek, başına gelen olaylar karşısında makul tepkiler veren biri olarak görüyor. Sen kendine içeriden baktığında ise duygu dünyası fokur fokur kaynayan, dışarıya hiçbir şey belli etmeyen, sevdiği ne varsa içinde yaşayan insansın. Bu durum zevklerin konusunda da böyle. Duygularını, hislerini içinde yaşamayı tercih edip anlık yaşamıyorsun. Bu hayatta zevklerinin senin için bir anlamı var ve sen onu hiç kaybetmiyorsun.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
10
4
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın