Görüş Bildir
Haberler
Kısa Bir Gezi: Rize’nin Bulutlu Cenneti Pokut’u 11 Fotoğraf Eşliğinde Tanıyoruz!

etiket Kısa Bir Gezi: Rize’nin Bulutlu Cenneti Pokut’u 11 Fotoğraf Eşliğinde Tanıyoruz!

Pokut'un bir yolu bir de bulutları meşhurdur diyerek başlıyorum yazıya...

Yıllar önce fotoğrafta görmüştüm burayı. Önce yurtdışında bir yerde zannetmiştim. Sonra Rize Çamlıhemşin’de olduğunu öğrenince utanmıştım. Dibimizdeki güzelliği görmüyoruz resmen diye. Pokut’u Çamlıhemşin’in diğer yaylalarından ayrı tutuyorum artık. Gerek yolu gerekse verdiği huzur neticesiyle bende yeri çok ayrı.

Fotoğrafların devamına instagram'da @seymen.b sayfasından da bakabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayder Yaylası'na 30 km mesafede.

Ayder Yaylası'na 30 km mesafede.

Ayder Yaylası, Çamlıhemşin'in ulaşımı en kolay ve en çok tesisin bulunduğu yaylası. Turizmi en derinden hissettiğiniz Ayder'den diğer yaylalara rahatlıkla ulaşım sağlayabilir, günü yine Ayder'de daha merkezi bir noktada bitirebilirsiniz. Ayder'in Pokut'a olan uzaklığı 30 km civarında.

Araç Önemli!

Araç Önemli!

Pokut yolu ile Ayder yolu arasında gece gündüz kadar fark var. Pokut yolu için 4x4 bir araç şart. Aracınız ne kadar kuvvetli olursa, gerek sarsıntı gerekse manevra anlamında daha rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Karadeniz'de bir çok yaylaya 4x4 araç gerekiyor. Normal binek arabalarla yolda kalmanız garanti gibi.

Pokut Yolculuğu Çok Zorlu!

Pokut Yolculuğu Çok Zorlu!

Pokut'a Çat Yaylası, Zilkale yolunda ilerleyerek Şenyuva ( Çinçiva) Köyünü geçtikten sonra sol taraftan verilen patika yol ile çıkıyorsunuz. Bu yol yaklaşık 11 km sürüyor ve aracınızla 1 saat civarında çıkıyorsunuz. Yol tamamen taşlık ve patika. Yok ben yürüyerek çıkacağım derseniz, yolculuk yaklaşık 7-8 saat sürüyor. Ben yürürüm ya diyenlere şimdiden hayatta başarılar diliyorum.

Ve hoşbulduk Pokut!

Ve hoşbulduk Pokut!

Zorlu tırmanış sonrasın Pokut'a geliyorsun ve muhtemelen bulutlarla karşılaşacaksın. Pokut Yaylası Makreviz, Ortan, Pogina Köylülerinin ortaklaşa kullandığı 2100 metre yükseklikte bir yayla.

Sal Gelin, Pokut Kaynana!

Sal Gelin, Pokut Kaynana!

Pokut yaylası ile Sal yaylası arası 15 dakika mesafede. Hatta burası için Sal gelin, Pokut kaynana benzetmesi yapılıyor. Eğer şanslıysanız ve hava açıksa buraya çıktığınızda Kaçkar’da bulunan bir çok yaylayı görme imkanınız var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sis Çok Hızlı Burada!

Sis Çok Hızlı Burada!

Pokut'un en büyük iki özelliği biri bulutları diğeri yolu derler. Bulutlar ve sisler o kadar çabuk hareket ediyor ki, böyle durup sadece izlemek kalıyor sizlere. Manzaranın tadını çıkarırken, dünya bir kaç dakikalığına güzelleşiyor adeta.

İyi ki Ulaşım Zor!

İyi ki Ulaşım Zor!

Ulaşımın zor olması gerçekten seyahat sırasında zorluk çıkartsa da, zirveye çıktığınızda mükemmel bir mutluluk veriyor. Çünkü, buraların insan dolduğunu araba, korna sesinin eksik olmadığını düşünsenize bir iki dakika ? Çok kötü değil mi ? Böyle bir kaos olmadığı için mutluyum. Burada Pokut'a emanetiz. Doğanın bir elementiyiz adeta. Kendimi uzun süre sonra ilk kez böyle mutlu hissettim.

Bir Pencere Hayata Bağlar Seni...

Bir Pencere Hayata Bağlar Seni...

Yok ben gidemiyorum, çok sevdim burayı derseniz burada konaklayabilirsiniz. Pokut Doğa Konuk Evi Pokut misafirlerini ağırlamak için ufak bir pansiyon açmış. İstersen sen de bu pencereye açarak güne başlayabilirsin. 1 gece, konaklama, kahvaltı ve akşam yemeği 160 TL. Şimdi geçmişte verdiğin otel paralarına ve karşılığında aldığın hizmetlere üzüldün değil mi ? Kabul et.

Yayla Evi Önemi!

Yayla Evi Önemi!

Doğa Konuk Evi tamamen ahşaptan oluşan bir ev. Yürürken ahşap gıcırdamasına denk geleceksin korkma aman.  Üstelik menüde yok yok. Karalahana sarmasından, köfteye, mıhlamaya kadar bir çok yöresel lezzeti masana getiriyorlar. Dilersen alkol de alabiliyorsun. Akşam mehtabına bir şarap iyi gidebilir.

Aile Ortamı!

Aile Ortamı!

Burayı Gürcü bir aile işletiyor ve seni ev konforunda ağırlıyorlar. Bazen çayını demliyor, bazen sohbetine katılıyorlar. Evin ufaklığı Marie'den de temel seviyede Gürcüce dersleri alabilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hoşçakal Bulutlar Ülkesi Pokut!

Hoşçakal Bulutlar Ülkesi Pokut!

Buradan ayrılırken ufak bir burukluk oluyor ama bir yandan da şöyle düşünüyor insan. Seni buraya sakladım bir gün yine geleceğim. Ve yine seni böyle kendi halinde, doğal güzelliğinle bulacağım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
162
16
11
10
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
queen of the alaska

ya Rize içinde bazı insanlar olmasa cennet gibi bir yer

Esin Demirci

diğer yaylalara da gitmenizi tavsiye ederim özellikle gito 😊

tosarık

range roveri olmayan gelmesin.s.slks.s ne demek 4x4 ya ? :( hayat size güzel pis zenginler...

elanur

rizenin insanı ciddi anlamda çok zengin