Görüş Bildir
Haberler
Kınalıada'da Dünyası Solan Üç Çocuk: 1,5 Yıl Süren Cinsel İstismar ve Tehdit Zinciri

etiket Kınalıada'da Dünyası Solan Üç Çocuk: 1,5 Yıl Süren Cinsel İstismar ve Tehdit Zinciri

FreiGeist
18.05.2017 - 13:07 Son Güncelleme: 18.05.2017 - 20:47

Tarih: 8 Mayıs Pazartesi. 

Yer: Heybeliada Ortaokulu. 

Kınalıadalı üç kız öğrenci, teneffüste tartışıyor. O sırada yanlarından geçen rehber öğretmen konuşmalarını duyuyor ve hemen üçünü yanına çağırıyor. Çocuklar ağlayarak anlatıyor, anlattıkça bir buçuk yıl önce başlayan, şantaj ve tecavüzle devam eden dehşetin detayları ortaya dökülüyor...

İstanbul Kınalıada'da ortaokul öğrencisi üç kız çocuğunun 1,5 sene boyunca cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı.

İstanbul Kınalıada'da ortaokul öğrencisi üç kız çocuğunun 1,5 sene boyunca cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı.

Kınalıada’da yaşanan korkunç olay bundan yaklaşık 1 hafta önce yargıya taşındı.

Rehber öğretmenin çocukların aralarındaki tartışmayı duyarak okul müdürüne söylemesiyle gün yüzüne çıkan cinsel istismar ile ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Çocuk Büro Amirliği duruma el koydu. savcılık tahkikata başladı. Çocuk İzleme Merkezi’nde psikolog gözetiminde ifadeleri alınan kız çocukları, yaşları 28 ile 30 arasında değişen kiralık bisikletçi İ.K., nalbur T.K., kiralık bisikletçi S.B.’nin adını verdi. 

Üç kişinin tutuklandığı, bir kişinin de denetimli serbestlik koşuluyla serbest bırakıldığı aktarılıyor. 

3 kız çocuğunun devlet koruması altına alındığı basına yansıyan  bilgiler arasında.

Şantaj yapmışlar...

Şantaj yapmışlar...

Cumhuriyet gazetesinden Ali Açar'ın aktardığı bilgilere göre cinsel istismar, mağdurlardan D.C’nin okuldan tanıdığı ve bir süre arkadaşlık yaptığı kişinin zorla uygunsuz fotoğraflarını çekerek yaymasıyla başladı. İfade tutanağında, bu kişinin intikam amacıyla küçük kızın fotoğrafını, aralarında İ.K’nin de bulunduğu çok sayıda kişiye gösterdiği aktarıldı. 

Hürriyet'ten Gülden Aydın'ın haberinde de çocukların çıplak görüntülerini kaydeden tecavüz zanlılarının 'Eğer birine anlatırlarsanız sosyal medyada paylaşırız' diyerek tehdit ettiği belirtildi. 

Adalar Emniyeti, haklarındaki iddiaları reddeden zanlıların evlerinde yaptıkları aramada, dijital malzemeleri incelemek üzere aldı.

Kınalıada’da kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Ada sakinleri üzgün ve öfkeli

Kınalıada’da kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Ada sakinleri üzgün ve öfkeli

Adalılar “Küçücük adamızda hepimiz bir aileydik. Kapılarımızı açık tutardık. Kızların ‘abi’ dedikleri insanlar alçaklık, namussuzluk yaptılar. Lanet olsun onlara. En ağır cezayı alsınlar” dedi. 

Baba E. C. Hürriyet gazetesine şöyle konuştu: 

'Yüz yüze baktığımız, güvendiğimiz evli barklı adamlardı. Kızım D., 13 yaşında. Tehdit edip şantaj yapmışlar. Korkusundan saklamış bizden. ÇİM dün aradı beni. Psikolojik destek alacak yavrum. Bu olayın dönüşü yok. Herkes yaptığını çekecek. Çekmezlerse farklı boyutlara gidecek. Kanuna, adalete her zaman güvenirim.'

F.İ. ile E.İ.’nin babası M.İ. ise 'O alçaklar, yakın akrabamızdı. Kız alıp kız verdik. Evimizi, ekmeğimizi paylaştık bunca yıldır. Devlet en büyük cezayı versin' dedi ve sordu: 'F. 13, E. 15 yaşında çocuk. Bunu nasıl yaparlar?'

"İstismarcı sayısının da 30 civarında olduğu söyleniyor"

"İstismarcı sayısının da 30 civarında olduğu söyleniyor"

Ada halkından edindiği bilgileri paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın Sözcü'ye verdiği bilgiler tüyler ürperten cinsten:

 “İstismarcı sayısının da 30 civarında olduğu söyleniyor. Olayla ilgili kimse konuşmuyor, korkuyorlar. Ancak biz bu sessizliğin üzerine gideceğiz. Dava sürecini takip edeceğiz.” 

CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Nurhan Çetinkaya'nın yaptığı açıklamadan korkunç olayın boyutlarının Kınalıada ile sınırlı olmadığı anlaşılıyor:

'Büyükada’da bir evde çocuklara hediye vs. karşılığında cinsel istismar yapıldığı belirtiliyor.”

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
463
162
96
22
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nadia Wagner

Kızlara cinsellik, namus gibi terimler nasıl öğretilmişse, gerçeği söylemek yerine uzunca bir süre tacize göz yumuyorlar. Şimdi onlar da istiyordu, rızası va... Devamını Gör

verita

Babanın açıklaması dikkatimi çekti. ''Herkes cezasını çekecek, çekmezse farklı boyutlara gidecek'' kısmı. Ben o babanın yerinde olsam devlet eğer gerekli cez... Devamını Gör

mrycgr

Hatırlar mısınız bilmem bundan3-5yıl önce 26primat bir kız çocuğuna sırasıyla tecavüz etmiş,Kız hepsine tek tek yalvarmıştı “Polisi arayın,beni zorla tutuyor... Devamını Gör