Görüş Bildir
Haberler
Kilo Vermek Artık Daha Kolay: İştahınızı Keserek Diyetinizi Destekleyecek 8 Yiyecek

Kilo Vermek Artık Daha Kolay: İştahınızı Keserek Diyetinizi Destekleyecek 8 Yiyecek

28.09.2021 - 08:15 Son Güncelleme: 28.09.2021 - 16:33

Özellikle diyet yaptığımız dönemlerde en büyük sorunlarımızdan biri de karşı koyamadığımız yeme tutkusu. Açlık hissi sürerken diyete devam etmek işkenceye dönüşebiliyor. Ancak bazı tok tutan yiyecekler sayesinde kilo vermek çok daha kolay hale geliyor. Gelin, bu yiyecekleri hep birlikte inceleyelim.

1. Elma

1. Elma

Tok tutan yiyeceklerin başında gelen elma, içerisinde bulunan su ve pektin adı verilen bir lif sayesinde iştahınızı kesiyor ve uzun bir süre acıkmanızı engelliyor. Ara öğünlerinizde tatlı ihtiyacınızı da karşılamak istiyorsanız yarım elmanın üzerine tarçın dökerek tüketebilirsiniz.

2. Avokado

2. Avokado

Avokadonun içindeki besin değerleri, yağ yakmanızı destekleyerek kilo vermenize yardımcı oluyor ve iştahınızı kontrol altına almanızı sağlıyor. Olgunlaşmış avokadoyu sabah kahvaltıda ekmeğinizin üzerinde yiyebileceğiniz gibi, öğle yemeğinde salatanızın içine de ekleyebilirsiniz.

3. Yumurta

3. Yumurta

Sabah kahvaltıda yiyeceğiniz haşlanmış yumurta, öğle yemeğine kadar sizi tok tutuyor. Haşlanmış yumurtanın üzerine çörek otu ya da pul biber ekerek tokluk hissinizi arttırabilirsiniz.

4. Brokoli

4. Brokoli

Brokoli, lif bakımından zengin bir yiyecek olduğu için tokluk hissi yaratma konusunda oldukça başarılı. Öğle yemeğinde buharda haşladığınız brokoliyi yoğurtla birlikte yiyebilirsiniz.

5. Karnabahar

5. Karnabahar

İştah azaltan diğer bir yiyecek, seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan karnabahar. Karnabahar da brokoli gibi lif oranı oldukça yüksek bir besin. Lifli besinler, midenizi tok tutmada hayli başarılı olduğu için öğünlerinizde karnabahara da yer verebilirsiniz. Ancak karnabaharı kızartarak veya üzerine bol sos dökerek yemek yerine haşlayarak yemek, kilo vermenize daha çok yardımcı oluyor.

6. Yulaf ezmesi

6. Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesinin içinde bulunan protein, potasyum, lif gibi besin değerleri tokluk sürenizi uzatıyor. Yulaf ezmesini sabah kahvaltıda yoğurt veya sütle karıştırarak yiyebilirsiniz. Aynı zamanda yulaf ezmesini sütle birlikte ocakta pişirerek yulaf lapası da yapabilirsiniz. Üzerine tarçın, elma gibi tok tutmaya yardımcı yiyecekleri de ekleyerek lezzetli bir öğün oluşturabilirsiniz.

7. Badem

7. Badem

Badem, içinde bulunan vitamin ve mineraller nedeniyle herkesin mutlaka tüketmesi gereken bir kuru yemiş. Bademi acıkmaya başladığınızı hissettiğinizde ve ara öğünlerinizde çiğ olarak tüketebilirsiniz.

8. Yoğurt

8. Yoğurt

Yoğurdun içinde bulunan protein ve kalsiyum, iştah baskılayıcı bir özelliğe sahip. Bu özelliği nedeniyle diyetlerin vazgeçilmezi olan yoğurdu tek başına, meyvelerle birlikte ya da chia tohumuyla karıştırarak öğünlerinize ekleyebilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın