Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'nun "Deep Fake" Çıkışının Ardından O Görüntüler Yeniden Gündemde

Kılıçdaroğlu'nun "Deep Fake" Çıkışının Ardından O Görüntüler Yeniden Gündemde

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkışının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu hakkında 'deep fake' yöntemiyle hazırlanan videolar yeniden gündem oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İletişim Başkanlığı'n yaptığı çağrının ardından sahte video üretmek için kullanılan 'deep fake' yani 'derin sahtekarlık' yöntemi gündemde. 

Kılıçdaroğlu, seçimlere 12 kala iktidara seslenmiş ve 'Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum' demişti.

Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün de bu paylaşımıyla bağlantılı olarak İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a uyarıda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, 'Son 10 güne 2 gün kaldı. Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica’cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. SON UYARIMDIR!' ifadelerini kullanmıştı.

"Sahte videolar için yurt dışından hackerlar kiralandı"

Gazeteci Murat Yetkin'e bilgi veren CHP'li bir üst düzey bir kaynak da, İletişim Başkanlığı'nın Kılıçdaroğlu hakkında “deep fake” ve “Cambridge Analytica” benzeri sistemleri birlikte kullanarak sahte video ve ses kayıtları üretmek için harekete geçtiğini ve bu maksatla yurt dışından hackerlar ile anlaşma yapıldığını öne sürmüştü. 

O görüntüler yeniden gündem oldu

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Lokum Film adlı bir firmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu  'deep fake' yöntemiyle konuşturduğu görüntüler sosyal medyada yenidem gündem oldu.

İşte o görüntüler 📹

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
17
7
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hoess

Yani deep fake ayırt etmek zor da olsa düşük kaliteli görüntüden,yüz ifadesindeki ve arka plandaki anormal hareketlerden ve videoda kişi veya kişilerin sesi ... Devamını Gör

Mustafa

akp'ye oy veren birinin bunu ayırt edebilecek muhakeme yeteneği olduğunu düşünmüyorum.

pofudukpofyumak

Korkunç bir şey bence bu. Sizin de böyle bir videonuzun yapıldığını düşünsenize 😦

omer ali

gerçeğini kullanmayan malum kesim yapayıni ne bilecek ki . tabiki koşulsuz itaatla inanacaklar