Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan Seçim Yenilgisi Yorumu: "Olur Yani Hayat Devam Ediyor"

etiket Kılıçdaroğlu'ndan Seçim Yenilgisi Yorumu: "Olur Yani Hayat Devam Ediyor"

Emre Ordu
08.07.2023 - 09:52 Son Güncelleme: 08.07.2023 - 11:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim yenilgisiyle ilgili 'Olur yani hayat devam ediyor' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100'de gazeteciler Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtladı. 

Önümüzdeki yerel seçimler için vatandaşlarda büyük bir umutsuzluk olduğunu belirten Yarkadaş, 'Bir mesajınız olur mu?' diye sordu. Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

'Barış bey, hepimiz çok iyi inanmıştık. Yüzde yüz cumhurbaşkanlığı seçimi kazanacağımıza dair. Kazanamayınca bunun getirdiği ciddi bir travma oldu. Bu travmayı hepimiz bir şekilde hissettik ya yani ben de dahil olmak üzere, bir beklentinin karşılanmaması ya da bir gerçekleşmemesinin getirdiği bir hayal kırıklığı vardı ama bu hayal kırıklığını kronik hale getirmek doğru değil. Olur, yani hayat devam ediyor. Yani bir nehir gibi akıyor. Tamam, siz karşıya geçmek için yüzdünüz ama ulaşamadığınız kıyıya çok yaklaştım ama ulaşamadım. Ama nehir akıyor ve siz o nehirde yüzmek ve karşıya geçmek zorundasınız. 

Dolayısıyla hayal kırıklığını kronik hale getirmeden tam tersine. Yani kazandığımız pek çok avantajı öne çıkararak halka moral vererek bunu götürebilirsiniz. Götürmek zorundasınız zaten. Şimdi biz sadece Erdoğan'la rekabet etmedik yani. Saray devletine karşı rekabet ettik. Valisi Kaymakamı, Jandarma Komutanı, bütün bakanlar hiç kimse istifa etmedi. Herkesin altına makam araçlarıyla bakanlar propaganda yaptılar. Bizim milletvekillerimiz darp edildi, sandık başında darp etti.'

Kurultay takvimi

Kurultay takvimi

Kurultay takvimine ilişkin bilgi veren Kılıçdaroğlu, 'Mahalle seçimleri, ilçe seçimleri, il seçimleri vesaire. Ekimin ortalarına kadar veya kasımın başına kadar geliyor. Şu anda çok net hatırlamıyorum. Ondan sonra da olağan kurultayımız olacak. Kasımdan önce olmasını tercih ederim. Yani yerel seçimler var ya. Yani, Ekimin 15’inden sonraki bir tarih eğer yetişebilirse ki itiraz süreleri var. Her şeyden sonra her sonra bir itiraz süresi var. O itiraz süresine uymak zorundasınız. O çerçevede bir takvim işliyor şu anda' dedi.

"Yeni belediyeler kazanacağız"

"Yeni belediyeler kazanacağız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önümüzdeki yerel seçimlerde çok daha güçlü olacaklarını savunan Kılıçdaroğlu 'Biz bu gün 11 büyük kenti aldık. Bunlara Bursa gibi Balıkesir gibi, Denizli gibi, Manisa gibi, Uşak gibi pek çok yeri ilave edeceğiz. Adaylarımız mücadeleyi yapacaklar. Belediye başkanlarımız da başarılı belediye başkanlarımız ellerinde bütün engellemelere rağmen ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar, iyi sonuçlar elde edecek' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
226
137
72
11
10
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Okan Demir

Adam kasetle geldi maglubiyetle gitmiyor. Bu ulke muhaliflerinin umut bagladigi adama bak

Aylin Kayhan

Rahatlığa bak. Lan canla başla çalıştım maddi manevi yiprandim. Hayat kime devam ediyor pardon?

Mert Tamris

bizi sadece Erdoğan değil bu adamın koltuk sevdası yüzünden her defasında aday olması da bizi bitirdi ulan 13 yılda 12 defa kaybettin hâlâ ne diye aday oluyo... Devamını Gör

.

Kılıçdaroğlu gitmeden Erdoğan gitmez Erdoğan gitmeden de hiçbir şey düzelmez