Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Yanıt Geldi: 'Samimi Değil, Zorbasın'

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Yanıt Geldi: 'Samimi Değil, Zorbasın'

Emre Ordu
07.10.2022 - 14:54 Son Güncelleme: 07.10.2022 - 14:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü üzerinden yaptığı yoruma yanıt veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'Samimi değilsin. Zorbasın' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili yasal düzenleme teklifine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Farkında olmadan bize bir pas verdi. Bizim de golü atmamız lazım” dedi.

Başörtüsüyle ilgili hazırladıkları anayasal düzenlemeye ilişkin bilgi veren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yönelik 'Aile filan hepsi bu işin içinde. Öyle bir şey yapıyoruz ki hadi bakalım görelim seni. Bu işte ne kadar samimisin, değilsin; bunu burada göreceğiz' ifadelerini kullandı. 

LGBT'ye de değinen Erdoğan 'LGBT’yle birlikte de bizim aile yapımızı bunlar dejenere etmenin gayreti içerisine girdiler. Öyleyse biz olması gereken ne ise onu yapacağız. Biz kimlerin LGBT’ci olduğunu biliyoruz zaten' dedi.

"Anayasa'ya da geçireceğim"

"Anayasa'ya da geçireceğim"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıt geldi. 

Kılıçdaroğlu 'Beklediğim gibi Erdoğan, başörtülü kadınları rehine olarak elinde tutabilmek için, konuyu alakasız yerlere taşıdın. Samimi değilsin. Zorbasın. Milletimiz görsün istedim ve sen gösterdin. Sen kim, 'Özgürlükçü Anayasa' yapmak kim. Sen yasakçısın, sen gaddarsın. Asla şaşırtmazsın' dedi.

Kılıçdaroğlu, iktidar gelmeleri durumunda başörtüsüyle ilgili tekliflerini anayasaya geçirme sözü verdi:

'Buradan genç muhafazakâr kadınlara sesleniyorum: Bu eril Erdoğan ve Bahçeli siyasetine ilk seçimde siyasal rehine olmadığınızı göstereceksiniz. Ben de söz veriyorum, iktidarımızın ilk haftasında hem İstanbul Sözleşmesi'ni hem de bu önerdiğimiz kanunu Anayasa'ya da geçireceğim.

'Özgürlüğünü kısıtlayacak şekilde kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde kadınlar herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz' dedik. Teklifimizden görüleceği üzere, kadınların giyimi kuşamı erkeklerin iki dudağından sonsuza kadar kurtulacak.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bu riski almak zorundayım"

"Bu riski almak zorundayım"

'Ayrıca beni eleştirenlere gelecek olursam, tabii ki bekliyordum eleştirilerinizi. Ve tabii ki eleştirilerin tümü başımın üstündedir' diyen Kılıçdaroğlu , şöyle devam etti:

Ancak inancım şudur ki, adalet ve ekonomi birbiriyle çok bağlıdır. Kardeştir. Birbirinin ikizidir. Biri olmadan diğeri olmaz.

'Benimle misiniz' diye seslendiğimde, elbette bu kanun teklifimin sadece başlangıç olduğunu bilerek seslendim. Daha büyük meseleler de var ve yürekli bir şekilde çözümler getireceğiz hepsine. Tekrar ediyorum, yürekli bir şekilde çözeceğiz.

Ben siyasi ikbal düşünecek değilim. Ben siyasal hayatımın sonunda, miras olarak ardımda barışık bir Türkiye bırakacağım. Enerjisini dünya ile rekabet için harcayan bir Türkiye bırakacağım. Bu riski almak zorundayım. Başarılı olur muyum bilmiyorum… Ama deneyeceğim.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
10
9
5
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mertens

Konuşman gereken 2 konu var bunları konuşsan seçimler senin. Mülteci-kaçaklar ve ekonomi. Ama sen onu da beceremiyorsun

Kk yapacağı tek şey Mansuru aday yapıp, kararsız eski akp seçmenini çekmek. Şu an tek mühim olan seçimi kazanmak, parlamenter sistemiş vs. bunlar maksimalist... Devamını Gör

yengegeldikmi

Bir birinizi yiyeceğinize keşke iş yapsanız.

Trabuzeni

Senin gibi bir haine oy vermeyeceğiz bu ülkenin başına senin zihniyetini geçirmeyeceğiz varsın AKP kazansın senin gibi kendi değerlerine ihanet etmiyorlar en... Devamını Gör