Görüş Bildir
Haberler
Kendinizi Tanıtırken Asla Kullanmamanız Gereken 27 Kelime

Kendinizi Tanıtırken Asla Kullanmamanız Gereken 27 Kelime

bollyprincess
10.07.2015 - 10:34 Son Güncelleme: 11.07.2015 - 13:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendinizi sosyal medyada veya pazarlama sahalarında tanıtırken klişeler, aşırı şişirilmiş üstün ifadeler veya nefes kesen sıfatlar kullanır mısınız? 

Hakkınızda aslında asla söylemeye cesaret edemeyeceğiniz şeyler yazar mısınız? 

İşte sadece başkalarının sizi tanımlarken kullandığında harika gözüken kelimeler- fakat siz bu kelimeleri ve bununla birlikte herkesin kullanmaya ve duymaya aşikar olduğu diğer bazı kelimeleri kendinizi tanımlarken kullanmayın. 

Her halükülarda bu tarz kelimeleri sosyal medyadaki profillerinizden, pazarlama sahalarınızdan, websitelerinizden ve şirket  iletişimlerinizden silmek için iyi düşünün.

'Yenilikçi'

Birçok şirket kendilerinin yenilikçi olduklarını iddia eder. Birçok insan da kendilerinin yenilikçi olduklarını ifade eder. Fakat birçoğu aslında yenilikçi değiller. Ben kesinlikle değilim ve bu benim için önemli değil. Çünkü yenilikçi olmak başarılı olmak için bir gereklilik değildir. ( Yenilikçi olmanız gerekmez, en iyi olmanız gerekir.)

Eğer yenilikçiyseniz bunu söylemeyin. Bunu kanıtlayın. İcat ettiğiniz ürünleri tanıtın. Katettiğiniz süreci tanımlayın. 

Bize gerçek olan bir şey sunun böylece yenilikçi olmanız söylenmemiş ama kanıtlanmış olsun ki bu en iyi yenilikçi olma biçimidir.

'Dünya Standartlarında.' 

Usain Bolt: Dünya standartlarında olduğunu kazandığı altın madalyası ile kanıtlayan kısa mesafe koşucusu. Serena Williams: Dünya standartlarında tenis oyuncusu.( Şunu belirtmeliyiz ki gelmiş geçmiş en iyi kadın tenis oyuncusu.)

Fakat sizin şirketinizin veya mesleğinizin dünya standartlarında olduğunu gösteren nedir? Dünya çapında olduğun tanımını yapan kim? Muhtemelen tek sizsiniz.

'Taraflı Olmak'

Belki siz bilgi odaklısınızdır ( Kararlar hakkında objektif olarak düşünüyor musunuz?) ya da müşteri odaklısınızdır. ( Size para ödeyen kişileri mutlu etmeye çalışıyorsunuz?)

Ya da size sadece yalın ve tarafsızsınız.

Odah noktası her ne olursa olsun odak noktası ' motive olmak' ya da 'yaratıcı olmak' olmalıdır. 

Kendinizi tanımlarken bu ifadeleri kullanmayı bırakın.

'Aşırı Deneyimli'

Web Tasarımında aşırı deneyimli olduğunuzu söyleyebilirsiniz mesela. Fakat eğer bu meslekte bulunduğunuz süre içerisinde yaptığınız bir şey yoksa hala dünyanın en kötü programcısı siz olabilirsiniz.

Önemli olan ne kadar uzun süredir bu meslekte olduğunuz değil, neler yaptığınız, ne kadar website oluşturduğunuz, kaç tane sistem kurduğunuz, kaç tane ve ne tür müşteriye özel uygulamalar geliştirdiğiniz...

Ne kadar uzun süredir bu mesleği yaptığınızı söylemeyin, neler yaptığınızı söyleyin. 

'Uzman'

Margaret Thatcher'ın da söylediği gibi 'Güçlü olmak, bir hanımefendi olmaya benzer. Öyle olduğunu iddia ediyorsan, değilsindir.' 

Ne kadar uzman olduğunu söylemek yerine işinde ne kadar uzman olduğunu göster.

'TEDxEast'de sunuldu.' ya da '2012 seçimlerinde elli üzerinden elli tahmin edildi' gibi ifadeler uzmanlık derecelerini gösterir. Kanıtlayamadığın sürece sosyal medya pazarlama yetkisi sadece zamanınızı Klout puanı hakkında endişelenerek harcadığınızı gösterir. (Eğer hala Klout puanı hakkında endişelenenler varsa.) 

'Çözüm Odaklı'

Gerçekten mi? Ne kadar ödeme alacağınıza mı odaklanmış durumdasınız?

'Sorumluluk Sahibi'

Sorumluluk sahibi olmak ikiye ayrılır. Ya sorumlusunuzdur ya da sorumluluk sahibisinizdir. 

Eğer sosyal medya pazarlama sektöründeyseniz bize sosyal kampanyalardan sorumlu olduğunuzu söylemeyin. Bunun yerine sosyal kanalları kullanarak %40 büyüdüğünüzü söyleyin mesela. Sorumlu olmak pasif bir kişinin aktif olmak için yalvarması gibidir. 

Bize nelerden sorumlu olduğunuzu söylemeyin. Bunun yerine bugüne kadar neler yaptığınızı anlatın. Başarılar her zaman daha etkileyicidir.

'Küresel Tedarikçi.'

İşletmelerin büyük çoğunluğu bütün dünyaya iyi hizmet sunabilir. 'Küresel Tedarikçi' tanımını eğer şirketin kapasitesi, yapabilecekleri aşikar değilse kullanmayın. Aksi takdirde kendini büyük göstermeye çalışan küçük bir şirket gibi gözükürsünüz.

'Motive'

Chrish Rock'un çocuklarına baktıklarını söyleyen ebeveynlere verdiği cevabı okuyun. 

Asla yapmanız gereken veya olmanız gereken şey için övünmeyin. 

'Yaratıcı' 

Bazı kelimeler sıkça kullanıldıkları için etkilerini yitirirler. Yaratıcılık da bunlardan bir tanesidir. 

Yaratıcılık sadece bir örnektir. Kanıtlanmış, etkili, kapsamlı, takıma uyumlu gibi kelimeler ise verilebilecek diğer örneklerdendir. Gerçekten bu kelimeler sizi tanımlıyor olabilir fakat bu kelimeler birçok kişiyi tanımlamak için de kullanılıyor. Bu nedenle sıkça kullanıldığı için etkilerini kaybediyorlar.

  'Performans' 

Kötü ya da iyi hepimiz belirli bir performansa sahibiz. Aslında ben performans kelimesinin içerdiğini anlamı seviyorum. Bazı işler yapıyorsunuz,bir umutla iyi işler, bazı sonuçlar elde ediyorsunuz, zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz...Bu nedenle bunları bu şekilde anlatmak yerine rakamlarla ve gerçek yüzdelerle anlatın.

İyi ve kötü performans oranlarınızı tanımlayın ya da bütçe istatisliklerinizi. Bırakın başarılarınız sizin performansınızı göstersin. 

'Organize'

Bu kelime genelde diğer kelimeleri nitelendirir. Organizasyonel gelişim, örgütsel optimizasyon, örgütsel davranış, örgütsel değerler ya da örgütsel iletişim... 

Peki, kısa keselim...

'Dinamik'

Eğer zinde bir şekilde aktif ve etkinseniz kendinizi dinamik olarak tanımlayabilirsiniz.

'Guru'

Zeki gözükmek uğruna zeki olmaya çalışan insanlar aslında zeki tanımlamasına uyan insanlar değillerdir. Kendinizi bu tip kelimelerle tanımlamaya çalışmayın. Eğer müşteriler sizi bu şekilde tanımlıyorsa bu harika tabi fakat kendinize bu tip lakaplar takıp zeki olarak tanımlıyorsanız insanlar bunun sizin başkalarını etkilemek için yaptığınızı anlayacaktır.- böyle hitaplarla sadece kendinizi etkilemiş olursunuz...

'İdareci'

Müzelerin idarecileri vardır. Kütüphanelerin idarecileri vardır. Fakat internette kendinizle ve işinizle ilgili şeylerin linklerini paylaşmak sizi hiçbir şeyin uzmanı, idarecisi ve ya bilgilisi yapmaz. 

'Tutkulu'

Biliyorum birçok insan benimle hemfikir olmayacak fakat eğer gündelik nesnelerle zarifliği birleştirme konusunda çok fazla tutkulu olduğunuzu söylüyorsanız o zaman gerçekten üstün gözüküyorsunuz demektir.

Eğer uzun vadeli müşteri çözümleri geliştirmeye odaklı bir yaklaşımınız varsa 'Tutkulu' kelimesi yerine konsantre, odaklı, uzmanlaşmaya yönelik gibi ifadeler kullanın.

Ya da 'Sevmek' kelimesini kullanın. 'Gündelik nesneler ile zarifliği birleştirmeyi seviyorum.' gibi.

'Eşsiz'

Parmak izleri eşsizdir. Kar tanesi eşsizdir. Siz eşsizsiniz. Fakat muhtemelen yaptığınız iş eşsiz değildir. Fakat eşsiz olmak müşteriler için önemli değil. Ne kadar iyi olduğunuz önemli. En iyi olduğunuzu gösterin bu sizi müşterilerinizin gözünde eşsiz yapacaktır. 

'İnanılmaz'

Birkaç biyografiyi kontrol edin. Son derece büyüleyici, derinden etkileyici gibi ifadeler içeren bir çok biyografi ile karşılaşacaksınız. 

Derin ve ya etkileyici olmanız yetmez mi? Derinden etkileyici yazmak zorunda mısınız?

'Seri Girişimci'

Bazı kişiler çoklu, başarılı, uzun vadeli işler yürütürler. Bu kişiler seri girişimciler olarak tanımlanırlar. Geri kalanlar ise başarılı olan ya da olmayan işlere başlar ve başarı için yeni yöntemler bulmaya çalışır. Bu insanlar ise sadece girişimci olarak tanımlanırlar. Girişimci olmakla gurur duyun çünkü duymalısınız.

'Stratejik'

Stratejik bir karar işin geneline dayalı bir karardır. Herkesin kendi için doğru  olan şeylere dayalı olmaktan ziyade daha fazlasını düşünerek karar verebilmeleri gerekmez mi? 

Stratejik kelimesi stratejist kelimesi ile bağlantısı olan bir kelimedir. Ben bazen üretim tesislerinin verimlilik ve kalite açısından gelişmesine yardımcı oluyorum. Geliştirilmesi gereken alanlar için kullandığım bazı stratejiler mevcut fakat ben stratejist değilim. Stratejistler şu ana bakarlar, yeni bir şey tasarlarlar ve vizyonlarını gerçeğe dönüştürmek için yeni yaklaşımlar geliştirirler. 

Ben yeni bir şey geliştirmiyorum. Geliştirmek için deneyimlerime ve kanıtlanmış birkaç metoda başvuruyorum.  Çok az  sayısıda insan stratejisttir. Genellikle stratejistlerin çoğu antrenördür, uzman veya bildiklerini diğerlerine yardım etmek için kullanan danışmanlardır. Müşterilerin yüzde doksan dokuzunun ihtiyaç duyduğu kimselerdir.- Onlar ise stratejistlere ihtiyaçları yoktur veya istemezler.

'Ortak' 

Şimdi benim hakkımda doğru olana karar vermeyeceksiniz ve bunu satın almaya zorlamayacaksınız öyle mi? Vay Canına!

Eğer sizin süreciniz benim bilgilerimi ve yorumlarımı almaya dayalı ise bunun nasıl işlediğini bana anlatın. Süreci anlatın. Bana birlikte ortaklaşa çalışmayı talep etmeyin bana nasıl birlikte çalışacağımızı anlatın.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/27-wor...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0