Görüş Bildir
Haberler
Kendinize Pis Derken Yeniden Düşünün: Çürümüş Hayvan Yiyip Pipoyla Dışkı Tüttüren, 67 Yıldır Yıkanmayan Adam

Kendinize Pis Derken Yeniden Düşünün: Çürümüş Hayvan Yiyip Pipoyla Dışkı Tüttüren, 67 Yıldır Yıkanmayan Adam

16.10.2022 - 18:33

'Ilık bir duş almak gibisi yok!' diyenlerin çoğunlukta olduğu bir dönemde 67 yıldır hiç yıkanmayan biri var. Bu kişi bırakın duş almayı, suya ve sabuna bile uzun zamandır dokunmamış. Ona 'dünyanın en pis adamı' unvanı layık görülse abartılmış olunmaz. İranlı Amoo Hadji ile tanışmaya hazır mısınız? Gelin, pis yaşam tarzıyla dikkat çeken bu adamın yaşam tarzını inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Yaşasın kirlenmek!" diyen biri.

"Yaşasın kirlenmek!" diyen biri.

İran'ın Farashband bölgesinin Dezhgah adlı köyünde yaşayan Amoo Hadji, 85 yaşında ve en ilginç rekorlardan birinin sahibi. Yaşlı adam, tam tamına 67 yıldır duş almıyor. Tüm dünyada şaşkınlık uyandıran Hadji, suya ve sabuna dokunmadığı gibi tıraş da olmuyor. Duş almanın kendisini sinirlendirdiğini belirten amcamız görenleri hayrete düşürüyor.

Şaşırtıcı beslenme alışkanlığı.

Şaşırtıcı beslenme alışkanlığı.

Her gün yol kenarlarında bulduğu ölü hayvanları yiyerek beslenen Amoo Hadji, genellikle çürümüş kirpi ve tavşan eti yiyor. Suyu musluktan içtiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü yaşlı adam, yol kenarlarındaki su birikintilerini içerek hayatta kalıyor.

Tek hobisi kendi yaptığı piposundan sigara içmek.

Tek hobisi kendi yaptığı piposundan sigara içmek.

Su borusundan yaptığı piposunu da asla temizlemeyen yaşlı adam, içine hayvan gübresini tütün sayarak piposuna dolduruyor ve yakıyor. Bunu hayatının en güzel aktivitesi olarak tanımlayan Amoo Hadji, köylülerin verdiği sigaraları da seve seve kabul ediyor.

Bir harabede yaşamını sürdürüyor.

Bir harabede yaşamını sürdürüyor.

Yalnız yaşayan yaşlı adam, Dezhgah köylülerinin kendisi için inşa ettiği küçük kulübede yaşıyor. Daha çok harabeyi andıran bu küçük baraka onu mutlu etmeye yetiyor.

Peki, bu adam neden yıkanmamayı tercih ediyor?

Peki, bu adam neden yıkanmamayı tercih ediyor?

Gençlik yıllarında geçirdiği zorlu süreçlerin ardından duygusal sorunlar ile boğuşan adam, yalnız bir yaşantı sürmeye karar vermiş. Yıkanmanın sağlığına zarar vereceğine ve onu öldüreceğine inanan yaşlı adam, banyodan nefret ediyor ve kötü şans getireceğine inanıyor. Bu yüzden yıkanmaya 20 yaşındayken veda etmiş. Köy halkı ise yaşlı adamın gençken yaşadığı aşkın acıyla son bulmasından ötürü bu hâlde olduğunu söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tıp dünyası şaşkına döndü.

Tıp dünyası şaşkına döndü.

Bu yaşa kadar hijyenin olmadığı bir düzende Amoo Hadji'nin nasıl hayatta kaldığı merak edilmiş. Bu nedenle sağlık görevlileri köye gelerek ona gerekli tetkikleri yapmış. Gördükleri karşısında hayrete düşen sağlık çalışanları, yaşlı adamın son derece sağlıklı olduğunu tespit etmiş. Vücudunda parazit ya da herhangi bir enfeksiyon barındırmayan adam, hijyenik bir ortamda yaşayan bir insan kadar sağlıklı. Doktor Gholamreza Molavi, yaşlı adamın dirençli bir bağışıklık sistemi olduğu için sağlıklı bir şekilde bu yaşa kadar geldiğini dile getirdi.

Peki, Amoo Hadji gibi hiç duş almazsak ne olur?

Peki, Amoo Hadji gibi hiç duş almazsak ne olur?

Duş almanın rahatlatıcı etkileri herkes tarafından bilinir. Bedeninizi rahatlatmanın yanı sıra en önemli yararı ise vücuttaki toksik maddelerin atılmasına yardımcı olması. Duş almayı bıraktığınız takdirde cildinize en büyük kötülüğü kendi elinizle yapmış olursunuz. Ölü deriler, vücudunuzu ele geçirir ve bir süre sonra cildinizde kötü bir tabaka oluştuğu hissine kapılırsınız. Normal şartlarda cilt yüzeyinde yararlı bakteriler bulunur. Bu bakteriler, uzun süre yıkanılmadığı zaman yerini zararlı bakterilere bırakır ve ortamdan koşarak uzaklaşır. Ölü deri hücreleri ise cildin pek çok noktasında birikmeye başlar. Kokmaya başlayıp mantar hastalığı kaparsınız. Ardından cildiniz kurumaya ve kaşınmaya başlar. Bu kaşıntılar, size korkunç derecede acı verebilir. Kokuşma, kuru bir cilt, mantar hastalığı kulağa yeterince kötü geliyorken sivilceler; 'Daha bitmedi, ben varım!' diyerek kendini gösterir. Duş almayı bıraktığınız durumda yüzünüzde ve vücudunuzun birçok bölgesinde sivilceler çıkar ve zamanla yerini büyük iltihaplara bırakır. İltihabın vücuttan atılması için, sisteminiz bunun üstesinden gelmeye çalışarak büyük bir efor sarf eder. Bu durum da bağışıklık sisteminizi çökertir. O hâlde 'Yaşasın temizlik!' diyelim. Çünkü herkes Amoo Hadji kadar şanslı olmayabilir ve böyle bir yaşantı, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
23
17
8
7
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hottoic Juhran

Metrodaki dayıların nerden geldiğini şimdi öğredim

Yeta Bütüç

“banyodan nefret ediyor ve kötü şans getireceğine inanıyor. ” .. 🤔😅😂 başına daha kötü ne gelebilir ki dayı.. 🤔🤷🏻‍♂️ bu arada amoo hadji; hacı amca demek.. :D 😁😂 Devamını Gör

Hottoic Juhran

O değilde yazıyı okurken adamın kokusunu hissettim la