Görüş Bildir
Haberler
Kendilerini '29 Ekim Gücü' Olarak Adlandıran 3 Milletvekili CHP'den İstifa Etti!

Kendilerini '29 Ekim Gücü' Olarak Adlandıran 3 Milletvekili CHP'den İstifa Etti!

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, CHP'den istifa ettiklerini açıkladı. Böylece CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 138'den 135'e düşmüş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çelebi, Aksoy ile Özel, Mecliste ortak basın toplantısı düzenledi. Üç milletvekili, ayrı ayrı açıklamalarda bulunup, gerekçelerini sıralayarak partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

"Tarafım 29 Ekim ruhudur"

"Tarafım 29 Ekim ruhudur"

Milletvekillerinden Çelebi, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

'Emperyalizme diz çöktürmüş CHP'den milli konularda kekeleyen CHP'ye geldik. Atatürk demekten çekinenleri el üstünde tutan CHP'ye geldik.

Yanlışları görüp susabilirdim. Bunu size yapamam. Bunu kendime yapamam. Cumhuriyetimize ve milletimize bunu yapamazdım. Bize halkın kalbine kazınmak yeter. 

CHP içerisinde çok güzel insanlar tanıdım. CHP'nin 6 okunu, cumhuriyetin ateşini görmek beni evimde yuvamda hissettirdi. Beni onca çarpıklığa susmak için vekil tayin etmediniz. 

Tarafım 29 Ekim ruhudur. 10 Aralık ve kuyrukçularının zihniyeti değil. Sönerek yok olmayacağım. Yanıyorum öyleyse varım. Hakkınızı helal edin. 

Partiden istifa ediyorum. Saygılarımla'

"Ciddi bir uyarı fişeği olacağını düşünüyorum"

"Ciddi bir uyarı fişeği olacağını düşünüyorum"

Özcan Özel ise açıklamasında şunları kaydetti:

'Önerilerimize hiçbir yanıt gelmemesiyle birlikte bu açıklamaları yapma zaruriyeti doğmuştur. Tüm çabam Atatürk'ün çizdiği yolda yürümek olacaktır. Ciddi bir uyarı fişeği olacağını düşünerek partimizden istifa ediyorum'

Çelebi, Aksoy ile Özel'in istifası ile CHP'nin Meclisteki sandalye sayısı 138'den 135'e düştü.

Kendilerine "29 Ekim Gücü" diyorlar

Kendilerine "29 Ekim Gücü" diyorlar

İstifa eden 3 vekil kendilerini '29 Ekim Gücü' olarak adlandırıyor.

Çelebi ve Aksoy'un imzasıyla parti yönetimine ilişkin eleştirilerini bir mektupla dile getiren vekiller geçen salı günü Kılıçdaroğlu'nun Meclisteki makamında bir görüşme gerçekleştirmişti

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstifa eden milletvekilleri 10 Aralık tarihinde CHP yönetimine yazdıkları mektuba yanıt alamadıklarını belirterek mektubu kamuoyuyla paylaşmıştı.

Çelebi'nin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yönetime mektupta, 'ittifakların seçime yakın düşünülmesi, CHP'nin birinci parti olmak için çabalaması, kurucu değerlerden en ufak taviz verilmemesi, parti içi demokrasinin derinleştirilmesi ve partinin bütün evlatlarının kucaklanması' çağrısı yapıldığını belirtti.

Mekktupta ayrıca CHP'nin HDP ve 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le olduğu iddia edilen yakınlaşma süreçlerine de eleştiri yöneltilmişti.

Çelebi ile daha sonra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında bir polemik de yaşanmıştı.

Çelebi ile daha sonra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında bir polemik de yaşanmıştı.

Kaftancıoğlu, katıldığı bir televizyon programında mektubu okumadığını belirterek, 'Atatürk'le sorunu olan biriyle değil siyaset yapmayı çok net söylüyorum, evine gidip dostluk yapmayı da doğru bulmam. Mehmet Ali Bey, eğer Atatürk'le sorunum olduğumu düşünüyorsa benimle siyaset yapmaktan ziyade bence öncelikle dostluk yapmaması lazımdı. Ben İl Başkanı olmadan önce CHP Parti Meclisi üyesiydim. Mehmet Ali Bey haksız bir şekilde Silivri zindanlarından tahliye edildikten sonra ilk ziyaret ettiği yerlerden biri benim evimdir. Ben Mehmet Çelebi'nin Atatürk'le sorununun olduğunu sanmıyorum. Eğer öyle olsaydı bir dostluğumuz oluşmazdı' dedi.

Çelebi de bu sözlere ağabeyiyle tanışıklığı nedeniyle Kaftancıoğlu'nun evine bir kez gittiğini söyleyerek yanıt verdi ve Kaftancıoğlu'nun Ergenekon Davası sırasında yaptığı açıklamaların bazılarını tekrar paylaştı. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
127
50
25
19
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fletcher

Bu kadar kritik bir dönemde bu istifaların ideolojik değil tamamen kişisel sebeblerden olduğu apaçık. Samimi değiller.

Ercan

Bakalım Ergenekondan senelerce yatan, bu süreçte cezaevinde evlenen, alevi ve koyu bir Atatürkçü olan Teğmen Mehmet Ali Çelebi için ilk kim akpli diyecek .... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ali Türkşen'e Fetöcü diyen Akplilerin zıt ikizi bunlar da işte. Sağı solu farketmiyor, hepsinin ezberi aynı. "Benden değilsen ondansın".

Yusuf Öz

Tek adam rejimini eleştiren, kendi tek adamlık sistemini kuran vasıfsız şahsın adı KK'dir. Kaybettiği onca seçime karşın halen parti başkanlığı koltuğunu işg... Devamını Gör

Mehmed Fuzuli

Biz seviyoruz onu işi zorlaştırmasa bizi iktidara götürüyor. Bence CHP içindeki AKP ajanı o başka bir açıklaması olamaz bu davranışlarının bence.