Görüş Bildir
Haberler
Kediye İşkence AYM'ye Gidiyor: 'Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Suçlar TCK Kapsamına Alınsın'

etiket Kediye İşkence AYM'ye Gidiyor: 'Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Suçlar TCK Kapsamına Alınsın'

Yasin Arslan
05.12.2017 - 12:37 Son Güncelleme: 05.12.2017 - 16:16

Erzincan'da orduevi nizamiyesinde bir kediye işkence ettiği gerekçesiyle hakim önüne çıkartılan Taner H. 'sahipli' bir hayvana zarar verdiği için para cezası ve adli kontrol şartıya serbest bırakıldı. Kararı veren hakim ise Anayasa'daki 'sahipli' ifadesinin değiştirilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Mala zarar verme' suçuyla yargılandı.

'Mala zarar verme' suçuyla yargılandı.

Hürriyet gazetesinden Çoşkun Menek'in haberine göre kediye işkence eden er Taner H. TCK'nın 151/2 maddesinde yer alan 'mala zarar verme' suçundan 'Haklı bir nedeni olmaksızın, sahipli hayvanı öldürdüğü ya da işe yaramayacak hale getirdiği' gerekçesiyle hakim karşısına çıktı.

Haftanın her günü iki kez adli kontrol şartı ve 2 bin 252 TL para cezasına da çarptırıldı.

Kararı veren hakim Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

Kararı veren hakim Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

Erzincan Valiliği yaptığı açıklamada Erzincan Sulh Ceza Hakimliği'nin kanunlarda sadece sahipli hayvanlara yönelik madde olduğunu sahipsiz hayvanlar için herhangi bir madde olmadığını belirtti. 

Buna rağmen hakimin sahipli hayvan olarak kararı verdiğini ve hakimin 'sahipli' ifadesinin Anayasa'ya aykırılığıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne itiraz başvurusunda bulunulmasına karar verdiğini duyurdu.

TCK'nın 151/2 maddesi nedir?

TCK'nın 151/2 maddesi nedir?

Türk Ceza Kanunu'nun 151/1. maddesi 'Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.' hükümlerini içeriyor. 

Tartışmaya konu olan 151/2 maddesinde ise hayvanlar 'sahipli' olarak kabul ediliyor ve sadece sahipli hayvanlara zarar verildiğinde ceza verilebileceğini belirtiyor. 

'Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi hakkında yukarıdaki fıkra hükmü uygulanır.'

Hakimin yasada yapılması gereken değişikliği AYM'ye taşıması sosyal medya kullanıcıları tarafından desteklendi...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
316
93
40
6
5
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

1 kedi evde 6 kedi bahçe de besliyorum. evimiz bahçeli olduğu için kuşlara su ve ekmek bırakabiliyorum. ve kasaptan kemik parçaları falan alıp köpekleri de e... Devamını Gör

Valla abi bir şey diyim mi aç olan köpeğe bile atsan böyle soysuzları yemez yiyemez midesi almaz köpeğin

Kablosuz_Köpek

O piç kurusu. Akollü falan da değil. Yalanını siktiğimin ruh hastası orospu çocuğu. O askeriyeden çıktığında sokacaklar sana sopayı. Amk H.T.'si seni.

Mavi Kedi

Askeriye de ne alkoluymuş o yav.

PINAR

sonunda duyarli bir hakim 👏🏼👏🏼bakalim ne olacak takipteyiz