Görüş Bildir
Haberler
Erzincan Orduevi'ndeki Kediye İşkenceye Tepkiler Çığ Gibi: Adli Kontrol ile Serbest, Disiplin Cezası Verildi

etiket Erzincan Orduevi'ndeki Kediye İşkenceye Tepkiler Çığ Gibi: Adli Kontrol ile Serbest, Disiplin Cezası Verildi

Batuhan
03.12.2017 - 23:24 Son Güncelleme: 05.12.2017 - 11:29

Erzincan Orduevi'nde çekildiği iddia edilen güvenlik kamerası görüntülerinde bir askerin kediye yaptığı işkence sosyal medyanın gündemine oturdu. İşkence görüntülerinin sosyal medyada yer alması üzerine soruşturma açıldı. Zanlı bu çerçevede düzenlenen tutanağın ardından askeri inzibatlarca yakalanarak gözaltına alındı. Taner H. ifadesinde, kendisinin de hayvan beslediğini, nişanlısından ayrıldığı için psikolojik durumunun iyi olmadığını söyledi. Adliyeye sevk edilen er, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. TSK'dan yapılan açıklamada kediye işkence yaptığı belirlenen askere disiplin cezası verildiği bildirildi.

Hayvanları sevdiğini, kendisinin de hayvan beslediğini söylemiş.

Hayvanları sevdiğini, kendisinin de hayvan beslediğini söylemiş.

Taner H.'nin, savcılıktaki ifadesinde İstanbul'da yaşadığını, hayvanları sevdiğini, kendisinin de hayvan beslediğini, 4 gün önce nişanlısından ayrıldığı için psikolojik durumunun iyi olmadığını, olay günü alkol aldığını ve yaptıklarından pişmanlık duyduğunu söylediği öğrenildi.

Kediye işkence yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan er, adliyedeki sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kediye işkence yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan er, adliyedeki sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Erzincan Valiliği, kararı veren Erzincan Sulh Ceza Hakimliği'nin kanunların sadece sahipli hayvanlara yönelik olduğu, sahipsiz hayvanlarla ilgili açık bir kanuni cezai müeyyidenin bulunmadığına dikkat çektiğini belirtti. Valilik, hakimin 'sahipli' kelimesinin anayasaya aykırılığıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne itiraz başvurusunda bulunulmasına karar verdiğini duyurdu.

TSK arafından yapılan açıklamada "disiplin cezası verilmiştir" denildi...

TSK arafından yapılan açıklamada "disiplin cezası verilmiştir" denildi...

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada da Erzincan Orduevi'nde yaşanan olayla ilgili başlatılan incelemenin sonuçlandırıldığı ifade edilerek, şu bilgiler verildi:

'3'üncü Ordu Komutanlığı Disiplin Kurulunca olaya neden olan personele, 6413 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu kapsamında uygun disiplin cezası verilmiştir. Diğer taraftan, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili olarak soruşturmaya devam edilmektedir.'

Ne olmuştu?

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu açıklamayı yaptı 👇

Erzincan Valiliği'nden yapılan açıklamada "Gerekli adli ve idari süreç başlatılmıştır denildi.

Erzincan Valiliği'nden yapılan açıklamada  "Gerekli adli ve idari süreç başlatılmıştır denildi.

Zanlı bu çerçevede düzenlenen tutanağın ardından askeri inzibatlarca yakalandı.

Zanlı bu çerçevede düzenlenen tutanağın ardından askeri inzibatlarca yakalandı.

Güvenlik kameralarınca da kayıt altına alınan olayın ardından gözaltına alınan zanlının uyuşturucu kullanmaktan adli makamlarda kaydının bulunduğu öğrenildi.

Sosyal medya bu vahşice olaya sessiz kalmadı: 'Cezasız kalmasın'

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

"Eğer hayvanların dini olsaydı, şüphesiz şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." William Ralph Inge

esen-miray-yilmaz

Evet hayvan besliyordur inanırım. Tecavüz edip işkence yapıp aç susuz bırakıyordur kesin. Bu OÇ'nu serbest bırakanlar bir gün gazetede 3. sayfada 'BOŞANMAK İ... Devamını Gör

PINAR

bu adami gorsem ve dove dove öldürüp bir cinnet aniydi ne yaptigimi hatirlamiyorum, ben de evde besliyorum bu erkek turunden aslinda severim ama inanin hayat... Devamını Gör