Görüş Bildir
Haberler
KCK: Ceylanpınar'da İki Polisi PKK Öldürmedi

KCK: Ceylanpınar'da İki Polisi PKK Öldürmedi

Deniz Gök
29.07.2015 - 22:08 Son Güncelleme: 29.07.2015 - 22:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

KCK Dış İlişkiler sözcüsü Demhat Agit, Ceylanpınar'da iki polisin öldürüldüğü olayı PKK'nın yapmadığını söyledi. Kuzey Irak'taki kamplara yönelik hava operasyonlarının 'örgüte çok zarar vermesinin mümkün olmadığını' söyleyen Agit, çözüm sürecinin yeniden başlatılabileceğini ifade etti.

KCK Dış İlişkiler sözcüsü Demhat Agit, Ceylanpınar'da iki polisin öldürülmesi, Kandil'e yapılan hava saldırıları ve sürecin bittiği yönündeki tartışmaları değerlendirdi. 

BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici'ye konuşan KCK Dış İlişkiler sözcüsü Agit, Ceylanpınar'da iki polisin öldürüldüğü saldırıyı PKK'nın yapmadığını açıkladı:  'Bunlar PKK'den bağımsız birimler. Bizim yaptığımız bir şeyi üstlenmekle ilgili çekincemiz yok.'İki polis memuru 22 Temmuz'da Ceylanpınar'daki evlerinde başlarından vurulmuş halde bulunmuştu. Suikastı, Suruç'taki bombalı saldırıya misilleme olarak yaptıklarını HPG'nin üstlendiği söylenmişti.

'Erdoğan her şeyi bitirdi'

BBC'ye konuşan KCK sözcüsü özetle şunları söyledi: 'Dolmabahçe mutabakatı üzerinde anlaşmaya varılacaktı ki Erdoğan sonrasında açıklamasıyla bütün her şeyi bitirdi. 'Müzakere yoktur, Kürt sorunu yoktur' diyerek zaten çözümü bitirmiş oldu. Bu süreçten sonra da seçimlere yönelik HDP'yi itibarsızlaştırmak, her yerde baskılamak; PKK'nin gerilla güçleri üzerine sürekli operasyon yaparak savaşı kışkırtmak istedi.

IŞİD'in Irak ve Suriye'de gerilemesi Türkiye'nin aleyhine olmuştur. Kendisi IŞİD'i desteklerken bu sefer IŞD'ten zarar gören bir konuma geldi. Bu sefer IŞİD'ten yemiş olduğu darbelerin intikamını da bizzat PKK'den ve Kürt halkından almak istiyor.'

'Hava saldırıları örgüte çok zarar vermez'

'Savunma alanları diye nitelediğimiz, gerillalarımızın bulunduğu alanların hemen hemen hepsine hava saldırıları düzenlendi ve hala da düzenleniyor' diyen Demhat Agit, saldırılarda 9 PKK'linin öldüğünü belirtti.  Agit, hava saldırısının 'örgüte çok zarar vermesinin mümkün olmadığını' söyledi.

"Süreç yeniden başlayabilir"

"Süreç yeniden başlayabilir"

PKK'nin operasyonlara karşı 'kontrollü misilleme eylemlerine' gittiğini söyleyen Agit, 'PKK bundan sonra saldırılarına devam edecek mi' sorusuna, 'Bunu kestiremeyiz. Bu, Türkiye devletinin siyasal ve askeri yönelimlerine bağlı. Belirleyecek olan Türkiye devletidir, Türkiye ordusudur' yanıtı verdi.

KCK Dış İlişkiler sözcüsü, sürecin bittiği yönündeki tartışmalarla ilgili, 'Bu konuda umudumuzu hala sürdürdüğümüzü söyleyebiliriz çünkü çok zor olduğuna inanmıyoruz. Yanı başlarında, ellerinde önderliğimiz var. Tutsaktır. Tekrardan görüşmelerle bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesi için devreye girip, süreç tekrardan başlatılabilir. Bu kadar da basit olduğunu söyleyebiliriz. Çok zor bir mesele değil' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"HDP ve Öcalan'la görüş farklılıklarımız var"

"HDP ve Öcalan'la görüş farklılıklarımız var"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Kandil ile anlaşamadıkları bazı noktalar olduğunu' sözlerini değerlendiren Agit, 'Hepimizin aynı şekilde düşünmesi zaten yanlış olur. Böyle bir şey söz konusu değil. Ama aynı tabandan gelmişiz, aynı tabana hitap ediyoruz. Benzer yanlar çok fazla. Bir birine ters düşecek şeyler söz konusu olamaz' dedi. 

'Kandil ile Abdullah Öcalan arasında da görüş farkları olup olmadığına' dair soruya da Agit, 'Olabilir. Makuldür. Çünkü sonuçta dağa çıkmış binlerce gerilla var. On binlere yaklaşıyor. Geçmiş süreç açısından değerlendiriyorum, onları çözüm sürecine ikna etmek, PKK'yi ikna etmek, o kadar basit bir olay değildi. Bizim hareketimizin yönetimiyle önder Öcalan'ın görüşme imkânları yaratılması gerekiyor. Bunun da, çözüm sürecinin gelişmesi ve daha sağlıklı bir karar alma açısından faydalı olacağını söyledik' ifadelerini kullandı.

Kaynak: BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0