Görüş Bildir
Haberler
İki Polisin Şehit Edildiği Saldırıyı PKK Üstlendi

İki Polisin Şehit Edildiği Saldırıyı PKK Üstlendi

Batuhan
22.07.2015 - 11:01 Son Güncelleme: 22.07.2015 - 23:42

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde 2 polisin şehit edildiği saldırıyı PKK'nın silahlı kanadı HPG üstlendi. Örgüt, iki polisi, Suruç saldırısına misilleme olarak öldürdüklerini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde iki polis memuru evlerinde başlarından vurulmuş halde bulunmuştu. Ev arkadaşı olan iki polis memuru, Terörle Mücadele Şubesi’nde görev yapan Feyyaz Yumuşak ve Çevik Kuvvet Şubesi’nde görevli Okan Açar, Ceylanpınar'daki TOKİ'ye ait konutlarda yaşıyordu. 

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, iki polisin sabah işe gitmemeleri üzerine evlerine gelen arkadaşları tarafından ölü bulunduğunu belirterek 'terör bağlantısı'nın araştırıldığını söylemişti.

Şehit edilen polisler Feyyaz Yumuşak (Solda) ve Okan Acar

'Kapıda zorlama yok'

Kapıda herhangi bir zorlama olmadığını anlatan polislerin komşusu, 'Hayatını kaybeden polisleri ayrı odalarda yataklarında gördüm. Evin içi dağınık değildi. Silah sesi de duymadık, nasıl oldu anlamış değiliz. Kendileri çok iyi insanlardı. Allah rahmet eylesin' diye konuştu.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Atilla, ev arkadaşı olan 2 polis memurunun ölü olarak bulunduğunu ifade ederken, olayın terör saldırısı olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HPG'den yapılan açıklamada “22 Temmuz günü bir Apocu fedai timi, Suruç katliamına misilleme olarak bugün sabah 06.00 sularında Ceylanpınar’da DAİŞ çeteleriyle işbirliği içinde olan iki polise karşı bir cezalandırma eylemi gerçekleştirmiştir” denildi.

HPG’nin açıklamasında “Öldürülen polislerin silah ve kimliklerine el konulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Şehit polislerin cenazelerinin otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna getirildiği bildirildi.

İlçe giriş ve çıkışlarındaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, teröristlerin içeriden kilitlenmeyen kapıdan eve girdiği ve susturucu takılı silahlarla polisleri şehit ettikleri ihtimali üzerinde yoğunlaşıyor. 

Şehit polislerin cenazeleri yarın Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğündeki törenin ardından memleketlerine gönderilecek.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0