Görüş Bildir
Haberler
Karşınızdaki İnsanı Daha İyi Anlayabilmek ve İletişim Kurabilmek İçin Bu Yöntemleri Mutlaka Bilmelisiniz!

Karşınızdaki İnsanı Daha İyi Anlayabilmek ve İletişim Kurabilmek İçin Bu Yöntemleri Mutlaka Bilmelisiniz!

Sezar
28.03.2021 - 09:00

Bazen insanlarla iletişebilmek ve onların ne hissettiğini daha iyi anlayabilmek için sözsüz iletişim yöntemlerine ihtiyaç duyarız. İşte bu hile hurdaları.. Pardon 'ipuçlarını' bilmek, bize çoğu durumda avantaj sağlayabilir; yol, su, elektrik olarak geri dönebilir.

Kaynak: 1 , 2 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Abartılı yüz ifadeleri

Normalde olduğundan çok daha sık gülümseme ya da söylenilen şeylerle abartılı şekilde ilgilenme. Bu tür abartılı jestler ve yüz ifadeleri bir kandırma çabasıyla yapılıyor olabilir.

2- Kanallar arası tutarsızlıklar

2- Kanallar arası tutarsızlıklar

Kişinin yüz ifadesiyle vücut dili arasındaki tutarsızlıklar. İnsanlar yalan söylerken, bütün iletişim kanallarını aynı anda kontrol etmekte zorlanır. Mesela göz temasını sağlarken yüz ifadesini kontrol edemeyebilir. O yüzden böyle tutarsızlıklar da yalan söylediğini işaret ediyor olabilir.

3- Saati kontrol etmek

Kişi sıklıkla saatini kontrol ediyorsa, muhtemelen bulunduğu ortamdan rahatsızdır ve sıkılmıştır.

4 - Göz kontağı kurmak

Ne demiş Emel ablamız? Gözler kalbin aynasıdııır, yalan nedir bilmez onlar rarararam… Neyse dağıtmadan devam edelim. Göz bebeklerinizin, sevdiğiniz insanlara baktığınızda veya çok mutlu olduğunuz anlarda büyüdüğünü, öfkeliyken aksine küçüldüğünü biliyor muydunuz? İnsanların gözlerine bakarak duyguları hakkında epey şey öğrenebiliriz. Örneğin birinin size uzun uzun bakmasını, sizden hoşlanmasının işareti olarak yorumlayabilirsiniz.

5 - Dik dik bakmak

5 - Dik dik bakmak

Uzun uzun bakmak, arkadaşça bir şey veya hoşlanma belirtisidir dedik ama bu konunun bir istisnası var. Eğer birisi size gözlerini hiç ayırmadan bakıyorsa ve ne yaparsanız yapın göz temasını sürdürüyorsa işte buna dik dik bakma denilir ve bazı kültürlerde çok rahatsız edici bulunur. Hatta cennet memleketimizde cinayet sebebidir, örnekleri de nicedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 - Gözlerini kaçırmak

Karşınızdaki kişi, sizinle göz teması kurmaktan kaçınıyorsa, onun soğuk biri olduğu, sizden hoşlanmadığı ya da utangaç biri olduğu sonucuna varabilirsiniz. Bu, kimi zaman da muhatap olduğunuz kişinin size karşı dürüst olmadığı anlamına gelebilir. Bu arada gözlerini kaçırmak demişken, şuraya da bir küçük mola bırakalım.

7 - Mikro ifadeler

7 - Mikro ifadeler

Bir saniyeden bile daha az süren yüz ifadesi geçişleri. Birine bir soru sorduğunuzda kişinin mikro ifadesi “kaşını çatma” şeklinde olabilir, ancak bu bir saniyeden bile kısa sürer ve ardından gülümser. Bazen bu hızlı ifadeleri fark etmeniz zor olur. Mikro ifadenin hemen ardından verdiği kontrollü tepki arasında bir farklılık varsa, muhtemelen karşınızdaki size karşı dürüst değildir.

8 - Kolunu veya omzunu destekler şekilde hafifçe dokunmak

Birinin koluna veya omzuna, destekler şekilde hafifçe dokunmak, hem kadınlarda hem de erkeklerde bir güven duygusu hissettirir. Bu kibar temas, ilgilendiğiniz insanların size karşı daha samimi hissetmelerini ve size bir şeyler itiraf etmelerini sağlayabilir.

9 - Öne doğru hafifçe eğilme

9 - Öne doğru hafifçe eğilme

Konuştuğunuz kişinin vücudu size doğru hafifçe eğilmiş vaziyetteyse, muhtemelen sizinle ve söylediklerinizle ilgileniyordur.

10 - Kaşları çatmak

Siz ona karşı cinsi etkilemek adına atılan üç numaralı bakış demişsiniz fakat, o hiç öyle olmuyor işte. Yapmayın öyle.. Gülümsemek her zaman için iyidir. Kaşlarınızı çattığınızda, karşı taraf için daha çok sinirli bir imaj yaratmış olursunuz. Ancak gülümsemek, karşı tarafa ılımlı ve güvenilir olduğunuz mesajını iletir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11 - Kolları bağlamak

Bazen farkında olmadan kollarımızı kenetleriz. Oysaki bu çoğu zaman rahatsız olduğunuz durumlarda, kendinizi karşı tarafa kapatmanız anlamını taşır.

12 - Tırnak yemek

Böyle bir durumda, karşı tarafın sinirli veya stresli olduğunu, bulunduğu ortamda güvende hissetmediğini düşünebilirsiniz.

13 - Saçlarla oynamak

Flört sinyalidir ve nettir efendim.

14 - Ağız çevresi hareketleri

14 - Ağız çevresi hareketleri

Freud, 0-1 yaş aralığını kapsayan oral dönemi başarıyla tamamlayamayan, fiksasyon yaşayan bireylerin, ilerleyen yaşlarda aşırı yeme, çok sigara içme ve sakız çiğneme gibi ağız çevresiyle ilgili alışkanlıklara veya bağımlılıklara sahip olabileceğini söylüyor. Örneğin karşınızdaki kişi, sizinle konuşurken gözlüğünün sapını veya kalemini ısırıyorsa, muhtemelen endişelidir ve oral dönemde bakım vereniyle hissettiği güveni yeniden hissetmeye çalışıyordur.

15 - Bacak sallamak

15 - Bacak sallamak

Sizinle konuşan kişi bacaklarını sallıyorsa, muhtemelen ortamdan sıkılmıştır, bezmiştir, gına gelmiştir değerli okuyucular. Bazı durumlarda da bu hareketi hızlı ve sık yapması, karşı tarafın öfkeli olduğu anlamını taşıyabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16 - Başıyla onaylamak

Aşırı kullanılmadığı takdirde, karşı tarafın söylediklerinizle ilgilendiği anlamına gelir. Ancak abartılı kullanıldığı durumlarda, tam tersi olarak, karşı tarafın sizi onaylamadığını ve hatta bir an evvel tıraşı durdurmanızı istediğini gösterir.

17 - Sakal veya çeneyle oynamak

Karşınızdakinin düşünceli olduğu anlamını taşır. Yok ince ruh anlamında değil kızlar, derin düşüncelere daldığı anlamında, evet..

18 - Elleri ovuşturmak

18 - Elleri ovuşturmak

Eğer Grönland’ın buz merkezlerinde değilseniz, muhtemelen karşınızdaki kişi olumlu duygular içindedir. Bir şey için heyecanlıdır veya bir beklentisi vardır.

19 - Oturuş biçimi

19 - Oturuş biçimi

Kambur bir pozisyondaysanız, bu, karşı tarafa sıkıldığınız ve bezgin olduğunuz sinyalini verir. Dik bir oturma stili ise, kendinize güvendiğinizi gösterir.

20 - Tokalaşırken boşta kalan eli diğer kişinin elinin üzerine koymak

20 - Tokalaşırken boşta kalan eli diğer kişinin elinin üzerine koymak

Karşı tarafın size güven vermek istediğini, size karşı samimi ve ılımlı olduğunu gösterir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki siz bu ipuçlarını hiç denediniz mi? Yoksa bir beden dili olarak "Yav Bırak Allanı Seversen" sizin için ektedir:

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
6
5
5
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gulse

Hayır ipuçlarını denemedim. “Yaw bırak Allanı seversen”ciyim 🤪🤣

Uygar Aytun

Bakın o 13 hatalı. Olay her zaman öyle değil. Hanım abla gerçekten sadece saçlarını düzeltiyor olabilir. Hemen atlamamak gerek olaya.