Görüş Bildir
Haberler
Kars Valisi: "Sedanur Kızımızla İlgili Basında Çıkan 'Otopsi Sonuçları Açıklandı' Bilgisi Doğru Değildir"

Kars Valisi: "Sedanur Kızımızla İlgili Basında Çıkan 'Otopsi Sonuçları Açıklandı' Bilgisi Doğru Değildir"

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 16 Eylül'de kaybolmuş, 7 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu.  DHA, 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in otopsisinde tecavüz bulgusuna rastlandığını duyurdu. Ancak ilerleyen saatlerde Kars Valisi Rahmi Doğan 'Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan otopsi sonuçları açıklandı bilgisi doğru değildir' açıklamasında bulundu.

Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sedanur, 16 Eyül Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu. En son evlerinin önünde görülen Sedanur'dan haber alamayan aile, köylülerle birlikte kızlarını aradı, ancak sonuç alınamadı.

Bir haftadır kayıp olan Sedanur'un cansız bedeni köyüne 1 km uzakta üzeri taşla örtülmüş şekilde bulunmuştu.

Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, dün sabah saatlerinde köye 1 kilometre uzaklıkta, kayalık ve çalılık alanda, minik Sedanur'un cansız bedenini üzeri taşlarla örtülü bir halde buldu.

9 yaşındaki Sedanur bugün köyünde toprağa verildi.

9 yaşındaki Sedanur bugün köyünde toprağa verildi.

Erzurum'daki Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığında 6 saat süren otopsinin ardından Kağızman'a getirilerek İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Sedanur Güzel'in cenazesi, sabah saatlerinde alınarak köyüne götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cenazesi, dualarla toprağa verildi.

DHA duyurdu: "Yapılan otopside uzmanlar tecavüz bulgusuna rastladı"

DHA duyurdu: "Yapılan otopside uzmanlar tecavüz bulgusuna rastladı"

Muhabir Hümeyra Pardeli'nin aktardığı bilgiye görekaybolduğu ilk günlerde öldüğü tahmin edilen Sedanur Güzel'in bedenindeki darp izlerini tanımlayamayan uzmanlar, Sedanur Güzel'in öldürüldüğünün kesin olduğu yönünde görüş bildirdi. Haberde uzmanların tecavüz bulgusuna rastladıkları aktarıldı. Kesin ölüm nedenini henüz belirleyemeyen uzmanlar, kan, DNA ve iç organlarından örnekler aldı.

Vali Rahmi Doğan: 'Otopsi sonuçları henüz açıklanmadı'

Vali Rahmi Doğan: 'Otopsi sonuçları henüz açıklanmadı'

Anadolu Ajansı muhabirlerine konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan ise Erzurum'daki Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığında otopsi yapıldığını belirterek sonuçların henüz açıklanmadığını söyledi.

Numunelerin incelenmesi için Van'a gönderildiğini dile getiren Doğan, 'Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan 'otopsi sonuçları açıklandı' bilgisi doğru değildir. Otopsi için alınan numuneler incelenmek için Van'a gönderilmiş olup neticelenince sonuçlar kamuoyuna açıklanacaktır.' ifadelerini kullandı.

'Ölüm nedeninin net olarak patolojik inceleme sonucunda belli olacak'

'Ölüm nedeninin net olarak patolojik inceleme sonucunda belli olacak'

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz de yaptığı açıklamada, 'Sedanur Güzel'in cinsel istismara maruz kalıp kalmadığı ve ölümünün nasıl gerçekleştiği net olarak ancak patolojik inceleme sonucu belli olacaktır.' dedi.

DHA ve AA

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Giordano Bruno

dün haberi okuduğumda tecavüz kelimesinin geçmemesi gerizekalıca bi avuntu yaşatmıştı, yani bi çocuğun öldürülmesinden sonra tecavüz edilmemiş olmasını umar ... Devamını Gör

ericfuckingcartman

Sonra dünyanın yok olması gerektiğini savununca, "ne saçmalıyon yeaa." demiyorlar mı? Beni benden alıyorlar. Bu amına koduğumun gezegeni ve insan türü sadece... Devamını Gör

kamburbalina

Bu adamlara neler oluyo allah askina ya kopege tecavuz ederler ya da hic bir gunahi olmayan masum cocuklara. o sikinizi kesip gotunuze sokmak lazim asil tatm... Devamını Gör