Görüş Bildir
Haberler
Bir Haftadır Kayıptı: 9 Yaşındaki Sedanur'un Cansız Bedeni Bulundu...

etiket Bir Haftadır Kayıptı: 9 Yaşındaki Sedanur'un Cansız Bedeni Bulundu...

Emre Ordu
22.09.2018 - 09:56 Son Güncelleme: 23.09.2018 - 09:19

Kars'ın Kağızman ilçesinde 7 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cansız bedeni yaşadığı Paslı köyüne 1 kilometre mesafede bulundu. Kars Valisi Rahmi Doğan, ''Öldürüldüğü kesin. Üzeri taşlarla örtülmüş'' dedi. Olayla ilgili daha önce bir kişi tutuklanmıştı. Vali Doğan, yeni gözaltıların olabileceğini söyledi. 

Sedanur'dan meyve toplamaya gittikten sonra bir daha haber alınamaması üzerine, arama çalışması başlatılmıştı.

Sedanur'u arama çalışmalarından bir hafta sonra acı haber geldi. Küçük kızın cansız bedeni yaşadığı Paslı köyü yakınlarında üzeri taşlarla örtülü vaziyette bulundu. Kars Valisi Rahmi Doğan, şunları söyledi:

''Öncelikle başsağlığı diliyorum. Olay olduğu andan itibaren ekiplerle arama faaliyetlerimiz devam ediyordu. Biraz önce Kars Jandarma JAK TİM'leri Sedanur'un cesedine ulaştılar. Ceset köye 1 km mesafede, üzeri taşlarla örtülü vaziyette bulundu. Şu anda arkadaşlar incelemeyi yapıyorlar. İncelemeden sonra detaylı açıklamayı yapacağız.

"Öldürüldüğü kesin"

"Öldürüldüğü kesin"

Sedanur'un öldürüldüğünün kesin olduğunu belirten Vali Doğan, 'Tutuklu kişinin bir takım sabıkaları var. Olayla bağlantılı kısımları da olduğu için mahkeme tarafından tutuklandı. Ama Sedanur'un öldürüldüğü kesin. Dolayısıyla gerekli incelemeyi yapıyoruz. Aralıksız olarak arama faaliyetlerine devam ettik' dedi.

"Yeni gözaltılar olabilir"

"Yeni gözaltılar olabilir"

Sedanur'un kaybolması ile ilgisi olduğu iddiasıyla komşu Ertan B.tutuklanmıştı. 

Vali Doğan, 'Yeni gözaltılar olabilir mi?' sorusuna,' Gerekli incelemeyi arkadaşlar yapacaklar. İz bırakmıştır bu işi yapan kişi diye düşünüyoruz. Ve gereği de yapılacaktır. Ben hem aileye hem de Türkiye'ye başsağlığı diliyorum. İhtimal dahilinde, olay neticeden itibaren geriye doğru gidildiğinde bir takım izlerle olay aydınlatılmaya çalışılacaktır. Muhtemeldir ki olabilir' yanıtını verdi.

"Ceset uzun süre bulunduğu yerde gizlenmiş"

"Ceset uzun süre bulunduğu yerde gizlenmiş"

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, 'Olay yerinde elde edilen ilk bulgulara göre, üzerinde elbiselerinin olduğu ve cesedin uzun süredir bulunduğu yerde gizlenmiş vaziyette olduğu görülmüştür.' dedi.

16 Eylül'den beri kayıptı

16 Eylül'den beri kayıptı

Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde 16 Eylül'de yabani meyve toplamaya çıkan Sedanur Güzel (9) kaybolmuştu. Köylülerle kırsalda arama çalışmalarından sonuç alamayan aile durumu jandarmaya bildirmişti.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
thesivasli

Ben kandan, savaştan, ölümlerden Yoruldum. Ben böyle bir ülkede insan olmaya çalışmaktan Yoruldum.

Atakan Aydın

aq ülke seçimden önce böyle değildi seçimden sonra herşeye zam geldi eylül leyla şimdi sedanur abd ile kötü anlaşma tüm dövizlerde artış %40 türk lirasını de... Devamını Gör

Gece Güneş

Kimse benim başıma gelmez demesin. Geliyor. Artık kaybolan çocuk haberi okduğumda emin oluyorum kaybolmadığına , kaçırıldığına. Zaman geçtikçe çirkefleşiyor ... Devamını Gör