Kararsızlar Partisi İktidara Koşuyor! MetroPOLL Şubat 2021 Seçim Anketini Yayımladı
Onedio’yu Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Biz de dahil tüm dünyanın gündeminde savaş var ama siyasi hesaplar da halen daha devam ediyor. Halkın nabzı da anketlerle tutuluyor. MetroPOLL'ün son araştırmasında ise ilginç sonuçlar var.
Kararsızların aritmetik olarak dağıtıldığı senaryoda AKP%32.9'la birinci parti.
Stratejisini yönetim sistemi üzerine kuran CHP'nin oyu ise %26.7
İYİ Parti'de ise yükseliş duraksamış görünüyor. Ankete göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra oy oranı %13.
HDP'nin oy oranı %12.6.
Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı MHP'de ise büyük düşüş var. %6.4'lük oran son genel seçime göre neredeyse yarı yarıya bir erimeye işaret ediyor.
DEVA 3.1, Saadet 2.4, Memleket Partisi ise %1.1 seviyelerinde.
Kararsızların oransal olarak dağıtıldığı tablo şöyle 👇
Genel tablo ve "bir partiye oy vermek zorunda olsanız" seçeneğiyle bir diğer hesaplama ise böyle 👇
Aynı firmanın ocak ayı anketi ise burada 👇
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Öğretmenlik, çevirmenlik gibi görevlerde bulundum. Bu esnada pek çok mizah mecrasında yazılarım yayımlandı. Türkiye’de sosyal medyanın popülerleşmesinin ardından yaşanan her olayın hem şahidi oldum hem de bu mecraların aktarıcısı olmaya çalıştım. 2015 yılından beri Onedio’da yaratıcı içerikler ve sosyal medya gündemi üzerine çalışıyorum.
Tüm içerikleri





Yorum Yazın